Tuesday, September 21, 2010

berhenti berharap katanyaa =)

wah wahhh ape yg berhenti berharap ni? hukhuk. alaaa takde apa2 berita hangat pon. just wanna share with all of you. I'm happy to announce that we're expecting a BABY BOY!! yippie!! happy!! =D sebenarnya tetap happy walo ape pon gender baby. hep! berani ko nak memperkotak katikkan ketentuan dariNya?? tak baek taw. yg penting SO FAR, baby sihat dan berada di dalam very well conditionnya. Alhamdulillah =) condition ibu pon bukan main cemerlang lg kooo. hihi. sihat walafiat berganda2. syukur ke hadrat Ilahi. moga kondisi ini kekal laaaaa sampai bersalen karang. dan sampai bila2. aminnnn

dah 2x nampak masa checkup, so doc kata berhenti la berharap if we all berharap nak baby girl. haha sabau jela doctor ni ;p aku mmg nak baby girl, tp instinct aku dari awal lg mengatakan ianya baby boy. i can feel it =) oh oh nama baby tak ready lg niiii....wuaaaaa :((
aku telah mendapat second injection utk kancing gigi tu. now lengan a bit lenguh but still bleh wat kojo lagi. so next checkup tak akan ada sebarang injection dah. checkup biasa aje. baby's position currently adalah breech tapi tak apa. ada lg 8 weeks la lebih kurang. tp most of preggers skrg mcm melahirkan pd minggu ke 37/38. ada lg 6 minggu je weh! seram lak. so baby, sila pusing kepala ke bawah ye. mama taknak kuarkan baby ikot tingkap. jgn lupa turun bawah yeeeee. huhu
baby, sila pose skrg! ;p
eh apesal tercerita psl checkup plak ni?padahal nak cerita psl gender baby je. uhuk uhuk. oh ya! pasal operate smlm tu... ermmm segan la nak cite. sbb operate tu berlaku atas kecuaian diri saya sendiri. huhu. malu laaa. tgk la nti ada masa i cerita okies. until then, bye!

12 comments:

  1. but my baby yang lg 3 hari nak 40 weeks ni belum nak kuar lagi..=(

    ReplyDelete
  2. Yeay! betul tekaan i, baby boy..! So, take care tau.

    ReplyDelete
  3. memang kalau nampak perut macam gitu, sure baby boy.. =) mak sellau cakap.. hehe...

    ReplyDelete
  4. baby boy ye...nice :)
    sabar ye baby jgn kuar dulu...hehe :)

    ReplyDelete
  5. best la dah tau..semoga selamat semuanya..;)tengok perut dah tak kembung lagi rase rindu plak nk baby ni dlm perut..;) hargailah masa2 mengandung ni..;)

    ReplyDelete
  6. ramai nak anak pempuan sebab baju dorang cantik2 kan..

    tp oklah ciare..anak sedara awak kan ramai pempuan..so konon2 memberi cucu sulong lelaki la belah awk ni..hihi

    ReplyDelete
  7. counting weeks skg ciare...congratz...baby boy!!

    ReplyDelete
  8. yay!! nanti eisya dtg ye
    dia kalau jumpa bdk laki mesti nak pegang2
    gedik dia tu
    siap sedia la

    *terus aunty ciah tak kasik kita dtg cha, awak nak bedal anak dia

    ReplyDelete
  9. kak, urut bidan tuk baby pusing ke bawah..takut nanti lambat x sempat..kawan saye kne operate sbb baby songsang mse 7 bulan..dah masuk 9 pun still songsang so doktor bgg date tuk operate..ari nie dia operate xtau la cmne lg..carik bidan yg btol² pakar..nenek saye pndai buat tp jauh sgt akak nak kene pg kelantan..hehe..

    ReplyDelete
  10. deena: insyaAllah jap lg kuar la ur prince charming tu :)

    kak marina: dah tau kan...jgn gelak2 =p

    teja: hihi.tq tq :)

    amni: tp lg ramai teka gegirl tau :) hihi

    dd: ;p

    mrs nageb: tula, hero rupanya.

    noryanti: tu la ramai gtau pas bsalen nti rindu saat2 pregnant.

    yani: kan kan.mak kite pon suke sgt dpt cucu boy :) xpe la, save duit sbb baju bb boy x comel sgt.hakhak

    N: bkn saja counting weeks.dah counting days ni.weewee seram!

    dayu: hehe.cha jgn la bedal anak aunty.tp nti aunty takot bila anak aunty besa dia lak bedal sume bdk lain.jgn laaa noti2 je baby!

    zaza: erm mn nak dpt bidan camtu kt kl ni?tp doc ckp dia bg ms sampai mggu ke 34 xsilap.hrp2 time tu baby da turun.baby,sila turun kpala ke bwh skg!!hukhuk

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha