Wednesday, October 20, 2010

Bercuti di Bandung - day 1 - sesudah sampai ke bumi Bandung ^_^


27th March 2010
------------------


Alhamdulillah sampai jugak kami ke bumi Bandung tu. walopon tak la selama mana, dan tak la semeriah mana pon kami shopping, at least bleh ckp 'kami da pegi bandung' kalo org tanya hehe. sedikit poyo nyah di situ =p

happy face sesampai di sana. dan happy face jugak sbb landing dgn selamat. ko tak tau betapa nak runtuh jantung aku masa pilot tu landing kan plane tu. fuhhhh ~~ lega. dah la i'm about 7 weeks pregnant masa ni. auwwww......=p BABYMOON ^_^

Maka bila pak supir menjeput, kami pon bergerak ke hotel yg dah book siap2 dari malaysia. apepon, i do not recommend this hotel/rest house. agak2 kena saman ke aku ckp camni??? huhu. mmg tak selesa lgsg. berbau kepam. toilet mcm tutttt. pastu langsir bilik tercabot bleh tak gitu nyah??? nasib kami tak buat adegan masa tu. WAKAKAKAKA =p pastu, room sevis yg tah apa2 tu bleh ikat langsir yg dah runtuh tu pakai getah belacan??? tak ke sgt ^%^%$%^^&!!! aku rasa hotel cap ah long (bukan along kutip utang ye) kat pekan lumut kampung aku tu pooonnnnn much way better lah!!cuma 1 je yg best. ia berhadapan dgn factory outlet heritage. seberang jalan je. naik kaki sudahhh. dan sbb dia depan heritage la dia MAHAL!

check in. erm tak menarik kan tempat ni?? byk patung2. i dont like it. peh tu berbau kepam. breakfast pulak so-so aje. dah la tekak aku mula buat hal kat bandung. maka, dont remind me betapa sedapnya food mereka. semua mcm tuttt aku rasa time tu. hukhuk.

pas isyak gitu we all kuar makan. kerana tak bisa makan nasik, kami pegi ala2 noodle house. tak ingat dah aku makan apa.

apepon, aku rasa mcm nak bunuh diri je pas minum air alpukat (apricot kot ek air ni??) ni. terus order air lain. fuhhh ~~ tp MK ckp sedap gak. means, please blame my hormones la kot.

sebelum balek hotel, jalan2 jap kat paris van java. cantek tempat ni. byk neon2 indah. tp semua kedai grand2 la. mahal nyah.

MK cuci mata ^_^

em sekian saje utk day 1 kami di Bandung, Indonesia. next entry adalah day 2 kami di sana. hewhew =p daaa!!

3 comments:

  1. ciare - gelak guling2 bila teringat hotel ni semua nak runtuh....adeh.

    ReplyDelete
  2. wahhh best nyerrr..

    jom tukar2 link..mama da add :)
    www.mamawanie79.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. kak ina: tu la pasai. plg xtahan dia ikat jek dgn getah belacan???huhu

    wanie: ok.sudah terjah ur blog

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha