Saturday, September 18, 2010

melepas gian kat rendang n nasik impit. hihi

OK tajuk pon da obies nak cite psl makanan kaan. hikhik. saya giankan rendang. aritu masa raya perot mcm terkejut kot. baby pon mcm tak brapa suka makan byk maybe. ateee dah pose sebulan pahtu asik melantaaak aje. mana tak tekejut kawan =p kalo tak mengandung, aku la johan makan2 ni. tiap umah selang setengah jam pon bleh telan nasik lagi. byk beno space kat perot. hakhak

but now, semuanya tidak lg. makan kena catu. bkn sebab diet, tp sebab space limited. kalo kenyang sgt mula la nak muntah atau xsedap perot. maka, hari raya aritu semuanya serba sederhana dr segi pemakanan. ate, bila da blk ibu kota ni, mula la teringat2 balek makanan enak mcm kat kampung aritu. huuuu. nak tak nak, kena la masak. beli? emm xnak la beli2 ni.


so ini lah hasilnya. RENDANG PERAK versi sempoi. sap sap soii siapppp ;) tp ada bhn tak cukup iaitu kerisik. mak ckp, tak ada pon takpa tp kurang kick la =p


tayang lagi satu. hikhik. color dia tak tempting sgt sbb aku pakai cili api ijau tu. cili kering letak sikit aje. tu color tak naik tu. tapi takpa, rasa diaaaa, berpeluh jgk la. ate, teman da lama x mkn pedas time pregnant ni. hihi. saje wat pedas sket sbb nak lawan lemak santan tu. cewah bleh nak lawan2 rasa plak. HOHO. so camne? nampak mggiurkan x? nak resepi? blehhh. tp tggu time i rajen sket naaaa.

actually aku wat sikit aje. setengah ekor ayam aje. bleh la bg kat jiran sket. nak wat openhouse i tak larat kot. MK pon ckp tak pyh. dia riso aku penat. ade kang terberanak awal lak. huhu. apepon, legaaaa tekak pas dpt rendang n nasi impit. kalo ikotkan nak ketupat palas n lemang tp leceh la nak buat. nak buat tu reti tp leceh n malas. so wat yg sonang sudah la ye =)

5 comments:

  1. N plaks time raya kali ni x sentuh rendang lgsg..x tgoda..tgoda gn kuah kacang jekk...huhuhu

    ReplyDelete
  2. sangat rajin betul ciare ni eh..... :)

    ReplyDelete
  3. deena & mrs nageb: teringin sgt, kena la rajen2kan jugak.huhu

    N: kite plak xsentuh lgsg kuah kacang.hihi.terbalek sudaaa

    nurul: tp rasanya tak sesedap buatan ibuku...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha