Wednesday, September 22, 2010

perihal bersalin nanti

rasanya sudah masanya utk memikirkan secara terperinci mengenai hal hal bersalin yg dijangka akan berlaku 57 hari lagi, InsyaAllah. antara hal2 yg perlu dititikberatkan:

  1. utk yg bekerja, bleh plan bila nak mula cuti bersalin. tambah2 dah nak hujung taun ni so i'm planning to finish up my annual leave. sbb hanya boleh forward 6 hari je. so balance tu kena abeskan. maka bleh cuti awal smggu dr EDD. dijangka nak bercuti mula 4th Nov.
  2. peneman pada detik2 nak bersalin. of kos la husband kan. but suami kan bekerja di siang hari. adalah manis kalo ada peneman extra di rumah time menunggu detik2 kegemilangan mengeluarkan putera kecil saya. harap dapat mengkidnap mak all the way from Ipoh pd 5th Nov nanti. masa tu cuti deepavali tak silap. mak tak sihat, tp bkn nak suh mak wat keje pon, nak mak teman i bcakap2 je. utk ilangkan nebes, perhaps.
  3. hospital bag. dah siap dah since raya aritu. combine aje brg baby and mama dlm 1 bagpack ala2 nak camping tu. hihi. mls la nak bakul2 raga2 ni
  4. barang2 berpantang mcm tungku dan sebagainya. sudah settle dan tersedia di kampung.
  5. to complete shopping brg2 baby. yup, theres a lot of stuffs yg belom dibeli. kena setel before end of oct nampaknya.
  6. tentative masa bersalin nanti: sebaik saja discharge dari ward bersalin, kami akan balik berpantang di Perak. tak tau la korg sempat melawat i ke x. cewah mcm ramai je nak visit i. bdget pemes la tu =p yg penting korg kena doakan saya dan putera kecil selamat ye. semoga dipermudahkan olehNYA proses2 bersalin nanti.
  7. erm what did i missed ek? yg penting skrg sudah menghangkot ke hulu ke hilir buku checkup ke mana2 saja. bag hospital tu tunggu mggu ke 36 la br letak dlm kete. hihi.
itu je kot. ada sapa2 nak tambah apa2?

6 comments:

  1. wah complete semua dah nie Ciare.... bleh jadi Planner lah..ehehe... lama xlawat blog Ciare...almaklumlah jarang2 kita ni berblog..ehehe

    ReplyDelete
  2. secara kasarnya sume tu kira dh ready la nih... cuma nk implement kan jek... kalu brg2 bb tu yg basic2 dh ada kira ok la sbb lepas bersalin leh tambah2 sket sebanyak... buku check up tu adalah HARUS TIDAK DITINGGALKAN sama sekali together2 with ur IC... nnt pepehal senang... tak kelam kabut... good luck n all the best. btw, after giv birth jgn lupa BF bb tau.. jom kita sama2 support BF... chaiyok! chaiyok! :D

    ReplyDelete
  3. i x amek cuti awal pun..maseh gigih bekerja hingga ke saat ini..hehehe

    ReplyDelete
  4. puteri: ala mn ade cmplete lg.checklist je beriya tp bkn nak beli semua pon.beli yg penting2 aje

    N: mmg tak sabar2 sgt dah ni.cepatlaaa raya haji.hihi

    puterihannan: kad checkup tu mmg da get ready je with me all the time.cuma hospital bag blom masuk keta lg.huhu.ade sket lg brg2 mamanye xde.harusslaaah mau BF.susu terbaik di dunia :')

    dd: ko debar2 nak nikoh kan? hikhik ;p

    dna: wuahh sgt gigih xmtk cuti awal.sape drive g keje?kalo drive sendiri, hati2 ek :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha