Wednesday, October 13, 2010

perihal di labour room

Buat masa ini, seorg rakan saya atau lebih tepat isteri kawan baik MK dan juga jiran setaman TPJ sedang berjuang di labour room. dia ditahan masuk wad since yesterday lagi. lepas lunch macam tu. katanya dah sakit2. masa tu contraction pon belom kerap lg. tapi doc tahan and nak monitor baby and mummynya.

Sampai malam tadi belom ada apa2. doc ckp akan bg masa sampai besok (arini la maksudnya) utk baby kuar sendiri. jika tidak, induce. itu la yg dia inform kami as of last night dlm 10pm mcm tu.

Subuh td, she texted me. katanya sudah ada tanda iaitu darah. dan jalan sudah buka sikit. maybe baby nak kuar dah. bagus jgk kan, xyah induce. tapi, an hour ago, status beliau di FB ckp bukaan baru 1.5cm. dan baby belom exactly turun lg. apa maksudnya? wallahualam. i xde pengalaman lagi. hu hu

tu je nak cerita pasal kawan saya. anda tlg doakan kawan saya selamat melahirkan bayi sulong mereka ya :) terima kasih.

lately, byk pulak cerita pasal org bersalin ni. almaklum le, awal tahun dulu berlumba nak pregnant, so akhir tahun berlumba masuk labour room pula ;) few blogs that i've read cerita la psl pengalaman bersalin mereka. ada yg mudah, ada yg lambat, ada yg kena operate di saat akhir. mcm2 version. tp mana2 cerita pon mesti ada ckp, bersalin pasti sakit. kalo tak sakit bukan bersalen namanya. sedangkan berak t**i keras pon dah bkerut kan? =p mujur laaa aku baru sekali aje kena sembelit (ops ada yg geli ke?) time pregnant ni. few friends ada yg kena sokmo.

em tiap kali aku call mak/sis, mesti dorg tanya "nak bersalin dah ke?". haha. lawak sgguh la. xtau la dorg excited lebih atau risau ke camana. ntah la. hihi.

aku dgn MK pula tiap malam berangan2 saat2 aku melahirkan nanti. tiap2 malam jugak aku ingatkan dia tanda2 sakit mcm ni..bla bla bla..pastu dia kena ready bla bla bla. hihi lawak betul la. sape yg nak bersalin skrg ni? =p bese la mamat tu kalo nebes lebih kang pelik2 dibuatnya. silap2 nti aku yg tenangkan dia. padahal i yg nak beranak ni nyah ;p lawak lawak ^__^

oh aku terkenangkan sakit yg ku alami minggu lepas. sangat tak tergambar perasaan itu. belom pernah lg aku alami. adakah sakit bersalin nanti mcm tu? atau lebih dasyat? wallahualam. moga Allah permudahkan semuanya ketika aku bersalin nanti. biarla semuanya berlaku dgn pantas dan tiada sebarang masalah.


AMIN

3 comments:

  1. yunk...x lame jekk lg kan..x saba nk tgk hero ciare..

    ReplyDelete
  2. moga member ciare dan baby selamat..amin..lain orang lain pengalamannya..pikir positif je..dan doa banyak2..:)

    ReplyDelete
  3. N: kite pon lagiiiii xsabar...agak2 mcm muke sape ek =p

    noryanti: aminnnn...thanks for the prayers :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha