Wednesday, October 20, 2010

~Must buy list~

Wuahhh 29 hari lagi nyah. tapi barang for this mom-to-be ni masih belommmm dibeli. persiapan utk aku baru 5% siap. canggih tak canggih tak?? punya excited shopping barang baby sampai barang2 maknya takdoooo. so utk remind myself yg i've got sooo many things to buy, maka aku nak buat list kat sini. emm tapi idak la panjang berjela kot. yg pastinya, semua PENTING.

Mama's
--------

  • breast pump - cadang nak beli manual je dulu. maybe medela/avent
  • bengkung - dah ada yg mom in law bg, tp macam size kecik (anak dia kecik2 hihi). menantu dia ni kan beso. haha. so maybe nak beli bengkung yg bertali2 panjang tu. sendayu tinggi kot
  • stokin - 3 pairs
  • nursing bra - 3/4 pieces ok kot. aku dah beli satu. scarlett aje sudah
  • pati haruan polloney - beli 2 kotak je dulu. bila abes suh MK beli lg
  • confinement set?? - ni masih berkira2. sbb aku cdg nak buat secara traditional mcm minum air kunyit, mkn majun, ikan haruan etc. tgk la cemana nanti. sbb nanti takot beli mahal beratus2 skali tak sesuai dgn aku dan baby. how?? pembaziran nyah di situ
  • breast pad - ni ke namanya? huhu. baru beli sekotak. ade bape pieces je kat dlmnye. belas2 kot. so nak tambah lg
  • apa lagi? apa lagi? macam ada banyakkkk je aku rasa T_T
Baby's
-------
  • diapers - nak tambah lagi 1 pack. aritu dah beli mami poko size newborn (53 pieces). so kali ni nak beli size S plak. putera kecil aku ni mcm gebuuu je, kang xmuat lak size newborn =p
  • botol susu - dah beli satu. tp nak tambah la utk isi air suam ke ape. brand avent la kot. bgs sket
  • car seat/carrier - hok ni mmg wajib beli. atee kang nak travel blk kg time pantang. pehtu nak blk trganu pulak. mau kejung nak meriba dia. plus, ianya utk keselamatan bkn utk bergaya. stroller & katil xyah dulu. pas pantang balek TPJ br beli.
Rasanya itu je kot. oh so many thingsssss lg laaaaa T__T

p/s: masih berdoa dan berharap misi menyusukan putera kecil secara exclusive akan berjaya selama yg boleh...AMIN

6 comments:

  1. ciare, breast pad tu ade yang washable punye.. lagi jimat.. beli 2 pairs.. so lepas pakai terus basuh.. dalam 5 ringgit je kot sepasang.. hehe

    ReplyDelete
  2. sy cadang nk pakai set NR.. tp ada kenalan yg beria2 nk suruh guna satu produk nih... jenama ELKEN... so mayb just beli yg pakai luaran jek utk NR tuh...

    ReplyDelete
  3. jgn lupa beli pampers utk si mama...kang beterabur...

    ReplyDelete
  4. N: sama2 :)

    efa: washable? ade ek? erm tp rajen ke nak wash? HAHA

    puterihannan: tp mcm takot jek nak pakai set2 tu.kalo xsesuai camana?

    CPM: cdg mmg nak beli medela :)

    Kak ruby: yg 9 bulan lepas ada lg.agak2 dah expired ke? haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha