Friday, July 30, 2010

Menang ke kalah si kyra dlm coloring contest tu? ;)

What do you expect la kat budak 3 thn kan? hee hee. actually apa budak 3 thn bleh buat ek? adakah dia sudah pandai menerima arahan? i mean, boleh tu boleh tp mcm ikot sedap dia je. kdg2 ikot arahan kdg2 totally lost dgn arahan tu. HAHA

Eh kyra, kakak color kat mana tu? sila color dalam ruangan yg betol ye.. hew hew

eh eh jgn conteng meja sudaaaa

puiyoooo khusyuk gile kyra mewarna. betul ke?

eh eh, nak pilih color pencil pon berjam jam. huuuu

aiyaaaaaak conteng kat tempat lain sudaaaa

hmmm, dah agak dah. tak mengikut arahan betullllll. huhu

patot laaa. dia gabra sbb ramai sgt penonton. kahkah. so nak tau apa kesudahannya??? sila scroll ke bawah :D















hehe sekian, wassalam ;)

Xoxo;
Ciare =)

Kyra masuk pertandingan .........

MEWARNA!!!

kof kof kof. nak nangis aku tgk kyra masuk pertandingan mewarna. haha. nape aku nak nangis?? sbb aku tak pcaya dia bleh masuk ptandingan. wakakakaka. gile keji makshu ni. kihkih. sbb kyra yg aku tau susah nak dok diam kt satu tempat. camana dia nak duduk kat meja ni selama at least 30mins utk siapkan color2 ni?? hakhak. rasa nak kuar isi perot =D

hah tgk. terus terkesima dia confuse nak buat apa. haha. ambek laaa color tuuu sayang oiii. cepat2 sket color. kang tak siap kang.

haih baru nak amek color. budak2 lain dah siap dah gamaknye. hihi

hep hep mama buat apa tu? mana aciiii tolong anak color. ngeh ngeh. isk tak le, mama dia tgh tolong tulis nama anak dia. hihi.

hmm, so agak2 korg camne? bleh menang ke kyra dlm pertandingan ni? teeeeett :p

Xoxo;
Ciare =)

Kakak pegi koyah mama ^_^

Ateee kome paham ke title atas tu?? HAHA. meh aku translatekan. ia bermaksud "Kakak pegi sekolah mama". hihi. ni actually cite pasal sehari kyra berada di sekolah mama dia.hihi. gamba2 di bawah aku curi dari FB my sis, Rubi :)

ni ada acara senamrobik aku rasa. mama dia siap senam pakai high heels lg. apa kes?? hakhak. yg si kyra pulak dah mcm nak berkungfu. ekekeke. ish rindunyaa sama ini budak. next week makshu balek jumpa kakak dgn adik ye :)

kyra berusaha keras nak pollow step mama dia. hihi. mcm kenal shawl mama dia pakai tu. ekekeke =p ish tomei tomei nyaaaa my niece ni. muaahhh =p

tgk la mama dgn daughter nya. mcm nak sama besar dah aku tgk. kihkih. atee nak wat camne, kakak aku kecik molek orgnya ;) i besar molek =D wakakaka


last but not least, kyra dgn makteh. hmm, time ni musti kyra dah boring senamrobik. muke cengeng je aku tgk. haha. haaaa, teka next entry pasal apa pulak?? kyra akan masuk pertandingan!! =D hihi

p/s: jom bhibur tgk video ni. goyang goyanggg ;)



Xoxo;
Ciare =)

Thursday, July 29, 2010

Award Persahabatan 2010 :)

Alkisahnye den EL arini. haih. atee nak wat camana. kesabaran jelah dgn masalah2 org pregnant ni yer. huhu. so layan jelah tag ni.


1) bagi pulak award nih kat 5 org yg korang rase ada nilai2 persahabatan yang baik dalam dunia blogging nih
aiyak. sebenarnya mcm complicated sbb kena pilih org yg ada nilai2 persahabatan yg baik dlm dunia blogging. well, aku bukan sesapa nak judge org itu baik, org itu jahat. huuhuu. so layan jelah ek. antara 5 yg terdetik di pala otak secara spontaneous adalah
  • AnnGreenStoberi
  • Princess N
  • Kak amlya @ along muni
  • Noryanti
uuu 4 org je bleh? uhukuhuk.

2) apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 5 org tu? war2kan
wuaaa susahnye soalan :((
  • AnnGreenStoberi - she's very kind and peramah. we've talked on the phone few times talking about our life. HEHE. but we've never met la
  • Princess N - N pon peramah jugaaak. i can tell from the way she blogs :)
  • Kak amlya @ along muni - wuaaa kakak muni sgt sporting. lecturer yg best ni. nape dulu tak jd lecturer kami?? eceh :p eventho dia kakak muni, tp i mule kenal dia melalui blog jgk. heehee
  • Noryanti - sgt rajen menegur2 saya di blog/FB. i can get along with her jika bjumpa dgnnya i guest :)
secara kebetulan, keempat2 mereka di atas adalah tergolong dlm golongan ibu mengandung dan wajib mendapat sit di dalam kenderaan awam. cewah :p dan semuanya adalah dikenali bermula dr blog :) semuanya xpenah bertemu lg except kak amlya sbb jumpe time muni bertunang =p

3) sila gtau apa perkara paling hebat pernah korang buat sebagai sahabat. Untuk kita semua jadikan panduan dan ikutan.
Wuaa nanges oo jawab soalan ni. tetiba rasa sayu. uuu T_T. anyway, aku bukan type yg ada sahabat setia sampai kena rapat gilaa dan bleh gila kalo takda kawan rapat. agaga. i mean, we do need friends. maka, rakan2 aku adalah ramai. tiap kali pegi tempat baru, i will make new friends. dan dlm byk2 benda hebat yg aku pernah buat sbg sahabat adalah being a listener when she needs a listener. listener di sini maksudnya dengar masalah dia, cuba pahami masalah dia (kalo tak paham pon xpe). even u cant give ur opinion, just comfort her. tp tolong la, jgn bg bad idea when your friend tgh serabut tu. she dont need that. just listen and the important is, simpan dalam hati. if you tell anyone, u're dead. HAHA.

pengajarannya dengar dan simpan. nampak mudah kan? but most of the time people have failed. sbb selalunya org akan dengar dan menyebarkannya. tak percaya?? percayalah. sbb tu mcm takot tersalah pilih kwn. depan mata bukan main malaikat. kt belakang dia menjaja cerita. tapi bukan semua la kan :) xkan sbb nila setitik abes susu sebelanga =p

moral value, kawen la cepat sbb suami adalah penyimpan rahsia yg paling setia sekali dlm dunia. he's the best ^.^

FROM: Mrs Nageb. TQ :)

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, July 28, 2010

Rezeki Nasi Lemak =)

ALHAMDULILLAH. rezeki jangan ditolak. hehe. anyway, since Monday lg one of my officemate; Fadod dah email semua org gtau he will sponsor our breakfast for today. wuaaa so generous of him maaa. May Allah bless him and his family. maybe saje nak meraikan his wife yg sedang sarat mengandung tu. hihi. anyway, ni mak dia la yg masak. xkan mak buyong lak yg masak. siaaan dia :)

So our breakfast today was NASI LEMAK and also nasi lemak for lunch. mana tak nya? he brought 2 rice cooker penuh nasik lomak. adehhh, padahal bape ketui je dlm opis ni. kahkah. takpalah, i likeee nasi lemak. meletop nyah ~,~

2 jug of teh O and teh tarik sendiri =p tu salah 1 periuk nasi lemak. lg 1 dah ketepikan for lunch :)

with ayam goreeeeng. yummyyy :)

ikan bilis+kacang with telur rebus. sedapnyee ratah ikan bilis garing ;)

timun of kos

wajib, sambal nyaaaa. weee weee sedap :D

this is mine with teh tarik sendiri ;p

zoom sket :p

haaaa ade yg puasa ke? sorryyyy. huhu. yg tak puasa sila sila menjamu mata :')

Xoxo;
Ciare =)

saya sudah, anda?

Cewah tajuk mcm hape je. anyway ni pasal BANCI ye kawan2. bukan sudah shopping ke hapa. ish nampak sgt dlm otak aku ade shopping shopping dan shopping. ngehngeh. anyway ahad ni harus serang JJ usha2 brg baby ;) wooot wooot ^.^

Oh nak cite pasal BANCI kan td? hehe. erm ari senin lepas budak BANCI tu dtg umah aku. innocent je muka mcm budak lepas SPM aku tgk. kihkih. apepon, aku membanci di luar umah aje. aku dlm pagar, dia luar pagar. not muhrim maaa. MK lak xsampai umah lg. so aku jawab jela soalan dia.

Bese la soalan2 basic mcm ade brapa ahli dlm umah, pendapatan kasar ahli dlm umah, bape bijik kete, blaja sampai mana. emm mcm biodata plak. hehe. nak je aku bg URL blog aku. kahkah. ateee, kata nak banci sgt. so dorg patot buat banci brapa rakyat yg ada blog atau social networking mcm FB je apajadah kan :D hmm.

Pas siap2 banci tu dia bg 1 kad wane kuning ke krim aku lupo. so kad tu tampal kat meter letrik. so they know la which umah yg dah dibanci. gitu rupanya :) hikhik. mcm jakun plak haku. wuuuhuuu

oleh itu banci2 la diri anda. ade kes melaporkan org BANCI kena halau la, kena kejar dgn anjing la. ish ish not good. jawab jela soalan dia. bkn susah pon. aku jgk ada dgr dlm berita yg kementerian mahu denda org yg tak mahu dibanci. wallahualam sama ada br cadangan atau sudah dilaksanakan :p

teringat zaman kecik2 dulu. ade ramai salesman/salesgirl masuk kampung buat alasan nak BANCI.org kampung tmasuk mak aku pon terpedaya.harusss la nak jual barang rupanya. ish. tp bila aku da besar sket, aku siap maki dia sambil pegang pisau. kahkah gila ganas :D mana taknya! time bulan pose, org tgh sibuk masak utk berbuka dia sibuk2 nak jual barang. kan dah kena maki sambil dpt pisau. hahaha. naseb dia balik kalo tak besoknya kompom aku masuk paper sbb nak menikam seorg salesman yg nyamar tukang Banci. kihkih. ok xlawak =p

sekian terima kasih

Xoxo;
Ciare =)

Visit newborn baby!! i likee ;)

Salam pagi =) cewah tetiba gembira plak pagi ni pastu terus buat entry. agagagaga =D anyway...last Sunday kami pegi visit newborn baby boy, Eshan Rafael bin Rafie nama diberi :) perghh dgr nama anak org canggih manggih ni aku jadi penin. apo name anak aku nti?? weehee. btw, if baby girl nama dah siap dah. I want that name since before pregnant lg. ko bygkanlah! hehe. so MK cannot reject my choice aaaa. tp dia dah setuju dah. hehe. but, if we'll having baby boy nama nggak ada sih. mmg mcm awal lg, tp masa cpt beno blalu. dah 3 bulan aku suh MK pikir tak dapat2 jgk. haih. eh lari tajuk lak =p

So this is Eshan Rafael. comel bukaaan??? kiciiikkkk aje :D beratnye adalah 2.7kg tak silap. sooo seram nak pegang dia. so i cuit2 jelah. wakakaka. kakshima (most left) marah i tawwww. eh bkn la marah. hehe. dia kata 'awak ni kang nak bersalen dah.kena la blaja pegang'. erk sorry kakshima i cant. seram lak nak pegang anak org yg kecik molek tomei ni. xpe lah, anak sendiri nti pndai2 la aku pegang. cewah :p Mama baby Ain namanya :) anyway i know these girls from www.savoc.com.my :)

the cutie mutie Eshan Rafael. meh auntie kiss sket. mmmmmuuaaaaaccccxxxx :p

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, July 27, 2010

4th Checkup :)

Pada tarikh 4th july we had the 4th checkup. masih lg di panel MK dan masih belom menetapkan di mana mahu bersalen kelak. haih. doktor ckp make sure bulan ke-7 dah ada pilihan hati. kalo tak susah nanti. tak tau le susah tu camne kan. emm nanti la pikir. huhu.

Maka masa checkup kali ni, semuanya mcm biasa. cuma yg tak biasanya kali ni ada blood test. sakit tauuuu. sakit kenapa? sakit sbb kena cocok 2x. yg 1st tu kat lengan FAILED tau! uuu. sakittt. aku dah berkerut2 tahan sakit, skali xdpt darah. uhuk uhuk. dah tu, 2nd time pulak doktor ckp dia pakai jarum paling kecik yg mcm utk baby tu. kali ni cucuk kt tgn pulak. alhamdulillah berjaya. haih, merasa la i kena cucuk 2x T_T sob sob sob

Tahan2 kan la jugak. ni baru sakit kena cucuk jarum. belom sakit beranak lg. maka, bertahan!! hihi. result utk blood test OK kot. sbb kalo tak ok doktor akan call immediately. so dia tak call, means darah i ok le tu. alhamdulillah :)

Baby's condition semuanya OK. weight lebih kurang 300g baru. tp mak boolat semacam. haha. baby tgh tidur tp dia ttp gerak ala2 ngigau. hihi. comel sgt. rasa nak picit je budak kat dalam ni :D gender??? OH BIARLAH RAHSIA sbb baby pon masih nak rahsia2 dgn mama and papa dia yes ini gelaran kami kot, mama papa. dia malu lg nak tunjuk. kaki katup molek je. hihi. aku tanya doktor heartbeat/min dia berapa. doktor tnjuk dlm 143 gitu la lebih kurg. aku ada terbaca yg heartbeat laju atas 140 kemungkinan girl. tak pelah, i senyum je. hihi.

Baby next month jgn malu2 taaauu. tnjuk je kat mama dgn papa. jgn la rahsia2. mama tak sabar nak shopping ni. kalo girl mmg nak PINK habis habisan. yeehaa!! kalo boy papa ckp HIJAU. mama suke jgk :')

Next month punye checkup, ada cucuk utk kancing gigi pulak. yg tu maybe akan membuatkan tangan lenguh sehari dua kata doktor. adeh camnoo nak drive g koje nanti kan? hmm......hrp2 okey la kot. hehe. next checkup will on 1st of August.

Xoxo;
Ciare =)

Resepi: Donat :)

Resepi ni disalin bulat2 dari blog kawan saye bernama zamdafila :) dia ni tgh sarat mengandung. insyaAllah bulan 8 kang kuar le babynye. hikhik. well, mengandung bukan alasan utk tidak masak kan zam?? bahkan, bertambah2 rajin nak masak itu ini. tapi di hari2 yg tertentu and tak sihat tak koje la aku nak mgagahkan diri masuk dapoq. harus la nak mengada2 sket mintak perhatian dr sang suami. cewah =p

MK penah ckp "You tak ada mengidam apa2 ke? macam tak mengidam pon i tgk". amboiiiii patotnye buat sujud syukur la bini tak mengidam, ini tak. mau nye malam karang aku mengidam nak makan daging unta masak lemak cili api yg dia masak, haaaaa tak cukup tanah ko nak mencari unta =p actually, aku xde mngidam kot. cuma teringin2 aje. dan most of the food yg aku teringin tu aku bleh masak sendiri (kecuali yg ikan tongkol masak lemak buatan mak mertua i tu jelah. tp kalo aku xdpt yg dia masak pon, aku ttp bleh msk sendiri. sap sap soi maaa) and senang didapati. dan, kalo dpt lambat sikit pon tak apa. kdg2 aku teringin 1 benda tp lama2 terlupa pulak. hehe

Syukur aku tak mengidam teruk sampai tahap kritikal. cuma ada skali tu aku nak durian, MK pon beli la 2 bijik. pas dia beli tu aku tak makan terus. esoknya kupas skali udah tak elokkkk. dia jadi lembik. masak sgt kot. terus rasa mcm sayuuu je hati ni. haha. gedik! tp senang aje. aku cpt2 buat roti telur cheese kaw kaw. haaa terus tak sedih dah. hihi. kesimpulannya jgnla berlapar kerna ia bisa membuatkan ibu mengandung hangin dan sedih serta sayu. cewah =p

Dan tetiba last week bila tgk entry donat zam, aku terus kepingin :) tanpa was-was, sila try resepi kt bawah ni. curlassss uols. sedap ^__^

Resepi:
-Yis mauripan 1/3 daripada plastik kecik tu direndam dengan secawan air selama 15 minit
-3 sudu besar butter
-Tepung gandum 3 cawan (tambahan setengah cawan kalo doh tu lembik and melekat)
-Susu pekat 2 sudu besar
-garam secubit
-Gula pasir dikisar nak buat penyalut nanti (dlm setongah cawan)


Cara2:
-Buh tepung, yis yang direndam tadi, 3 sb butter, 2 sb susu pekat, garam secubit
-Uli sampai jadi doh yang boleh dibentuk
-Kalau lembik sangat tambah tepung gandum yg secawan lagi tadi tu sikit2
-Dah uli biar dalam 15 minit sampai tepung cam dah naik
-Pastu uli lagi bagi empuk
-Pastu bentuk bulat2 cam donut tu
-Pastu goreng dengan api yang kecik dan agak lama sket supaya masak jgn sampai hangus plak
-Pastu golek dalam gula kisar tadi...
-Siap!

Xoxo;
Ciare =)

Monday, July 26, 2010

mood agak baik

Assalamualaikum :')

So how's ur weekend? ok ke? ko ke? hehe. biar lah ok ok belaka hopefully :) aku pon bese2 je. xde g mana2 sgt pon. masih sekitar bumi KL-Selangor. teringin gak nak terbang balik ari pegi jepun ke korea ke kan...tp malas la. PANGGGGGGG ~~~~ motif?? ko ingat ko anak raja nak breakfast di tokyo, shopping di london? hew hew :p

psttt....nampak kurusnyeee MK saye di sebelah itu. ish ish

ish, puasa ada lg 4 hari kena ganti ni. besok kalo wat pose sunat nisfu syaaban tu bleh ke kira puasa ganti skali?? huuuuu...jgn kutuk k. i tanya elok2 ni. dah 25 tahun lebih idup pon tak reti2 lg hukum2 ganti pose ni. hukhuk. ateee, nak wat cemana, dulu i sokmo pose penuh okeee. well, itu kelebihan utk org yg period cycle dia tidak berapa tepat 28 hari. weeeeew :D

erm ok jumpe di next entry bertajuk RESEPI: DONAT :)

Xoxo;
Ciare =)

Sunday, July 25, 2010

Spaghetti and Pizza ;)

Adoiyaiii dah tak terkira berapa kali aku mkn spaghetti lately. well, bila puasa tekak western sokmo. MK ckp "kalo i puasa i tak cukup mkn spaghetti je". ok fine fine i paham. maksudnya dia nak makan nasik ler tu bulan pose nanti time bbuka/sahur. i know lar darling ;)

aku teringat kisah bulan puasa tahun lepas. well, masa bulan madu di awan biru (cewah). aku nak bukak pose kat pizza hut. dia ckp OK. tapi rupanya dalam OK dia tu tak berapa nak OK sebenarnya. tp biasa la baru2 kawen kan, cakap bini semuanya OK. haha. rupanya lepas makan di pizza dia tak kenyang. tak puas tekak katanya. last skali bila balik umah aku masak la jugak nasik utk dia. haha. ish ish. kompom tekak melayu abes ar. naseb tak tekak jawa sbb i xmakan tempe. eh mintak maap ye, bkn kondem org jawa ;)


ni pizza instant. haha. instant pon hangit gak aku bakar. kahkah. ateee, teman sibuk masak spaghetti tak sedor pizza hangit. aku set 10 min rupanya 7 minit je. hihi =p

ok le uols selamat hari ahad. jom jalan2 :D

p/s: rupanya mood berblog dtg sabtu ahad kot =p

Xoxo;
Ciare =)

Saturday, July 24, 2010

masa ni 22 weeks

sebenarnya mmg blank. xtau nak update apa. tp tak pelah, update jelah apa2 pon ye dak? skrg ni aku baru start balik minum susu khas mengandung ni. dulu aku belasah susu segar biasa je. sbb lepas try anmum langsung xbleh telan T_T tak abes pon. sape nak?

mujur masa checkup, doktor bg sample enfamama. fuhh ~~ sedap. mmg tekak aku bleh telan. so cari cari kat giant. pergghh mahal gila rupanya susu enfamama ni T_T. 50 lebih 1 tin seberat 900g. emm tak sampai 1kg pon. tp oleh kerana susu ni je aku leh telan beli ajelah. huhu. rupanya susu anmum jauh lebih murah. ish, high maintenance jgk tekak aku ni :p

So, this is my baby bump yg terbaru. hehe. eh xde lah terbaru sgt. 22 weeks kot masa ni. perut sudah mula keras. baby? hmm, harus la aktif bukan main. alhamdulillah. at least i know there's something inside me. hehe. dan yg sedihnya T____________T stretch mark mula muncul masa minggu ke 21 :(( erm actually selama hari ni aku pakai minyak olive je. pakai tiap kali pas mandi. tapi bila muncul aje stretch mark yg sebenarnya, dgn pantas terus beli stretch mark lotion khas utk pregnant lady. aku beli cap pureen aje. hrp2 berkesan la nanti. aminnnnnnnn :)

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, July 22, 2010

s . o . r . r . y

atas sebab2 tertentu dan mengikut perasaan terkini, mood utk berblog hilang. even i have so much to tell but i'm feeling to cut it off. mungkin, sudah tiba masanya mengundur diri dari arena blog?? tp susah jgk. kalo tak berblog kena cari hobby baru pulak. perhaps, mengait sweater utk my baby? ok itu mcm tak logik.

ok lah nti bile2 la smbg berblog balek. aku pon bkn bleh caya sgt, tah2 lg sejam dua ada entry baru. waka waka gelek shakira ;p

yeay, sudah gaji. rasa mcm keje goverment plak. but, i will tell myself that the payday will be on 27th like always. kalo aku start cocok pitih kat atm alamatnye awal bulan kang abes dah. bertahan bertahan!! mggu depan br kuar duit. now, sila minta nafkah bulanan pd suami mcm biasa. kehkeh =p

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, July 21, 2010

baby bump: 5 months

Erm semacam takdak mood ar mau update blog lately. almaklum ler, i ada penyakit baru iaitu back pain. haih. mmg la susah uols. kalo nak bgn tido tu kompom MK kena tarik bg bangun kalo tak mengerang2 la aku mcm tenggiling nak berdiri. eh tenggiling bdiri ke? =p k layan jelah entry tak seberapa ni

dalam keta ada mcm2 senjata. perlbagai jenis cushion dgn fungsi yg pelbagai. utk lapik montot, utk dipeluk, utk sendal belakang dan tak lupa jugak yg letak kat tengkok tu. haih. dah warna warni dah dlm kete tu. kalo ada baby nti kompom serupa kindergarden kot. haha

ni masa kat terengganu :') as expected, ramai menegurku...'bulak gete mek mu keyo'. translation: bulatnye bini ko ni kerol. em senyum aje la. at least isi ni bermakna. bukan? ;p sedapkan hati padahal rasa nak nangis T_T

alia our princess. anak adik ipar ku. budak ni mata dia bulak gete okekk. bulu mate panjanggg. jeles mak ;n

ayah long ralit layan alia. praktis jgn tak praktis ye

last but not least, alia maisara. erm last day kat trganu baru nak mesra2 dgn i tauuu. huhu. time ni we all bwk dia jln2 tnpa mak pak nya. nasib dia tak melalak. time dia duduk atas riba aku terasa oohh senaknya. anak aku mcm tak puas hati ada baby lain dok menenggek atas maknye. huhu. tak dpt ku bygkan org yg ada anak kecik yg perlu didukung dlm masa yg sama dok sarat preggy. begitulah, syurga di telapak kaki ibu :)

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, July 20, 2010

Mushroom soup and garlic bread...homemade version :)

Erm dari semalam dah start ngidam makanan ni. aku pon dah start menggoogle sana sini. hihi. then terjumpa 1 resepi menarik di dapur tanpa sempadan. mcm best and senang :) gamba di bawah pon di cilok dr belog beliau. sila2 la tinjau ek. huhu.

Rasa mcm nak buat la malam ni. besok leh bawak bekal :') aummhh sedapnyeee mushroom soup and garlic bread. aum aum =p masalahnye aku masih alah alah mkn unsur2 garlic ni. agak2 bleh telan ke? huu huu

p/s: dlm resepi ada bahan namanya daun parsley. susah le nak cari daun ni kat kedai runcit. malas nak ke supermarket ke giant ke..haih..ganti dgn daun sup aci x? =p plus, aku tak kenal la daun parsley guana. rupa dia ala2 daun sup ek?

p/s/s: cuti 4 hari betul2 merehatkan minda dan badan :)

Xoxo;
Ciare =)

Monday, July 19, 2010

nyesal betol

Eh eh dah 3 hari tak masuk blog ye. tak rindu langsung dkat blog. eceh. saya balik terengganu laa weekend ni. bestnyaaa. akhirnya makanan yg diidam2kan masuk jgk ke tekak. huhu. actually aku mngidam menu biasa2 je tp aku nak mertua aku yg masak. gedikkan? dah le ma tak sihat lagi nak masak masakan dia. ish, tp MK yg bagitau ma pasal ni. aku rasa tak bagitau pon takpa sbb aku bleh masak sendiri. tp bila je ma dpt tau aku ngidam, dgn lajunye dia masak weh. huhu. nak tau apa yg aku idam kan???

ikan aye masak lemak :D

ikan aye = ikan tongkol :p

haha tak gojes langsung. tp itulah yg aku idamkan. bertambah2 nasi i tell you. lauk lain langsung aku tak makan. makan je lauk ni cicah budu. perghhh. time taip ni pon rasa air lioq nak meleleh :p

berkenaan tajuk di atas. aku nyesal sebenarnya. nyesal kenapa??? nyesal sbb masuk blog sendiri. huuu. aku pose arini. tp masuk je blog sendiri byk beno gambo makanan. spageti la, cucoq la. huih baru ku tau perasaan dd yg pose masa tgk gamba cucoq aritu. haih T_T

seperti biasa baby sgt behave kalo mama pose. almaklum le time sahur td dah pujuk2 dia. sgt memahami la baby ni. dia mcm byk tido je arini. gerak pon light2 aje. huhu. TQ baby. bukak pose kang kita mkn byk2 k. haha :p

oh ya! MK happy sgt skrg. sbb tiap hari dah dpt rasa gerakan baby :) baby pon mcm slalu beraksi time papa dia letak tgn kat perot. ade sekali tu MK sampai terkejut rasa baby tendang kuat. sampai dia risau aku kesakitan kena tendang ;p hihi. mana ada sakit la yang oi. huhu. dan ada sekali tu, sampai bergoyang tangan si MK tu time baby tendang. fuhhh ~~ mmg kuat. gaya tendangan yg active mcm baby boy je. haha. tapi, time mak aku mengandungkan aku dulu, dia sangkakan aku ni boy sbb tendang bkn main kuat. sekali kuar alahai gegirl jugak. kihkih. tak merasa la mak aku anak laki. kalo dpt bg dia cucu laki okay gak :')

baby, next checkup jgn malu2 lg ye. sila buktikan jantina baby. hehe :D senang mama nak shopping ikot tema. eceh. ingatkan kawen je ade tema :p

until then, chow

p/s: entry kucar kacir.

Xoxo;
Ciare =)

Thursday, July 15, 2010

Lunch at Meatworks, Solaris


4 of us went out for lunch at Meatworks today :) dah berjanji dgn kak ina smlm nak pegi makan2 kat meatworks. hihi. layan gamba. malas nak taip =p

lenggang mak limah. most right and most left are preggers. haha =p

da sampai meatworks, solaris!! :D

matul and nana :)

me with no face a.k.a triple chin with kak ina =p

interior decor ;p

juices ;p



sekian saje :)

Xoxo;
Ciare =)

Wednesday, July 14, 2010

Baby, mama got this for you ;)

Aku telah mengidam cucoq udang terbaik kat tempat keje ni since isnin aritu lg. tapi harini baru dpt. hu hu. kalo berjaya tggu 3 hari tu maksudnye bukan kategori mengidam sgt le sbb bjaya tahan 3 hari. hihi. tp bila dah dpt, ohh nikmatnyaaa :D actually tadi masa lunch makan bihun sup, pastu tapau la 2 ketul cucoq udang ni. tapi time wat keje, rasa menendang2 sokmo lak budak kat dalam ni. adakah dia meminta2 cucoq udang? hehe. oleh itu aku makan la dgn segera. ternyata sgt seronok dia kat dlm. padahal br je mkn bihun sup td ;)

haa ni dia cucoq udang terbaik. 2 ketul je tapi banyaaaak :D erm sgt cukup rasa tau. cukup garing dan semuanya lah. sos terbaekk. pastu siap ada serbuk kcg lg..hihi..menaikkan aroma nyah :)

jom jom menjamu selera ;)

Xoxo;
Ciare =)

Tuesday, July 13, 2010

Contest Mata Menawan

Sape yang tak tahu, sila2 lah tahu yg CPM Honey Nurhaliza sdg membuat contest. hihi. wuaaa malunyeee aku nak join contest ni sbb..err sbb...sbb mata ku tidak menawan. tp oleh kerana hadiah yg ditawarkan CPM sgt mengujakan maka aku gagahi jugak utk join contest ni (harus la suke sbb brg makeup :p). malu dgn kwn2 sebenarnya sbb dorg mesti gelakkan gamba haku ni. woo woo. kalo dgn readers takpe, uols bkn penah jumpe i pon. kihkih. haaa di bwh ni la CPM Honey Nurhaliza. 1st time aku sggh blog CPM, mmg kagum dgn kecomelan dia yg original. bkn mcm aku yg suke menjadi comel dgn edit gambo T_T

flawless nya :D

Apepon, rasanya aku dah ikot semua terma dan syarat2nya. hihi. mak buyong nak join contest yer, tumpang lalu. ekeke :p SILA KLIK SINI UTK KE BLOG BELIAU :)

gambar di atas dilakukan sempena aku nak melancarkan blog makeup aku yg dah siap pon tapi tertangguh2 nak open to public. taun depan la ek :p gamba di atas dan semua gamba di bwh, no contact lenses ye. cuma false eyelashes sajork. dan mekaup mata adalah ijau light2 je. sori idung i beso :p

yg di atas ni pulak taken masa aku boring2 kat umaa. hehe. dan gamba di atas pernah menjadi header blog ini selama 2-3 months kot. pastu aku remove sbb awal2 preggy aritu rasa rimas tgk muka sendiri T_T. hmm, tp suka gamba ni sbb mata nampak sihat dan kuat ;)

dan gamba last ini nampak bolat gete ler mata i. haha. yg pastinya aku yakin seyakinnya mata aku sangat sihat. takat ini, aku tak rabun dan tak mengalami silau walaupon sedikit. aritu masa check mata doktor tu pon terkujat sbb dia kata mata aku SGT SIHAT. Alhamdulillah. doktor ckp InsyaAllah mata aku akan remain sihat up to 8 years from now :) moga Allah tidak mengambil kurniaan mata ku yg sihat ini.

utk ada mata yg sihat, aku tak ada tips yg special pon. cuma 1 aje, SAYANGI LAH MATA ANDA :) kerana mata tu adalah segala2nya tau. cuba bygkan kalo sakit mata kan...ish sgt2 lah tak selesa kan. jadi, sayangilah mata anda. kalo pakai contact lenses (for my case, aku suke pakai yg color2 tp xde power la), make sure pakai tak melebihi 8 jam. pastu slalu2 la titikkan ubat mata tu haa. baru mata fresh :)

okey lah, sebelum mengundurkan diri ada slogan sket . . . .
"CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah sangat comel, gojes dan ikhlas dalam penyampaian blognya :)"
Sumpah ni bukan ayat bodek ok. serius, aku follow blog CPM sbb dia sgt gojes. i love to see pretty faces. yelah, mana tahu kot kot kenan kat anak dalam perut ni kan :) hehe, amiinn....tapi bukan la cantek tu segala2nya. jika muke cantek tp dlm blog dok merapu meraban mencaci menghina orang, tak de la aku nak baca pulak.

last but not least, semua wanita pon cantik jika perangainya cantik. jom semua kita jadi cantik sama2!! :)

p/s: CPM, sy da lama follow ur blog, tp i follow anonymously, xpe kan? sbb mmg silent reader pon slama ni. penah anta 1 komen je kalo x silap. hu hu

Xoxo;
Ciare =)
© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha