Tuesday, October 26, 2010

update about putera kecil ni haaa :)

Assalamualaikum semua...:) cewah ceria plak i harini. ceria ceriakan harimu ya ^__^ mesti la ceria. selain countdown nak bersalin, aku sibuk countdown nak cuti ni. hihi. tolak harini, ada lg 4 working days sajaaa. yahooo dot com dot my. jgn jeles. hehe =p

eh apesal nampak kecik ek perut? dlm gamba ni xnampak mcm 'drop' plak my belly ni. huhu. rupa bentuknya mmg berubah tiap ari noks. haha. ni petanda lambat lg nak bersalen kot =p
this picture was taken yesterday. 36 weeks 5 days. eh? ke 4 days ek? emm lebih kurang lah tu. haha. so amacam? ade maju ke depan tak belly i tu? kiut miut x? weeheee

last sunday, seperti bese checkup ler. alhamdulillah, sepanjangkan mengandungkan si putera kecil ni mmg tak ada masalah. syukurrrr ya Allah. i mean, time checkup mmg OK je. cuma awal2 aritu alahan standard la kan. aku berharap dan berdoaaa sgt2 moga time melahirkan nanti akan mudahhhh la jugak.

bp: 112/67 (rasanya la. xingat sgt 67 ke 77. haha. but still OK)
urine: OK
berat baby: 3.2 kg. emm semangat weh anak aku.
berat mak: turun 500g. bleh?

apapon, berat max baby doc jangka adalah 3.7kg. masyaAllah. mmg sejarah plg berat kot dlm family aku. aku dulu time baby 3.4kg tak silap. my nieces kyra dan kyrin pon about 2.9kg je. wuahh very semangat laaa putera kecil mama ni. tapi doctor tak takutkan aku. dia kata kalo bwh 4kg tu kira normal dan selamat lg. insyaAllah boleh normal. plus kepala baby dah cantek aje turun bawah. dah parking kat pintu keluar=p tp belom engaged lg :) happy sgt dgn perkembangan my baby ni. moga semuanya OK dan baby sihat dan hopefully smooth aje nak bersalen kan dia nanti. baby tolong mama push push nti ye ^_^ cayaaaangg kat dia. hihi

Sgt magis kan??walau pon belum pernah bersua muka dan skin to skin dgn hamba Allah dalam perut ni, tapi aku dah terlalu sayangkan dia. sayang sangat sangat. tak bleh digambarkan perasaan ini. woo woo tetiba sebak.

5 comments:

  1. Ciare, berat turun??? Ngee~~ orang kata kan kan kan..berat turun pun tanda-tanda nak bersalin dah. Saya ari tu berat turun 1kg, seminggu pastu deliver lah.

    Apapun, tawakal saja. Semoga Ciare dan baby selamat kedua-duanya. Amiin..

    ReplyDelete
  2. very the motherly feelings kan??walaupun x pernah jumpa, tapi rasa sayanggg sangat..bila dah jumpa, lagi sayanggggg!!!

    ReplyDelete
  3. a'ah ciare... zam pun berat turun sket... pastu dlm seminggu deliver... doa semuanya berjalan lancar... :)

    ReplyDelete
  4. ops satu petua yg zam selalu buat... sebelum tido mintak Allah permudahkan segala urusan, sentiasa mintak maaf kat husben sblom tdo, nak g keja...

    pastu nnt nak bersalin byk istighfar, pastu mintak maaf kat husben byk2 jugak lagi kalau ade yg tersimpan walaupun sikit mintak dihalalkan... pastu call mak mintak doa restu ngan mintak maaf... insyaAllah mudah bersalin :)

    ReplyDelete
  5. teja: weeeheeee yeke yeke?ops bdebar2 rasanya. hihi

    deena: tu la.xsangka sgguh rupanya ini perasaan seorg ibu.oh terharunyaaa

    fila: erm mcm tu ek..thanks! :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha