Tuesday, September 21, 2010

operate apa sebenarnya minah ni?

wuahh sesungguhnya entry semalam mmg membuatkan korg terkejut ek? at least i know ramai yg prihatin dgn i. terima kasih semua. kalo aku gtau aku masuk wad mana semalam kompem ramai dtg visit ek? hihi. EH tak laaa. mana ada aku masuk wad pon. operate kat klinik yg bese i pegi checkup tu aje. kateee minor surgery kan? so sap sap soi 10 minit dah siap. but still, SAKETTTT :((

kalo sape yg perasan aritu aku ade gtau kaki aku saket kan. mula2 mcm dah baik. tp pas raya menjadi2 pulak sakitnya. maybe faktor pemakanan jgk membuatkan ia bertambah teruk T__T nangess.

kesimpulannya minor surgery semalam adalah proses2 pembuangan nanah, darah beku, kulit mati dan kuku mati pada cekam kuku ibu jari kiriku akibat kecuaian aku memotong kuku terlalu pendek. so skrg, tukang potong kuku harus la MK kan. tp aku mcm kurang percaya la dia potong. hihi ;p

Makanya semalam, aku pon pergi la menyerah diri pada doctor. buat la apa u nak doktor. eceh ;p sesungguhnyaaaa jadi doktor mmg kena takde perasaan kot. sbb kalo aku mesti mcm kesian nak korek2 luka ni. apetah lg luka org lain. tp doktor tu selamba yaya je korek2 rodok2 cungkil2 kuku kaki aku. WUAAAA sakiiiiitttttnyaaaaaa. apa lg? terpekik terlolong la aku dibuatnya. mcm gaya nak beranak kot kaedahnya. uhuk uhuk.

walopon sesi berjalan selama 10 minit. tapi rasa mcm 10jaaammmm. huuuu. sgtlaaaa sakit uols. bius pon tak berapa nak bius. mcm ala2 kebas je tp sakit kena cungkil tu rasa nak terajang je muka doktor tu. wuaa wuaaaa. tobat pasni nak potong kuku molek2. taknak lg jadik mcm ni. tak sangguuppppp.

maka, inilah rupa kaki ku lepas kejadian.

ni capture malam td. bengkak di jari da surut sikit. tp doctor cakap kaki i da mula bengkak. huhu. nampak tak jari mcm gelembung2?

time ni lak on the way balek dr clinic. time ni bengkaakk sgt sebenarnya tp nape tah tak nampak bengkak lak. salah angle tgkap gambo ni ;p
apepon, gambo tanpa pembalut tu xyah la korg tgk ek. ada yg tak lalu makan 7 hari 7 malam karang ;p sbb ade isi2 terkeluar n warna merah2 darah. aku tgk pon geli. hukhuk.

10 comments:

  1. Alkisahnya ciare ya :) suspen betul :) next time kena potong kuku lekloklah eh :)

    ReplyDelete
  2. dpt bygkan camne..;) teringat kena jahit kat kaki dulu pasal pijak gelas smpi pecah..huhu..
    tu kena jaga makan jugak ye tak..nnti bernanah..

    ReplyDelete
  3. aduiyyaaii..tgk ni rasa ngilu jer..
    hope cepat baik luka tu..

    ReplyDelete
  4. ouch saketnye..bace pon dah terase sakitnye..

    biasa kalau cengkam ni orang tua-tua suh pakai inai..

    tapi mmg sebab cara mpemotongan kuku pon..isi lebih panjang dari kuku..so kuku xleh nk tumbuh secara normal..

    memang seriau kalau nk orang lain potong kuku sebab dulu-dulu mak potong kuku sampai berdarah isi...takot wooo

    ReplyDelete
  5. terkejut gak tp lps ciah reply sms tu sengih je

    ReplyDelete
  6. saye pun suke potong kuku ibu jari pendek²...wua pasni xnak dah potong pendek..takut & ngeri dgr pengalaman akak...huhu

    ReplyDelete
  7. mesti korg ingat operate apekebenda ek?rupanya operate cekam kuku.wat malu je.jatuh reputasi i =p apepon kaki da okey dah.bleh jalaan mcm bese but still bgkak la sikit.huduh pon ade sbb kuku da senget

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha