Monday, September 27, 2010

takde mekap2 pon

Assalamualaikum semua. selamat hari isnin yg ceria ceria selaluuu. hehe. bese la arini isnin slalunye moody2 sket n agak 'lemau' nak bekerja kan. tapi tak apa, kita kuatkan semangat utk menempuhi monday blues yek. arini saya rasa sangat ceria. agak2 apa akan terjadi harini yek. sbb selalunya happy mood akan berakhir dgn sedih mood. utk kes aku la slalu jadik mcm ni. but I hope not today lah. hihi

antara perkara2 yg aku rasa syok adalah gaji akan masuk either today or tomorrow. bese la company swasta xde tarikh tetap masuk gaji. yg penting masuk n tak pernah la tak dapat. syukurr Ya Allah di atas rezeki ini. kalo dpt awal2 pon kompem aku da habeskan weekend aritu. so better lambat sikit la kan. abes pon lambat jgk. hihi

then, i'm waiting ting ting ting $$$$ from nuffnang =) hikhik. berapakah totalnya? bg aku agak byk jugak. walopon hasil kumpulan yg agak lama. tapi tak apa, berbaloi sbb xkuarkan modal setitik peluh atau sesen pon utk mendapatkan hasil selumayan itu. sapo nak bg duit free free kak oiiiii =D

i'm excited to enjoy next weekend bcoz we're going to shopping habis habisan utk baby n mama's stuffs. nak completekan semua brg pastu bleh kosongkan fikiran. mls nak fikir dah. plus, my current size adalah semakin besar dan pergerakan agak terhad. so sementara masih ada kudrat dan tenaga maka boleh la pegi shopping. baby suka g shopping x? ngeeeheheee ;p

as of today, aku ada 25 lg hari utk bekerja sblm maternity leave. i mean, tolak sabtu ahad la kan. hihi. bestnyaaa pastu bleh start maternity leave sampai laaaaa pertengahan januari next year. insyaAllah

oh ya! a reader; miss X sent an email to me. dia tanya aku mekap raya aritu macam mana? maybe sbb dia curious sbb aku da listkan senarai2 mekap yg KONONnya aku nak buat time raya kan. but hey, it was impossible after all. raya yg sibuk terkocoh2 pastu kuar pagi balek malam mcm mana nak menten mekap kan? berjalan sokmo ke seantero umah sedara. tak kira di perak or terengganu.

so, what i did was apply small amount of eyeshadow and thick eyeliner di mana selalunya messy sbb aku main blasah aje. ate, sedara dah ramai2 dlm 1 umah sampai berebut2 cermin maka, cemanaaa nak apply eyeliner elok2 kan? HAHAHA maka lihatlah hasilnya yg comot


pic 1. eyeliner gel from maybelline and baby pink eyeshadow from silky girl sajooo

pic 2. cewah konon galak abes la tu

pic 3. tuuuuuttt kantoi eyeliner senget. but who cares kan??? HAHAHA

sekian. to miss X, harap anda puas hati. pasal lipstick nude tu pulak kalo tak silap ianya adalah watershine maybelline code P11. bleh click menu MAKEUP di atas utk tgk entry psl lipstick. i penah buat dulu. sekian saja, terimas :)

p/s: a friend of mine yg dijangka bersalin 20/10 maybe akan bersalen around next week according to her gynae. whoaa mcm awal kan? adakah aku pon akan awal camni gak? uhuk uhuk


p/s lagik: congratulations kpd deena dan suami kerna prince charming mereka telah selamat dilahirkan. another hero. byk sgguh la heroes taun ni ek? =)

 

3 comments:

  1. ciah, nanti dah bersalin smsm tau
    kalua sempat nak dtg tgk baby
    ke trus balik perak??
    uuiihhh..
    shopping brg baby, seronoknyer..
    kalau penat stop rehat ye
    jgn paksa kaki tu

    ReplyDelete
  2. yunk...sng ke pkai eyeliner gel tu..n x brani..tkt comot...N ni da r sememeh...

    ReplyDelete
  3. Dayu: insyaAllah pasti akan sms semua kwn2 nti.kalo smpat dtg la ye :) tu la, this week kena abeskan shopping.lg lambat nti takot lg xlarat

    N: senang la.tambah2 dia ada provide berus n gel dia xde la cair sgt.sgt2 best :')

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha