Tuesday, August 24, 2010

standard la upload gambo berbuka kan? xde modal dah ni. HAHAHA

Assalamualaikum kawan2 semua =) arini Ramadhan ke berapa dah? 14 ek? huhu. sorry saye sgt tidak alert nak mengira hari puasa ni. yg saya tau Jumaat ni selangor cuti. YIPPIEEEE =D eh apesal bersaya2 ni? PANGGGGG...hikhik

So menu bodo2 semalam yg sempat aku masak adalah, ikan bawal goreng kecik garing2 sedaaappp wooo, ikan tongkol msk kicap (ni lauk sahur smlm aku panaskan balek), sambal kicap pedas wajib utk MK, ikan bawal sweet sour daaan sup sayur favvy MK. mamat ni antu sup wooo. dia kata masak sup hari2 pon bleh. tp aku yg tak lalu nak mkn sup hari2. buhsan nyah. huhu.

last but not least kuih wajib yg MK beli kt PARAM. so far, sedap dan tidak mengecewakan. hihi. kalo sedapp mcm ni, baru la besttt nak beli2. takat ni we all baru beli kuih sampan ni dgn samosa je. oh x lupa dgn murtabak. dan semuanya sedap. tp mcm takot nak beli kuih lain takot x sedap. bila x sedap mula la nak menyumpah. bila da menyumpah kompom kurang pahala pose. maka, xyah la beli. hehe. dan jgk 1 lg yg wajib dibeli hari2 adalah air kelapa FRESH. pakcik tu kupas buah klapa muda tu depan mata ko lg. sebijik RM4. bleh la kot :') tp smlm MK xsempat beli sbb sold out. woo woo nangis T_T

so sahur td uols bgn x? weols hampir xsahur tau. bgn2 dah 530am. smpat pnskan nasik dgn sup sayur laju2. pastu ngap ngap ngappp. sbb aku rasa aku tak mampu pose kalo tak sahur. nak nak ade si kecik ni. xkan aku nak biarkan dia kelaparan. tp mcm xsyok kalo terus decide xnak pose kan, so dah alang2 bukak mata tu, aku telan2kan jugak nasik depan mata. i xbleh xmkn nasik. ni la melayu pure namanya :'D hikhik.

erm ok lah uols, selamat menjalankan ibadah puasa ye. jgn ngumpat2, jgn marah2, jgn dendam2....utk bulan ni, suci2kan lah hati tu ye. ni nasihat utk diri sendiri jgk.

p/s: peti ais da kosong ni. plus, arini ade meeting kt client site KL nun. hope it will not take for the whole day. jwbnye arini TERpaksa tapau laa kt PARAM. uuu seramnye nak tapau. takot tak sedap dan takot perot tak dpt terima. hmm, xpelah, jgn CIRBIR sudaaahhhhh.

3 comments:

  1. waah MK leh gang dengan aku, antu sup hik2

    ReplyDelete
  2. ciare kata masak bodo2 pun, i tgk dah rasa terliur. sebabnya, pagi tadi termiss sahur. enset bateri habis. huhuhu.

    ReplyDelete
  3. dd: ke org ganu mmg antu sup?hakhak :'D

    teja: laaa awat missed sahur?xlapar ke.huhu.alaa msk simple je ni tau ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha