Thursday, October 21, 2010

Gift from Makteh ^_^

Assalamualaikum. wuah seronoknya udah Khamis ye harini. means besok jumaat. dan bleh tido 2 jam masa rehat. motiff??? haha.

Gift from Makteh? siapakah Makteh? hehe biarlah rahsia. cewah yo-oo je. tq yer to my sis sebab mensokong 200% misi breastfeeding putera kecil ku nanti. sbb adiah dia bg ada kena mengena dgn misi menyusukan anak ni. i likeee ;)

ni muka org MC isnin lepas. before pegi klinik. huhu.
wuahh muka sembap dan segala2nya sembap la nyah. padahal tak selera makan sgt. berat naik 500g tapi rupa mcm naik 5kilo smggu. redha redha. jgn merungut (nanges dalam hati T___T)

yeayy da dpt parcel :) adiah yg ditunggu2. hihi. hmmm mau tgk apa dia? jom selongkarrrr ^__^

baca kat kotak tu: breastmilk storage containers
penting wooo bekas ni. utk letak stok susu dlm fridge atau utk letak EBM yg nak dianta ke nursery. aritu masa shopping kat Manjaku Bangi dok sevey gak tp idak jumpa. last skali jumpa bekas breastmilk versi plastik. dia mcm ada sealed gitu. ok jgk plastik sbb save space sket. atee, peti ais kat umah tu bukan takat 2nd hand malah 10th hand. HAHA. mmg oldschool gila. xpelah, ade rezeki lebih nti bleh beli peti ais baru. ada sesapa nak adiah kan?? HAKHAK

ni dia. comel. blue and pink :)
baby, say thanks to Makteh yeeeee. nanti baby kena minum susu byk2 tau. insyaAllah ada rezeki utk baby nanti :)

apa lg keperluan utk breastfeeding especially utk stok penyimpanan EBM yg aku kena tau and kena beli ek? i mean selain breastpump dan BM container seperti di atas nun. suggestion?? ~ malas nak google sendiri. aci x? ~

3 comments:

  1. wahh....da dpt gifts da...bgs2..ley gune nti...

    ReplyDelete
  2. kalo aku kan,
    aku lebey prefer pakai bottle neh.
    lebey jimat oh.
    kalo pakai yang plastic tu kan, cam rugi oh.
    mmg jimat space tapi cam xfleksibel la.

    dulu pon aku pakai breastmilk storage gak, but since aku da melipatgandakan jumlah bottle bumble bee tu, teros xpakai da plastik tu.

    jimat sangat jimat.
    eheheehhe

    ReplyDelete
  3. N: tu la.bkobar2 rasa nak perah susu.haha

    CPM: oohh kita pakai botol ni lg jimat la ek?dari segi space jimat x?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha