Friday, October 29, 2010

You can run, but you can't hide

Ececeh tajuk entry mengalahkan tagline filem nyah. genre: thriller. HAHAHA. ok tak pentipu je. ops! 20 hari lagi la sayang ku putera kecil kat dalam ni nak keluar ^__^ nak risau extravaganza pon tak perlu kot. bak kata title di atas, you can run but you cant hide. hihi.

So lari la ke pelusuk dunia celah mana pon, beranak tetap beranak. dari pikir2 dan memeningkan otak sendiri dgn ketakutan di dlm labour room, baik aku pikirkan betapa indahnya bila dapat memeluk putera kecil tu nanti :) CANT WAIT!!

Problemnya kan, napa laaa adeeeeeee je unsur2 nasihat yg tak berupa nasihat. aku rasa, bila makin hampir due date gini, sila la bg smgt membina. ni bukan bg smgt, meruntuhkan smgt lg adalah. i know i know, sakit bersalin tu sakit. sakit kedua lepas mati kan? maka, xpyh la nak explain secara detail pastu siap buat gaya menakut2kan org yg nak masuk labour room in 20 days ni. unless, aku tanya, ko jawablah.

Mujur laaa aku ni jenis manusia x makan saman sket. masuk telinga kanan kuar telinga kiri. tapi, berdesing jugak la telinga mak ni. huhu. ok abaikan lah.

oh ya! finally MK has decided jugak nama anak dia ni. tapi bg aku nama tu mcm panjang je. aku cadangkan supaya drop word MOHD dan remainkan yg the rest. sbb dah ada maksud yg baik. tapi dia nak MOHD jugak. adoi laaaa. jadi saya ada soalan. BERAPAKAH MAX CHARACTER UNTUK DAFTARKAN NAMA ANAK??? ADA SESAPA KERJA JBTN PENDAFTARAN NEGARA DI SINI??

dan betul ke tak boleh taruk MOHD? kena eja full Muhammad @ Mohammad ye?? it is truee?

sila jawab ek kalo tau. TQ :)

8 comments:

  1. ciare.. kalu x silap akak skrg JPN dah tetapkan kalau nak mohd tuh dah default kan by muhammad.... kalau x silap akak laaaaa

    ReplyDelete
  2. stahu N skg da xde MOHD..so kne full Mohamad cmtu...x silap laa...

    weee..xsaba nk tgk baby ciare!!

    ReplyDelete
  3. gud luck ciare..jgn peduli ape org kate..masing2 punye kekuatan hadapi sume nih kan kan...ehh noli takde pngalamn lagi..tapi rs tak sabar gak nk tgk putera kecik kamu..hehe

    tc yer...

    ReplyDelete
  4. pengalaman pertama isi borang nak register nama anak sgt la merumitkan sbb... borang yg ada satu dan kalu salah kena isi borang lain, tak leh alter2 bl dh isi dlm satu borang tuh... jenuh gak la nk tulis, mcm org baru belajar menulis...

    ReplyDelete
  5. Xpe ciare... sakit berjuang kerana Allah...berbaloi... insyaAllah dipermudahkan...

    ReplyDelete
  6. ciare,org memang mcm tu,i selalu pujuk diri i yang kalau nak bersalin,memang lah sakit,cuma setiap org berbeza beza kan,so sabor lah ye dgn nasihat nasihat yang tak memberansangkan tu :),lagi satu,setau i nama mohd memang tak dibenarkan unless letak nama penuh muhammad :)

    ReplyDelete
  7. along mune: owh yeke?dah jd default ek?emm gitu..

    N: kite pon xsabarrrr :D

    fatin: jenuh la husben kite terkial2 isi borg nti. huhu

    zam: insyaAllah.

    mrs nageb: kan kan. kalo xsakit bkn bersalen namanya :)

    ReplyDelete
  8. komen dari org yg nama panjang..hehe

    aku semacam trauma dh bila dgr nama anak2 yg pjg2 kalau setakat 3 words tu ok la sbb dh biasa sgt tp kalu dh 4 tu mmg mantap la jari2 si kecik tu nnti nk tulis nama kat borg2 dan isi borg OMR utk nama masa exam hehe...ko bayangkan la kesusahan yg pernah aku alami

    biar pendek xpe..maknanya baik kan kan kan hehe

    masa suami aku p daftar nama anak aku utk mykad..dh ada notis kat JPN..nama Muhammad jer bleh pakai yg lain2 mcm MOHD atau MOHAMAD xleh

    mudah2an selamat..sakit mmg sakit tapi sakit yg indah

    mak aku kata, sakit sakit beranak pun, anak dia 9 org heheh

    aku ni pun dok sakit2 tp dh dua

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha