Friday, October 15, 2010

update!

Erm xtau la nak merepek ape (slalunye kalo aku ckp camni entry akan berakhir dgn 10 mukasurat yg panjang. we'll see about that =p) harini. hmm hmm. lalalaaa ~~ ok let me write about random things jelah yek.

SPA. yup, I got the interview. Peg Tek Maklumat la ofkos. ujung bulan ni tak silap. but hey, I think i'm not going lah kot. pertama: tiada baju mengandung yg formal. kedua: dah pernah pegi dan tak dapat dan kecewa. ketiga: mcm malas nak study so no point la pegi skali pon. keempat: MK paksa pegi. tp lg dipaksa lg taknak. aci x gitu? huhu

WEEKEND. as always MK keje on saturday. tp i ok jeeeeeeeeeee. bleh relax2 lepak2 tgk tv bermalas malasan. ahad, kenduri kawen kat sabak bernam x silap. MK's friend. tapi nak pakai baju ape ek? wuaaaa tensen memikirkan baju yg semuanya dah sempit2 belaka T__T oh dan mau menyambung aktiviti melaundry baju si kecik ni haaa. tetiba ada pertambahan baju =p yelah tu, tetiba la sgt. padahal aku lah yg dok membeli sakan. order online ada offline ada. hahaha. tp xde la byk pon. sikit je.

BABYs CHECKLIST. erm so far OK kot. aku xde tambah apa2 pon barang baru. i mean kecuali baju la. bleh dikatakan preparation kitorg agak cool and steady and relaaaax. bukan tak excited. sape tak excited dek non?? nak dapat anak konfemmmm excited kan. tp xpelah, simpan je excited tu dlm hati dan antara kami berdua je. cewah :p berbanding preparation org lain yg meriah sakan sampai penuh 1 bilik dgn brg baby. hihi. well, itu hak masing2 dan citarasa masing2.

GUEST? yup malam td hana and ateh tido umah saya =) bestnyaaa...i likeee. aku suke kalo kwn2 dtg n tido2 umah aku. ade feel bujang sket. haha. ops! ingat Allah, ingat suami..hihi. pung pang pung pang bsembang tak sedor dah jam 1 am. hasilnya, pg tadi aku lalok. tambah2 pulak makan nasik lemak. lu pikir lah sendiri. hihi. well, mggu ni aku tido agak tenang. kul 10, 11 camtu da tido. dan bila bgn rasa freshhhh aje gitu. i like :)

PETUA. mak, makcik2 aku ada pesan bbrp petua utk mudah bersalin. antaranya makan sayur bendi. serius tak penah dgr. nampaknya mlm ni kena pegi beli sayur bendi la ek. xyah masak susah2. aku suke sayur bendi rebus aje dan cicah dgn budu. wallahhwehhh. sedap nyah. dan ia kegemaran MK jgk ;) selebihnya petua utk senang beranak adalah minum air kelapa dara. aku mmg slalu sgt minum air kelapa muda. tapi camne nak tau buah kelapa tu masih dara ke tak. DD DUDU ko tau x? ko kan anak dara lg. hikhik =p larikkk ~~~~

KERJA. oh ya! kerja aku menimbun ni. ahhahaha. kerjaaaaa!!!

last but not least, I LIKE TO MOVE IT MOVE IT!!! (sambil buat tarian katun madagascar ;p) MK slalu marah aku wat tarian katun madagascar i like to move it move it!! ni. dia risau anak dia penin kat dalam. hahaha lawaking betul. sayang, ini senaman senang nak beranak tawww =p

p/s: kan da ckp entry akan jd pjg jgk walopon xtau nak cerita psl ape. kenapa ek? adakah aku berbakat jadi seorg penulis tesis? wakakaka. erm bleh gak wat keje sambilan ek? satu tesis aku charge rm5000 JEEEEE. ok x? ade sapa nak suh i buatkan tesis? =p

8 comments:

  1. sy pon xtau kelapa dara tu ape..hurm, dh boleh gak la sy guna petua makan bendi nie... =)

    http://www.bardboo.com/2010/10/mimipi-air.html

    ReplyDelete
  2. ciare...genggaman fatimah tu da rendam lom..?? huhuhuhuu...x saba nk tau hasilnyerr..

    ReplyDelete
  3. kita faham perasaan awk.. tak sabar nk tunggu kehadiran si kecik tu kan? Btw, enjoy the moment of u being urself.. nnt bl dh masuk ke dunia motherhood.. u will pray to have time for urself... ngeh3... (siyes nih!!) :D

    ReplyDelete
  4. ciah, nanti dekat2 nak masuk labour room, @ masa sakit sikit tu sapu MINYAK KELAPA DARA kat situ ye,...kasik pelincir sikit..huhuhu..baca selawat, bismillah bagai...GUD LUCK!!

    ReplyDelete
  5. waaa....xsabo nak tgk ank ciare...xlame jer lagi..

    ReplyDelete
  6. rasanya bkn minum air kelapa dara... tp minyak kelapa dara kot... hehe, sy agak je

    ReplyDelete
  7. rugi xpegi interview..mane tau rezeki anak ke nnt..ramai org nak tp xdipilih..awak dah dpt pegi je..lgpun nnt cuti bersalin dpt 3 bln dah skang ni..rugiii hehe

    ReplyDelete
  8. bardboo: r u pregnant too?yeayy ^_^

    N: blom rendam lg.nak tggu mak dtg sni br nak rendam.huhu

    puterihannan: skrg pon rasa dah xckp ms utk diri sendiri.asik xselesaaa je especially time tido.huhu.xpe la,pglaman mendewasakan kita :)

    fashya: sapu kat tuttt? xpe ke? doc xmarah ke? huhu

    nur: i cant wait too =D

    nurul huda: tu la, nanti nak kompom kan balek.huhu

    nadya: ntah la.xtbukak hati nak pegi. huhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha