Sunday, October 31, 2010

menu bujang yang menjilat jari..hehe

Kadang kadang bila dah selalu masak makanan yang beriya-iya, tekak dah boring dan inginkan sesuatu yang simple. sesimple yang mungkin, right? =D tetiba pada satu hari yang hening (nak buat ayat novel ke??) aku teringiiiiinnnn sangat makan telur masak sambal @ telur masak merah. ah tak kisah la apa nama menunya, janji rasanya sama kan.

Sepantas kilat terus ke dapur. masak nasi. sambil tunggu nasi masak mulakan proses buat sambal telur. tung tang tung tang, done!! XD owh happynya. lepas tu terus ceduk nasi dalam pinggan dan dimakan panas panas. owh nikmatnya ya Allah. aku bersyukur di atas rezeki ini :)

Aku kan tak selera makan nasi lately. sekali dpt makan simple gini perghhhh bertambah uols. seronoknyaaaa. menjilat jari dan selicin pinggan la aku kerja kan. hihi. MK? dia kerja. so adalah peluang aku nak masak sambal gini. this is not his peberet. favvy dia kan anything yg masak kicap dan any soup. hehe.

So uols camana? suke x sambal telur gini? ^__-

4 comments:

  1. sangat marvelous lah lagi2 untuk orang yang tengah berpantang nih....nasihat i,makan banyak2 lagi2 sebelum nak bersalin,bagi tenaga,huhu..

    ReplyDelete
  2. N suke smbal telur, tp telur tu hancur2 kan..ltk ikan bilis..mantap ohh...ish..lame x wat ni..kne laa wat..

    ReplyDelete
  3. suka yang ada kaitan masak merah..hoho

    ReplyDelete
  4. mrsnageb: emm kena mkn byk2 ke? alaaa kite tgh catu mknn ni..takot bb beso sgt. haha

    N: owh versi telur hancur pon sedap gakkkk :)

    azuan: kan kan..semua msk merah adalah superb!

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha