Friday, December 17, 2010

update laju2

*tajuk tak kena. tak ada la laju2 sgt. berhari2 jugak disimpan sbg draft. HAHA*

# pada satu malam yg panas, masa tu MK tgh menidurkan rayyan. aku lak lari masuk bilik pasang aircond (sila jgn tiru aksi ini. org bpantang tak elok duk dlm ekon. aku xpe =p) dan tertidur sampai 2am. tetiba aku bermimpi dgr suara baby menangis. tiba2 terjaga sbb MK gerak. 'yang cpt susukan rayyan, dia nangis tu'. OK fine. pasni dah tau la rupanya itu bukan mimpi, tp anak aku yg betul2 nangis. HEHE

# dalam phone and camera semuanya penuh gamba anak. sangaaaatttt la magik. dulu penuh gamba aku je rasanya. tak kisah la fon MK ke fon i. agaknya MK da delete ek semua gamba aku dlm fon dia. wuu wuuu. motifff jeles laki simpan gamba anak?? ;)

# berat selepas melahirkan? ermmm tak ada byk beza pon. aci tak kalo cakap berat aku cuma turun sekadar gitu2 aje a.k.a cuma berat rayyan aja yg ditolak. mujur masa preggy aku gained 10kgs camtu je (mujur laaa konon. hukhuk. tp ok la. kalo berat aku naik 20kg aritu x ke naya?? ;p). dan lepas kawen aku naik 9kgs hasil suke masak & makan. so I got 19kgs maaaa untuk dibuang dari badan tong drum aku ni. tak percaya? sila tonton pempuan gemuk di bawah.
dilema wanita lepas branak. hukhuk. pipi ni sah sah la susah nak bg selim kan. so dont imagine la part lain mcm perut, lengan, peha etc etc etc. wuaaaaaaaa (-_-") abes 100 hari nak joging lah (angan2 mat jenin :p) ee kenapa aku sggup upload gamba hudus di atas?? tgk jari gebu aku tu, gemuk gileeeeee. hokhok

# agak terkejut dgn prestasi MK sbg bapak. senang cite, Rayyan adalah bayi berumur 4 bulan ke bawah yg berani ni pegang olehnya!! i was surprised. hehe. tapi agak2 la kan. dah anak sendiri ko taknak pegang jugak memang nak kena lempang la jawabnya. buat anak pandai, pegang anak takmau. amboiii byk cantek. ops! ;p Alhamdulillah MK tidak kekok aku tgk. malah dia lebih advanced dalam memujuk Rayyan okek!! i jeles. huuu

# prestasi Rayyan? erm ntah. hehe. maybe sudah less meragam. pastu ada bunyi2 baru yg terkeluar dr mulut mungil dia tu. happyyyy sgt100x tiap kali dia buat bunyi baru. excited gile ek aku? kalo dia sebut 1st word dia nanti mau aku pengsan gamaknya. HAHAHAHA

# kulit muka Rayyan sudah tercemar. ade bintik2 merah. macam jerawat pon ado. tp menurut kata kawan2 itu normal. ruam panas gamaknye. ke ruam susu ek? nampaknya lepas tiap kali menyusukan dia, kena basuh sekitar pipi dia tu. hmm, harap2 cepat la ok. sian anok jatang mama dok ensem nati. hukhuk. nanti nak balik ganu nanti takdok gewe nak ngorat. HAHAHA ;p

# Rayyan's favourite moment adalah MANDI timeeee. hehe. sgt best nak mandikan dia. siap2 kan dia. tp berat oh mamat ni. sudah 4kg. sengal2 lengan aku gara2 mendukung dia especially time mandi sbb kena pegang betui2.

# eh semua cerita pon pasal Rayyan ek skrg? well ;p oh ya, aku ada di bumi seri kembangan skrg. kalo nak visit habaq mai la awai2 no. sbb kami x sure lg nak blk perak bila. maybe sabtu ni or maybe ahad. so next week akan berada d perak selama smggu pastu balek seri kembangan terus. then, panjangkan kaki ke terengganu pulak. na na na naaa ganu kiteee ;')

ok lah. 1 hari 1 entry kira ok la ek. hehe. nanti aku dah tinggal berdua dgn Rayyan xtau la cemana. skrg ni bleh bgilir2 dgn mak lg. 2 mggu lagi i'm totally alone with Rayyan masa MK keje. wuaaaaa :'( takotnyaaa. mampukeee aku nak memenuhi permintaan budak kecik ni. konfem nti mama nye ni xsempat nak buat apa2 keje sbb dok hadap diaaa je kalo dia cranky. harap2 Rayyan ok la nanti. be a good boy ek. tolong bkerjasama dgn mama ye syg. jgn buli mama nanti. kekekekeke. until then, chow ;)

p/s: today Rayyan will me auntie Hana for the 1st time. yippieeeee =D

8 comments:

  1. best kan ada baby nih....sggggttttttttttt lah best kan...:)

    ReplyDelete
  2. ciare comel sangat jari jemari ko..jap lagi aku cmtu gak kot...ko pikir eh cara diet cmne..pas aku bersalin aku salin je balik dari blog ko..aci x?

    ReplyDelete
  3. mudah2an nanti mudah nak uruskan litle rayyan tu ;)

    ReplyDelete
  4. takpe ciah
    bolehnya..ni dah hilang bape kg ni??
    habis pantang kang
    berdesup lah lemak ilang
    mcm kita dulu

    ReplyDelete
  5. Kak...
    saye windu same kamu...
    lg rindu same itu Rayyan jugak...
    huhuu :(

    ReplyDelete
  6. Kak...
    saye windu same kamu...
    lg rindu same itu Rayyan jugak...
    huhuu :(

    ReplyDelete
  7. wah bersih jer muka mama rayyan ni...

    ReplyDelete
  8. 1st time dok berdua je ngan Rafique dulu, i x sempat mandi n makan pun..hihihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha