Monday, September 6, 2010

takdak mood lah

Sungguh sungguh takdak mood la kawan2. hep, barangsiapa yang dah bercuti jgn sekali kali eksen di sini ya :'( wooo woo jeles tgk ramai dah setat cuti. ada yg da sampai kampung pon. oh! dugaan apakah ini??? (drama kena lebih T_T )

sesungguhnya mood nak kerja mmg dah lama tertinggal di shopping complex tempat aku shopping smlm. HAHAHA. nampak sangat weekend telah membuat sessi menghabiskan duit bukan?? lalalalala ~~ eh tp mana ada membazir. just beli apa yg patot dan dalam checklist aje.

so now, persiapan raya bleh kata completed la.
utk aku:
- 2 lai jubah sytlo. cewah nak jugakkkk tu ckp jubah dia stylo =p
- 1 kasut bata (standard la pattern utk ibu mengandung)
- 2 tudung yg matching dgn jubah stylo ;p
- bangle yg matching dgn jubah purple (nak jugakkkkk. hikhik)
- 1 suar maternity
- 1 baju maternity
** anggap baju maternity ni utk investment bila mengandung lg kelak. hihi

utk MK:
- sepasang baju melayu bersama butang baju melayu yg sgt cantek :D
- 2 kasut/sandal baru (see?? sampai 2 tuu. i jeles T_T )
- 1 jeans
- 1 lai tshirt

utk BABY:
- tambahan 5 pasang baju baru pelbagai warna. hihi. nak beraya jgk anak aku ni. sabar ye baby. baby kuar raya aji tau. bukan raya pose (-_-") ;p

TAPI UOLSSS, walopon brg2 raya aku nampak byk, tapi total $$$$ barang2 MK lg mahal okeyyyy. erm maybe mahal sikit la dr brg2 aku. soooo adalah patot baju dia sikit aje sbb barang lelaki mahal (apesal eh?). HAHAHA. ini baru ADIL namanya :')

Kuih raya pon tak bertambah. ade 4 jenis saje. tapi semua balang dah bukak dan tinggal separuh aje. hihi. naseb la kan, aku beli sbb ngidam bkn sbb nak raya pon ;p raya karang sibuk mkn rendang ketupat. ape barang kuih raya =D kerepek lak 2 jenis aje. cukup lah tu. nanti bila dah bkumpul kt kampung, mcm2 ada. tah2 tak laku pon kuih haku ni. HAHA.

haaa baru ade mood sket bila ckp psl raya ;p apapon aku ada bbrp harapan sempena raya kali ini:
1- moga berat tak naik mendadak. checkup bln lepas turun 1 kg, so hrp takde la obvious sgt kalo naik bulan ni.
2- moga perjalanan balik perak/terengganu clean and clear like crystal. jangan laaa jem teruk sgt. sikit2 tak apa. MK da gigih beli smart tag dgn harapan dpt kurang stress sket nti. moga pjalanan kami pergi balek raya selamaaaattt. amin. anda pon kena hati2 ok :)
3- i really HOPE dpt makan LAKSA MEE yg kuidam2kan.
4- nak duit raya plis $$$. hakhak
5- nak bergamba byk2 dgn perot bulat gete ini ;)

sekian saje kot. mcm takdak point penting pon sbnarnya ;p

5 comments:

  1. wah...shyoknya shoooping raya..:) i pun mood dah kat kg nih :) huhu

    ReplyDelete
  2. betul..sangat xde mood dah nak keje ni..lagi 2 hari..x sabarnyer nak cuti..

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya..moger selamat sampai ke kg nt..terengganu katne?

    ReplyDelete
  4. yela orang tu varu wit raya dari bos la katekan..huk huk sedih..

    mane gambar baju nye??perot bulat gete eh..hhihih lucu

    ReplyDelete
  5. mrsnageb: tulah psl.tak sabar nak blk esok!! :)

    dina: kan kan.lemau dah rasanya

    noli: slmt hari raya jgk :) nti balek trgnu kmpg husband kat ajil.u org ganukah?

    yani: alaaa baju raya xsurprise la tnjuk..kateee stylooo.hakhak.poyos jek makyong ni :P

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha