Saturday, December 25, 2010

hari ke 40

Err confuse kejap. korang berpantang 40 hari ke 44 hari ek? aku dgr cerita, tiap negeri lain eh dia punya hari. ada negeri pantangnye 40, ada lak yang 44. hmmm, buat donno jelah ek.

Kalo kata berpantang 40 hari ke 30 hari ke, bukannya bleh terus merdeka. semuanya bergantung pada diri sendiri. aku ni tak adalah skema gila dlm berpantang ni. cuma, aku suka berpantang dari segi sains dan logik. aku tak suka berpantang dgn cara terlalu traditional sampai tak logik. sooo not me. kalo tak ada sebab logik, aku anggap fakta tu x logik. maka, adalah pening kepala mak aku melayan aku yg mcm2 peel ni. hihi

Tapi, idak le aku makan semua benda. benda yg gatal2 stilllll kena jauhkan dari anak tekak. bahaya wooo.

Anyhoo, masa entry ni dipublishkan, sedang berlangsunglah majlis cukur jambul si Rayyan ni ha. majlis diadakan di perak. aku buat pagi. kul 9am-12pm. sapa yg rasa sempat lg nak dtg, dtg la ye. hihi. menunya, bubur kacang hijau, pulut, rendang lokan dan bihun goreng. tp aku rasa mcm semua tu aku tgk aje. makan sup ikan lg best kot. hikhik
senyuman yg membuatkan mama n papa bahagia =)

"eh apa niiii?" ;p

Ops! abes laaa rambut spike anak aku kena gondol pasni. hukhuk. sabar ye sayang. nanti sebulan dua hensem la balik anak mama dgn rambut spike original dia ni ;)

InsyaAllah raya cina nanti, akan diadakan akikah Rayyan di Terengganu pulak. family in law aku dah aturkan semuanya. takkan aku nak tolak pulak hajat dorg kan. malangnya, majlis kawen salah sorg geng puteri tujuh jatuh pada raya cina jugak. wuuuwuuu cemana niiii. sgt laaa serba salah. but i have no option, mesti utamakan keluarga kan. dah la dorg nak sponsor, aku nak halang plak apa kes kan. ohh sedih :((

5 comments:

  1. pantang lama2 sket pun ok gak.. sbb leh diet cukup2 utk kembali slimmer.. :D

    ReplyDelete
  2. comel nye anak ko ciare..hehe...

    ReplyDelete
  3. cout..!!
    rayyan da macam muka abah dia dah..da kurg muka ko lak..hehe..dlu lebih ke ko..skang ke abg krol lak..hehe..apapun..comell..sbb pandai wat mcm2 memek muka..hehe

    ReplyDelete
  4. salam kenal..jom share cerita pantang2 disini http://www.mamafaiz.com/search/label/Pantang
    jemput ke blog yer..menambah rakan alam maya

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha