Thursday, November 25, 2010

berpantang style mama rayyan ^__-

Assalamualaikummmmmm ^__^

woot woot. hihi. ape kabo org kampong?? ;) teman kat sini sihat..bese la org dalam pantang. sihat gitu2 la ye. ok lah jom borak2 pasal alkisah mama rayyan ni berpantang. cewah. hikhik
  1. makanan - bab makan mesti nomo satu nyah. hobi aku kan makan =p so antara menu yg aku telan adalah ikan merah bakar, sup ikan merah, ikan bilis, sup sawi. hmm takat ni tu je. part wajib adalah memakan bersama2 nasik panas dan di atasnya dicurahkan serbuk lada hitam. fuhhh ~~~ terbaek dari ladang.
  2. jamu/ubat ubatan - jamu mustika ratu je pon. tp idok makan lg. sbb aritu rayyan kena kuning. so tak berani nak makan lagi. so aku just pakai pilis, ubat sapu perut etc. ubat ubat hospital bg jgn dilupa ditelan yek. nak nak ubat tahan sakit tu. kalo tak makan, mau terkangkang2 aku nak berjalan. hukhuk. selain tu aku jugak menelan pati haruan sebotoi sehari. uhuk uhuk.
  3. bengkung - pakaiiiii. tp idak le 24 hours. pakai 2x sehari je. selalunye kalo pas nak je jambans aku bukak then trus malas nak pakai. hehe. mak dah tak larat dah nak membebel kat anaknye yg ketegaq ni.
  4. urut - aku wat 3 hari je. mmg legaaaa sgt2 pas urut2 ni. nak pulak, lepas urut mandi daun2 herba. fuhh ringannn je rasa badan ni
  5. bertungku - i likeee cium bau tungku dgn daun mengkudu. wangiiii aje. dibuat sekali sehari sajo pas mandi pagi. ptg2 aku pakai tungku letrik je
  6. hmm, xdpt pikir dah. lenkali sambung
Yang penting, benda plg xlarat nak buat time pantang adalah dengar org org veteren membebel :'( serius. yelah, yang A ckp makan itu, B cakap makan ini, C cakan buat itu, lama2 aku gak yg tensen. mmg part kena bebel ni la yg aku paling tak suke kalo nak pantang kt kampung. dari awal lagi dah tau ni akan terjadi =p tp xkan nak pantang sorg2 lak kat umah TPJ nun. maka, REDHA jelah +___+

jom layan gambar selingan ;) konfem la gamba rayyan kan. cop, sebelum tu, aku nak wat pengakuan: SEMUA GAMBA YG DIUPLOAD ADALAH UNTUK MEREKODKAN KENANGAN MANIS AKU, SUAMI BERSAMA RAYYAN. BUKAN SBB NAK SHOW OFF ANAK KE APA. nama pon dah ada anak kan? konfem laaa aku letak gamba anak aku banyak. takkan nak letak gamba anak ko plak??? sedangkan gamba kyra dgn kyrin (sape pembaca tetap msti tau sape kyra kyrin kan =p) pon melambak dlm belog ni, ni kan plak anak aku sendiri, harus la berjuta2 gamba dia nanti. rasa2 tak suka tgk tak payah la tgk. ada aku kesah??? tp xpelah, sbb ko tgk jugak la rating nuffnang i asik naik kot. tettttt =p

"mama, saya da kenyang laaa. jgn la sumbat susu lagik"..hihi. ni aksi dia kalo dah tak mau disusui ;) MK kata mulot kecik suara besar. sebijik mcm mama okeyyy. hahaha

ni plak keje si MK la. adeeeee je nak kaco anak dia. tgh2 lena nak kaco plak. sekali meraung kalut terus. HAHAHA.

hmm, arini Nurse dtg check hari ke-9. berat terbaru Rayyan adalah 3.4kg. huhu. dan aku pasti 300g tu naik tang pipi je. HAHA. Rayyan ikot pipi mama kan ;) ok lah, until then, chow =D

16 comments:

  1. org2 tua ni kn mmg mcm2 pantang nyerr..wahh..tkt nyerr nk bpntg kt kg...

    rayyan...sgtt gebus...geram aunty N tgk..mintak aura sket..

    ReplyDelete
  2. hehehe..dah macam mulut mama nyer..

    ReplyDelete
  3. pic 1st tu sama sangat dengan muka ciah la...comelnya diaaa...

    pic ke 2, ayah husna pun suke sangat kaco anak time tido..bila dah menangis tau plak tinggalkan degn kite..hangin jep

    ReplyDelete
  4. pic 1st rayyan tu mmg sebijik muka u!!alaa..komen2 orang tu, yg mana nak ikut, u ikut..yang x mo ikut, dengar n sengih jer laa..selamat berpantang!!congrats to u n MK for the cute baby boy..=)

    ReplyDelete
  5. ciareeee!! Akak tunggu2 nihh ciare citer lah pengalaman bersalin!!! nak tau jugak............!!

    ReplyDelete
  6. comel muka dier bila dier xnk minum susu:)

    ReplyDelete
  7. Comell..ikut muka mama dia seketul. Nanti dah sihat sikit, dah free banyak, jgn lupa cerita pengalaman bersalin..

    ReplyDelete
  8. wah,,,comey nye baby akak...tahniah2.
    akhirnya...bergelar mother...

    ReplyDelete
  9. alololo...comeynya rayyan...nnti boley la kwn ngan adrian yer...beza 2 bln je...hihihi!!

    ReplyDelete
  10. alolo comeynya rayyan..mulut chumel ;)

    ReplyDelete
  11. eh eh... dh bersalin rupenye...
    congratulation on ur cute bb boy yea... happy parenting yea!

    ReplyDelete
  12. waahhh membesar ngan gemilang
    mmg ikut muka mama dia ni
    gembirakan..
    tempuhi pantang dgn penuh gigih..
    nanti sendiri gak yg tersenyum tgk hasil, habis smua lemak ilang

    ReplyDelete
  13. dh besyo anak sedara aku tu..berubah2 lak mukanya..bab org bebel tu ko ikut ckp tuan rumah je..senang sket..takyah pening2..

    ReplyDelete
  14. comel rayyan...putih gebu jer...kiss utk kak ina ekkk

    ReplyDelete
  15. comel rayyan...putih gebu jer...kiss utk kak ina ekkk

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha