Tuesday, August 10, 2010

random rambling

ok malas ah cite pasal puasa dah. cite pasal raya plak nak? hewhewhewewwww..over kooo nyahhh :p



mm, korg perasan x? kalo tak perasan sila la tgk besok. hihi. bmula besok msti semua org nak update psl makanan yg korg mengidam utk berbuka puasa kaaann?? hihi, well, tetiba bulan Ramadhan semua org mengidam. bukan mak buyong aje taw yg ngidam. hikhik :p

pastu semua org nak update psl pegi terawih, pastu semua org nak update psl psiapan raya bla bla bla. hehe. well, including me la jugak nti. hahaha. hmm, cuma 1 yg pasti, saya tiada baju raya spesel. maybe akan rembat je mn2 baju kt kedai dah nak dokat raya nti. sbb, nti nak masuk trimester ke-3 perot makin cpt besa. karang beli awal2 skali tak muat nayaaaaaa. haha. so beli la last2 menet.

dan suami saya juga tiada baju raya sbb nak bg adil. bini xde baju raya so laki pon xyah. jgn nak ngengada! eceh. tak lah. aku xkesah pon. dia nak beli 5 psg pon sukati dia la. tp dia xnak, layankan aje. tgk tu!! 1 ramadhan pon belom tiba dah ckp pasal raya. huhuhu.




hmm, aritukan time blk kg, makcik2 sume da tanya, brg2 BABY dah beli ke, itu da beli ke, ini da beli ke bla bla bla. aku jawab la dgn jujur SATU APE PON TAK BELI LAGI. they were like, APEEE TAK BELI LAGI??? pastu kena bebel HAHA. ateee, aritu teman nak beli awal2 kome marah, ni tak beli lg kena marah jugak. kecik ati i tau nyah (-_-")

ok ok ahad ni start beli. nak beli apa dulu pon aku kompius. MK lak sibuk nak stroller lar, car seat la. heloooooo yg tu beli last2 la papa oiiiiiii. baby newborn dlm pantang xde maknanya nak naik stroller car seat apejadah ni awal2. dah le aku dok perak nti. kompom tak guna bulan pertama tu. so kita beli last2 min la sayang yeeee. sabo bleh x? mari kita beli baju dulu, kang baby kuor kang telanjang pulak tak berbaju. hah, time tu, suruh la baby duduk atas car seat tuuuu berbogel. huhuhu :p

saya yg kembang, dia yg kempis

awak tu, dah la mittens pon xtau ape bondonya (kihkih gelak dlm hati ;p). so, jumaat sabtu kita study dulu checklist tu, ahad kita serang la mana2 tempat shopping. OK??? - mcm la MK bc blog ni kang. hewhew

Xoxo;
Ciare =)

11 comments:

  1. then nti kan...time 1st syawal...x de sape pon update...huhuhu

    ReplyDelete
  2. patut beli masa sebelum bulan puasa..so, xdelah letih sgt ibu ngandung gi shopping..jgn lupa beli jamu berpantang skali ye..

    ReplyDelete
  3. kemek muka MK ko kerjakan yer..
    kih3..
    tp xpe, dimaafkan sebab mak buyung..

    xde sape ke nak kawen time2 raya nih ha?

    ReplyDelete
  4. pn ciare: same2...i pun nak beli baju last2 minit nanti..

    pn ciare dear,selamat mebeli barang2 baby :)

    ReplyDelete
  5. selamat bersopim..we all lagi ler xde raya2 sgt this year..kena standby untuk si kecik nih nak kuar jer..lagi 3 minggu dah full term..huhu

    ReplyDelete
  6. ciare bulan pose ni ko pose x

    ke salah soalan aku tanya ni, huhu

    ReplyDelete
  7. adeh tak tahan statement ciare ni..ciare kalau penat nk beli brg baby..pas kat yani pon xpe..suke suke..ahha

    ReplyDelete
  8. hehehe lawak la MK ni..tp betul la kaum2 bapa yg over excited perihal nak membeli ni..
    hr tu dna pun ada sebut gak kt suami mitten and booties.pastu dia cakap "mutton???nk buat ape plak daging kambing??"adooooiiii pening.

    ReplyDelete
  9. N: ish msti ada punyaa.dorg siap2 wat scheduled entry gitu ;)

    Dee: alaa aritu xde mood lg nak shopping.hehe.ni baru nak beli sikit2 :) jamu ape ek best?wajib ek?

    ayep: haha kemek terus.tp dah sedia kemek kempis pon :p tu la, ko jelah kawen raya karang XD

    mrsnageb: kan kan.riso xmuat :p orait doakan i xmembazir bli yg bukan2.hehe

    dina: kira menanti raya dlm debaran la ni?all the best for u deena :)

    Dd: kalo ikotkan doc xbg puasa tiap hari.selang2 katanya.tp aku berdaya lg.so selagi larat pose la. hihi.

    yani: owh suka yaaa sopim2 ni ;) tlg sponsor skali lah.ekekeke

    dna: hahaha mutton?lg kelako..hihi.tula, dorg ni xreti nak xplore sndiri.semua nak bini ajo kan :p

    ReplyDelete
  10. ciare, munge tuuu nak tutup ape? hekhekhek..larik!!!

    ReplyDelete
  11. lisa, bese la.mau tutup urat2 sexyyy.auwwww ~~~

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha