Wednesday, September 1, 2010

Welcoming 3rd trimester :')

Assalamualaikum . . . .

motipppp 2nd entry for the day baru nak bg salam??? hihi. anyway, my latest EDD adalah 18/11/2010. dan EDD ni mmg ditulis dlm kad merah tu bersama2 refer letter utk diantar ke hospital yg aku nak beranak nanti. emm xde la lari byk sgt EDD tu. still withing range la kan. belasahhh. huhu

ini bukan perot saya. source: google. tp comelkan nampak tapak kaki baby ituuu...auummm comelnya :D
yg aku perasan, since masuk 3rd trimester ni, ada simptoms2 baru yg mula dirasai. contohnya:

  • sengal2 kat celah kang-kang. huhu. especially time nak bgn dari tido
  • sakit tulang bontot terlampauuuu
  • mengah2 dan perot rasa berat dah. ayokkk
  • gerakan baby makin aktif dan clear. mcm da tau itu siku ke kaki ke...tp plg obies bontot dia. hehe. mcm tembam je anak aku ni.
  • strecthmarks makin menggila!!! arghhh tension!!
  • perot makin besar ofkossss
  • slow digestion dtg kembali. maybe sbb baby da memenuhi ruang perot. hukhuk. aku jugak ade muntah sbb dia kick kat perot kot. sabau jela baby
  • kejap2 rasa nak terkencing, tp bila nak pee sikitttt aje. pastu kdg2 rasa nak pee sgt2 tp tiba2 ilang. so i suspect dia dah menekan kt bawah. time checkup pon kpala dia kat bawah :)
  • ape lg ek? nti la update later

oleh yg demikian, skrg dah nak masuk minggu ke-29. tambah tolak 10 minggu lg la lebih kurang baby nak keluar. tp kalo ikot sejarah family, mostly beranak pd minggu 37/38. maka, bersedialah kamu wahai ciare. huhu. dah mula rasa seram sikit2. sikit jela :p

ops, baju baby tak basuh lg. hihi. ujung minggu ni lah. pastu kena get ready semua dlm kete. heh, mggu lepas pon ckp mcm ni tapi tak buat2 jgk. tp MK ckp kena buat jgk weekend ni. kena pack brg nak blk kmpung dr weekend ni so nanti xde la kelam kabut.

oh ya, aku dah checkup hari ahad malam lepas. dan baby telah merungkai persoalan di hati kami. dia tak sorok2 dah. cuba teka gender baby. teka skrg i paksa! hihi. sape dah tau sila zip molot eh. lalalala ~ doc ckp "i gerenti 100%". doc we all ni mmg ganas sket. hihi. kalo doc lain msti mcm xbrani nak jamin kan. tp dia selamba je ckp gitu. sabau jela doc vogue ni ;)

apa pon kami bersyukur kerana baby sgt sihat. beratnya adalah 1.1kg setakat ini. dan pasti akan mendadak naik lepas ni. nak nak pas raya karang kompommmm naik byk. gebu gitewww ;)

ok lah, itu saje buat masa ini. daaa ~~~

7 comments:

  1. emmm mmg clear nampak...kaki sbb perut dh betul2 tegang

    ReplyDelete
  2. I nak teka boleh??i think its going to be BOY..hihihi

    ReplyDelete
  3. boboy ke gegirl tuh...tunjuk perut skit..leh guess huhu
    pasal muntah and simptom2 tuh,rasanya mcm normal bagi sesetengah orang kot when entering the 3rd trimester balik..huhu

    ReplyDelete
  4. smoga selamat semuanya ek..;) tak sangka plak dah selamat melalui pengalaman bersalin tu semua..;)

    ReplyDelete
  5. ala saje je die ni kasi suspen huhhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha