Friday, September 3, 2010

spaghetti paling tak sedap dlm hidup i

semuanya kerana tak cukup bahan :'( sedih tau nyah. bila dah mengidam skali tak dapat rasa yg diidam2kan. bahan2nya semua lari dari basic ingredients membuat spaghetti. iaitu ayam (aku slalu pakai daging br ada ump!), cili padi (bleh?? konon2 ganti capcicum la. uhuk uhuk), cendawan biasa (yakni bkn cendawan butang. wuaaa nanges T_T), fishball (aku bygkan sosej. tp rasa kompom2 la xsama kan).

yang paling best. lori garam tumpah maaa. toooo salty nyahhh :(( sekali makan aje. terus xmakan dah a.k.a buang a.k.a membazir a.k.a adik bradik syaitannnn. hukhuk

darling, nanti kita makan spaghetti kat secret recipe ek ;) wink wink. hikhik.

p/s: mood seronok sebab bos bg duit raya. besaaaarrrr punyaaaaaa!! alhamdulillah. rezeki baby. hikhik.
p/s lagik: smlm saya EL. tu psl belog sunyi. mls nak update dr umah. rest sajooo

9 comments:

  1. ala ciannya... tapi mmg slalu pun akak guna daging kisar compared to ayam dan memang guna cendawan butang... sedap... cili api pun akak masukkan... utk jadikan spagetti ala2 mesia punyer..... x pe... g je la SR... heheh terubat sikit kempunan tuh...hihihiih

    ReplyDelete
  2. ciare, aku pun tiru ko potong ayam kicik2 hehe.

    klu beli yg minced ciken tu ok x ekk?? xpenah beli ar. die awet ke kasi tahan lama? ;p uhuk sori klu soalan tah pape

    ReplyDelete
  3. pose2 memang rasa masakan selalu lari...hehe..besttttttnya dapat bonus raya :) nak jugak...huhu

    ReplyDelete
  4. oh ciare kat umah aku ade je kdai western. nama dia top 1 ke ape, aku ingat kedai cina rupenye melayu punye..

    ReplyDelete
  5. dd : didi...memang kalau nak buat kuah spaget guna minced chicken ataupun beef... sedappp.... cube lah!

    ReplyDelete
  6. N igt weekend ni nk wat spaghti meatball..yummy!!

    ReplyDelete
  7. salam sis. kalau nk beli cendawan butang, jgn beli yg dalam tin yg mcm kuning2 tu tau. dgr2 ada lemak babi cmtu la. sama jgk dgn laici dalam tin merah kuning tu. =)

    ReplyDelete
  8. along: haih mcm xsempat je nak g SR.pose bape ari je lg.huhu

    dd: minced chicken tu sesuai la dd.tp aku lebih suke minced beef/daging bege ramly jek.hihi

    mrsnageb: tula,tp alhamdulillah la byk lauk yg ok bln pose ni.tang spaghetti lak failed!hihi

    lisa: oh yaaa.aku byk kali da lalu lalang kat top 1 tu.western cuisine kan?pas raya bleh try :)

    N: sedapnyaaa. slurp!! oh teringat pas meatball cheese kt william.sedapnyaaa

    anony: i slalu beli cap ayam brand. insyaAllah HALAL :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha