Thursday, October 14, 2010

the bittersweet in marriage ^___^

eh bittersweet? tapi rasanya aku nak ckp pasal sweet je kot. HAHA. well, i kan gedix =p erm almaklum le skg ni musim kawen kan uols. kat mana2 pon org ckp pasal kawen. kat radio pon topik kawen. kawen kawen kawen ;p kalo dulu aku pon sebuk gak borak perihal kawen. tp bila da kawen . . . bolayannnn je topik ni. hihi. baik aku tambah skill kerumahtanggaan aku ni. ni kang nak dapat jawatan baru plak sbg mak org kan. so kpd yg nak kawen tu, molek2 deh. kerana dlm marriage itu pastu ada pahit manisnya :)

Cewah aku mcm nak jadi penceramah motiBasi plak arini nyah. haha. nak nasihatkan org i tak reti. bleh la bg pendapat based on experience setahun jagung aku ni =p oh ya arini genap 1 tahun 4 bulan 2 minggu menjadi isteri MK. yahoooo!! tetiba ;p

Yang aku perasan, skill memasak aku makin merudum la. MK tiap ari request sup/singgang/masak kicap pon dia tak kisah. so dlm sebulan dua ni tu jela menu aku buat. sup, masak singgang and masak kicap!! hahaha. gile boring eh ;p serius aku pon nak muntah dah mkn 3 menu ni. SAYANG tolonglaaaa request menu lain, i dah capek =p ceh ceh..padahal aku suke je masak 3 menu ni. potong2, campak2, kacau2, DONE!! mak expert nyah. hahaha. tp bila msk aku tak makan la. dan aku kurg selera nasik putih la skrg ni. penyelesaiannya adalah bihun/nasi goreng jelah.

Arini aku bg MK bwk bekal nasik goreng. saja masak byk2 n bg dia bwk bekal g tmpat keje. aku suke tgk reaksi dia kalo dia tau dia akan bwk bekal. hihi. it makes me happy too. padahal nasi goreng bodo2 je kan?? tp perasaan membuatkan hati org yg kita sayang tu gembira, buat kita gembira jugak :) padahal aku tak pernah nyah bawak bekal utk diri sendiri. sbb aku xsuke mkn dlm opis. aku suke mkn kat kedai. alasan! ;p

eh apeke berpaling tadah pulak rasa content entry ni?? ahh belasahhh. hihi. sesungguhnya mood berblog merudum la. takat nak cerita daily activities, i tak suke. yg tu tulih dlm belog peribadi. belog tak berapa peribadi ni kena cerita yg umum2 aje. hihi. tp apapon, unique readers menten mcm update sokmo plak. korg baca apa eh dlm blom penuh sampah sarap ni? HAHA.

oh ya, buffered earning pon ala2 lajuuuu je pas aku cash out earnings aritu. iklan pon byk yg melekat. hmm, bagus bagus. apepon aku tak paksa korg click ekkkk. aku pon tak kose nak click2 sendiri. itu salah ye di sisi undang2 nuffnang. oh, tapi kalo iklan air asia aku click!! hahaha. well, nak sevey2 tempat bercuti taun depan bersama2 putera kecil saye ni ^__^

eh tadi kata mcm xde modal nak cerita. tapi last last, konfem 10 perenggan jugak aku tgk kan? mcm byk merapu jek entry aku lately ni. panjang berjela2 sampai 2 kilometer pulak tu. aku memang tabik la sape yg baca entry2 panjang aku ni. aku sendiri tak koser mak nak baca. hahaha. siap lupa lg apa yg aku penah tulih haih. ape ke tuutt. dah tua agaknye :(( haha ;p

akhir kata, I LOVE U MK. tetiba =p

5 comments:

  1. bes nyerr dpt duduk sebumbung..N ni PJJ..nk masak tiap kali jmpe pon blm tntu..nti ade jekk aktvti lua..

    ReplyDelete
  2. sy suka lauk singgang! sedap woo...menjilat jari..huhu

    ReplyDelete
  3. letih baca..tapi menarik...hehehe..

    ReplyDelete
  4. banyak nye tetibe dalam entry ni..eh tdi cite lain ni cite laen eh tetibe..haha

    anyway, happy la tu pn ciare nih..

    ReplyDelete
  5. N: tu la, korg PJJ ni mmg hebat2...xpe ade rezeki nti dpt la duk sebumbung tu :)

    bardboo: ni kompom org pntai timur ni ek?=p

    noli: alololorh siannya sampai letih ek baca blog ni.huhu

    efa: tetiba mood happy ^_^

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha