Wednesday, October 20, 2010

Bercuti di Bandung - day 2 - The Heritage - b4 ambil Kak Ina di airport :)


28th March 2010
------------------


Adakah kome ketahuan yg kami pergi 2 couple ke Bandung?? lagi satu couple adalah kak Ina...tp bukan couple la. dia sefamily. Kak ina, suami dan her 2 adorable kids ^_^. Alkisahnya kami sehari awal dari Kak ina sekeluarga. So pada hari ke-2 la baru Kak Ina sampai Bandung. time balek pulak, kami balek sehari awal dan kak ina pulak balek sehari lewat. gitu la ceritanya :) total di sana 5 days :)

pagi2 lagi dah bersiap sedia nak menyerang factory outlet. apa lagi kalo bukan Heritage. sbb rest house kami betui2 kat depan FO tu. tp oleh kerana FO pon x bukak lagi, maka, kita posing2 dulu nyah =p oh, sebelum tu, the breakfast adalah out!! xmasuk ke tekak aku. mujurrr we all standby maggi dan milo dr malaysia.

MK bermuka tension. nak tau kenapa???HAHAHAHAHAHAH nak gelak guling2 dulu. mamat ni kan, dia tak bleh berpisah dgn minyak rambut kesayangan dia. NAK DIJADIKAN CERITA, minyak rambut peberet jenama loreal for men dia tu KENA RAMPAS KAT IMIGRESEN M'sia!! hakhak. baru beli pulak tu. mana laaa kawan tak badmood. nak beli myk rambut brand yg sama susah plak nak cari kat Bandung. maka, dia pakai aje baby oil aku tu.

Baru le tau, utk hand carry bag, tak dibenarkan membawa cecair yg melebihi 100ml setiap satunya. max sebekas adalah 100ml sajoooo. minyak rambut dia sah2 ade tulis 150ml kat situ. nah, apa lagi, pegawai imigresen tu ambik terus punggg dlm tong sampah. mencuka la laki aku sampai sudah. kahkah. mujur laaa perfume dia tu 100ml je. kalo tak nangesss meroyan la mamat tu xnak nek flight. hakhak. tu laaaa, lenkali biar semua alat2 solek comel2 mcm i punya..semua bekas kecik2 aje tawww. xsampai pon 100ml tiap 1 =p

Well, 1st time pengalaman g oversea :) tp kalo domestic xstrict gini ek? OH YA, sebenarnya bleh ajeee bwk cecair tu nek flight. dgn syarat letak dlm bagasi tp jgn sesekali letak dlm hand carry. tak ke naya?? MK g sumbat myk rambut dia dlm bagpack. tu la pasaiiii. eh merepek pjg plak. hihi. so korg yg xtau, please take note ye

tu diaaa blue bird. kelassssss nyah taxi pakai vios ^_-

lenggang mak limah ke FO Heritage. jalan kaki seberang jalan aje sudah sampai maaa. gile dekat. dekat gile =p

no caption. blerghhhh. boring xtau nak pose camne

bergambar dpn Heritage. tak pasti aku ade beli ke tak kat sini. macam ada, macam tak ada. ateeeee, 6 bulan lepas punya cerita baru nak story?? kan nayaaaa ;p

mak pon nak pose jgk. weeee :p

next: ketibaan Kak ina dan keluarganya di Bandung. lepas tu kami pegi makan2 ^_^

4 comments:

  1. huh best betul la penceritaan ciare ni totaly teringat balik...cam baru semlm balik :)

    ReplyDelete
  2. ciare, vote dani ye..

    http://honeysour00.blogspot.com/2010/10/undilah-dani-dengan-drop-your-comment.html

    ReplyDelete
  3. aik..baru citer ke ni? hehe...rasanya dah lama dah p ne kan? kan ke p 2nd round?

    ReplyDelete
  4. kak ina: hehe.tu la.seronokkan :)

    honeysour: eh vote dani?orait, i'll go to your page nti ye :)

    anon: tak lah.baru nak cerita je ni

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha