Thursday, September 23, 2010

tarak bahan maaa

bahan bahannya adalah seguni tepung gandum dan patbelas dozen telur itik. gaul gaul sampai berpinar bijik mata pastu sukati lah nak masak macam mana. i tak kesah. hihi. ehh, bahan bahan apokobondonyo pulak neehhhaaaa. ini bukan entri resepi ye, excuse me =p

ini bakal jadi entry merepek. sbb mmg takdak idea nak tulih psl apa. sbb sekarang aku senang skali bercerita pasal pregnancy pregnancy dan pregnancy kuasa seribu dolar sbb saya sukaaa bicara tentang pregnancy. buat hati senang. hihi. tapi i know, ada pihak sudah mengembek keboringan agaknya baca pasal pregnancy aku ni. kalo tak suka tak payah la baca. apa susah. blog aku bukannya byk fakta pon. auta adaaa. hihi. baik pegi baca utusan.com.my atau baca komik online manga tu, lg sedap.

aku jugak tak paham bila dikatakan sombong sbb taknak follow balek blog dia atau tak jengah blog dia. huuu aku tau sikap aku buruk. jarang aku nak terjah blk blogger yg komen2 kat blog aku. tp nak wat camana, tiada syarat dan sebarang AKTA dlm blogging pon menyatakan kita wajib visit blogger lain yg jengah blog kita BUKAN??? maka saya tak salah di sisi undang2. huhu. at least, aku rajen jgk nak jwb komen satu demi satu, cuma lambat aja kdg2 =) tp tak apalah, mungkin mereka tak paham konsep berblog kot.

ada satu hari saya dapat panggilan telefon dari seorg kawan lama tetiba tukar topik. layan jelaa ek

kawan lama: bla bla bla...wuaaaa dgr cite ko da kawen ek? dah pregnant ye??
aku: ha'ah. sori la xjemput ko sbb xde no fon ko.
kawan lama: oo xpe. ko save la nombor ni nanti.
aku: ok
kawan lama: eh ko kawen dgn org lain ek? XXX cite ko tak kawen dgn pakwe ko yang ensem dulu tu. eh aku penah ada pakwe ensem ke?
aku: errkkk speechless aku. dah la MK ada kt umah ms tu
kawan lama: apesal ko tak kawen dgn pakwe ensem ko tu? tak pon mesti laki ko lg kaya ek? dia tak teka pon laki i ensem. MK hensem tawwwww. HAHAHA. kecik ati mak
aku: xde lah eiiiii dalam hati ni marahnyeee akuuuu......!! apa kena mengena hensem ke kaya ke dlm konteks ini. kesimpulannya aku tak penah ada pakwe kaya ke atau ensem ke.

yang penting perlu ke nak bangkitkan kisah2 lama pastu tanya tanpa rasa bersalah dan mcm excited pulak dia. aku dah selamat kawen pon. siap pregnant lagi. bg aku soalan ini dah tak relevant dlm hidup aku tau. tak kisah la dia nak tanya psl ex-bf aku yg mana satu rasanya aku ada 4 ex-bf ke 5 ek?? hahahaha nampak beno player pastu asik sebut pakwe ensem pakwe ensem. annoyinggg!!! suami saya paling hensem kiut miut come lote lah!!! nak kena lempang??? ops emosi lak

apepon MK tak kisahnye kalo terbaca entry ni. dia sporting sgt. love you MK!! hikhik. bese la, bak kata MK dia pon ada jugak masa lampau dgn ex ex ex ex dia amboi lebih byk nampak?? haha. tapi semua tu masa lampau. sudah tak relevant lg dgn masa dan saat ini. yg penting sekarang saya ada MK dan putera kecil kami yg sudah 32 minggu di dalam. baby, mama n papa sayanngggg baby sgt. membesar dgn baik dan sihat2 selalu yeee. baby jgn buat false alarm ek, agak2 nak kuar tu, pecah je air ketuban, senang mama trus g hospital =)

tuka topik lagi

aritu masa g hospital, nurse tu cakap "nanti bila rasa sakit bersalen awak trus pegi dewan bersalin ye". aku balas "OK. tapi sakit bersalin tu mcm mana?" hehe sengih2 aje nurse tu. naseb dia sengih kalo dia marah i, mau nangis i kat situ jugak. eh over =p so nurse tu ckp la antaranya pecah air ketuban, contraction yg kerap mcm 15 minit sekali atau lebih kerap, keluar darah..haa mcm tu la :)

tuka topik lagi

oh saya mau ucapkan terima kasih kpd readers yg hantar message di FB mintak saya approvekan mereka jd friend :) TQ ek sbb gtau. bukan apa, at least saya tahu dia kawan melalui blog. sooo kalo ada sapa2 readers yg belom diaccept requestnya, saya bukan tak mau, tp kdg2 tu org kat FB saja2 nak add as friend sbb nak ramaikan kawan tp last2 xde buat apa2 pon. so mcm tak friend pon. wat apa add kan? =p adalah ramai lg friend request yg pending sbb saya tak kenal dan takda mutual friend. so sorry....

tuka topik lagi

pada siapa yg tak berminat dan boring dgn penulisan blog ini pula, tak payah la teruskan membaca. apa masalah anda ek? tak suka tapi masih baca? ada masalah di hati ke apa? haih

rakan2 yg dtg beraya ahad lepas. dtg secara mengejut sampai tuan umah pakai baju biru tudung hijau apa kes?? haha. apepon thanks to bunge n sanny n syasya yg sudi dtg :)

tuka topik lagi

ok lah, masih mood raya ni sambil mengunyah kuih raya yg opismate bawak =p

p/s: tak berniat lgsg nak buat entry yg panjang. hmm, bila buat entri terus tak sedar diri dan perasan ala2 journalist ke apa. hihi

7 comments:

  1. hahahaha,,,ader gok org cm tu eh,,,

    herm,,,,sy pun x der story gok r sekarg,,,

    suke blog walking jerkmm

    akk sekarg ni mkin comel la

    ReplyDelete
  2. baju biru tudung hijau, hahahaha teruk x aku gelak? ;p

    ciare, aku x suke dialog kawan ko tu. napeeee ekkkkk bole excited tanye macam tuuuuuu... xde sense of sensitivity (belasah jek ni sebut) betul

    eei xpuas ati

    ReplyDelete
  3. betul3..skrg ni, mmg asyek nak citer pasal pregnancy jer..i yang tunggu masa nak ke labour room ni, lagi laahh..asyek nak cte pasal deliver jer..tapi nak wat cemane kan..dah itu yg kita nak tulis..dari hati laa katakan..& x paksa pun sesape baca..kalau sudi, baca n komen..kalau bosan, x dapek nak nolong..hihihi

    ReplyDelete
  4. byk sgt topik dlm satu entry ni
    mana ada merepek
    hah..kan dh tak pasti nak komen apa
    cuma tang sakit bersalin
    kalau dh pecah air ketuban, sila pegi hospital ye
    mmg tak rasa sakit
    tp bila air ketuban dah pecah, kalau tggu lama2 baby boleh lemas tau
    kalau kuar tanda lain, boleh lah nak menunggu sakit maxima

    ReplyDelete
  5. mazz: mcm2 jenis manusia di dunia ni sebenarnya

    dd: hmm tu la dd.xsangka btol ada org yg no sense of sensitivity ni.aku redha ko gelakkan baju n tudung aku.hahahhaa.mula2 tak pasan, da pose dlm gambo br perasan wehhhh.malu!

    dna: tp ramai xpaham tujuan kita berblogging.dia ingat ini soratkaba ke kena penuhi piawaian citarasa pelanggan???hukhuk

    dayu: ha'ah kan mcm telebih point plak entry ni.ok dayu, akan diingat nasehat dr mu itu :)

    ReplyDelete
  6. ye sangat betul....pregnancy is the priority now..hehe :)

    ReplyDelete
  7. mrsnageb: kan kan kan?itu lah prioritynya skrg :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha