Saturday, October 9, 2010

persiapan untuk putera kecil ni haaa

eh ini cerita last week sebenarnya. punya la haiii malas mak buyong ni nak transfer gambo tauuuu =p erm tp xde nak cerita apa pon. cuma legaaa sebab persiapan putera kecil saya dah hampir siap. tinggal nak beli brg yg beso2 je lg mcm stroller, car seat, baby cot, breast pump n my bengkung je lg. rasanya lah. hihi ;p so yg tu pelan2 kayuh ;p

mcm terlebih kaler biru eh? patotnye tema putera kecil saya adalah GREEN tau. tapi nok wat guana. kalo newborn utk baby boy x byk choices dan warna BIRU memonopoli pasaran. whats up with blue color and baby boy hah? so wane ijau dpt la sikit2 aje. warna lain lg la wassalam harap maklum. aku suke jugak baju wane colorful mcm merah, purple, orange, brown n especially ijau la kan. tp nak wat cemana. asik biru biru biruuuu je kat shopping cmplex. menyampah la sgguh!! =(

ni actually 2nd batch punya basuhan ni. kat sini ada la baju sket, stokin tgn n kaki, topi, baby bip, sarung bantal n mcm2 lah benda cenonet tu. lega rasanya bila tgk semua brg baby da tersusun rapi. yg dalam kereta pon dah get ready utk pegi hospital. hehe. lg 2 minggu baby da cukup full-term dah. so, kena alert sgguh2 la waktu tu. aku ni kdg2 x alert. karang sign beranak dah ada bleh aku tak prasan plak. jenuh la si MK jadi bidan karang. HAKHAK.

om ok lah. nak siap kemas umah n then keluar g mkn2 umah kwn. i alone arini. bese la MK keje. xpe, umah kwn kat putrajaya je. agak2 nak beranak trus je masuk wad bersalin tu. hihi

ok ols, slmt bercuti!!

8 comments:

  1. teringat time bt persiapan utk cyrus aritu..
    hehehe..

    biru biru biru :p

    ReplyDelete
  2. ciare. jom join contest. ada hadiah menarik menanti anda..

    senang sja, tak payah tulis entri panjang2 pun, hanya letak gambar anda pakai shawl dlm satu entri. then anda mungkin berpeluang utk menang.

    ReplyDelete
  3. seronoknya..;) smoga selamat semuanya..takpela dah besar sket boleh gayakan anak dgn baju kaler/fesyen macam2 nanti..;)

    ReplyDelete
  4. wahh....msti senyum2 jekk mase basuh lipat susun bj baby tu kan..behsnyerr...

    ReplyDelete
  5. sgt tak sabar nak shoppng brg baby..tp dah dilarang keras oleh auntie2 and mak2.suh beli masa masuk 7 bulan..cepatla next month.survey dah bnyk tmpat dah survey.

    ReplyDelete
  6. puterihannan: mari mari kita excited sama2 =)

    cikpuanmiera: tu la.byk biru je.tensen nyah!i dont really like blue tp no choice.brg bb boy konfem biru yg byk

    shawlipop: ops, i da xpakai shawl skrg.huhu

    noryanti: btul2.kalo dah setahun lebih tu br ada mcm2 warna.tp newborn xdak sgt.

    qaseh: of kos teruja =p

    N: konfem la snyum2 sengih2 pastu ckp2 dgn baby and halakan baju2 kat perot. hahaha

    rdna: ikotkan aje ckp org tua.kang kalo x ikot xlarat nak dgr dorg bebel.hihi.kite aritu bulan 6 beli yg utk hospital bag je.bulan 8 br shopping btol2 :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha