Sunday, October 31, 2010

menu bujang yang menjilat jari..hehe

Kadang kadang bila dah selalu masak makanan yang beriya-iya, tekak dah boring dan inginkan sesuatu yang simple. sesimple yang mungkin, right? =D tetiba pada satu hari yang hening (nak buat ayat novel ke??) aku teringiiiiinnnn sangat makan telur masak sambal @ telur masak merah. ah tak kisah la apa nama menunya, janji rasanya sama kan.

Sepantas kilat terus ke dapur. masak nasi. sambil tunggu nasi masak mulakan proses buat sambal telur. tung tang tung tang, done!! XD owh happynya. lepas tu terus ceduk nasi dalam pinggan dan dimakan panas panas. owh nikmatnya ya Allah. aku bersyukur di atas rezeki ini :)

Aku kan tak selera makan nasi lately. sekali dpt makan simple gini perghhhh bertambah uols. seronoknyaaaa. menjilat jari dan selicin pinggan la aku kerja kan. hihi. MK? dia kerja. so adalah peluang aku nak masak sambal gini. this is not his peberet. favvy dia kan anything yg masak kicap dan any soup. hehe.

So uols camana? suke x sambal telur gini? ^__-

Saturday, October 30, 2010

19 hari lagi

My due date is in 19 days. yup.

19 DAYS yoooo kawan2.

last night we went to clinic dan doc ckp "kepala baby dah masuk separuh ke laluan ni. kalo sakit before next checkup you terus pegi hospital lah ye"

and we were like "bergurau kah dia??" ~ dalam hati jelah. dua2 plak nebes tak tido malam sebab kali ni betul2 dah. bukan cubaan lagi. get serious! get serious! this baby can come out at anytime. huhu.

tapi kan baby sayang. kalo baby kuar betul2 on due date kan lebih manis. bg la mama beraya haji dulu. hikhik..rendang rendangg ~~~

Friday, October 29, 2010

You can run, but you can't hide

Ececeh tajuk entry mengalahkan tagline filem nyah. genre: thriller. HAHAHA. ok tak pentipu je. ops! 20 hari lagi la sayang ku putera kecil kat dalam ni nak keluar ^__^ nak risau extravaganza pon tak perlu kot. bak kata title di atas, you can run but you cant hide. hihi.

So lari la ke pelusuk dunia celah mana pon, beranak tetap beranak. dari pikir2 dan memeningkan otak sendiri dgn ketakutan di dlm labour room, baik aku pikirkan betapa indahnya bila dapat memeluk putera kecil tu nanti :) CANT WAIT!!

Problemnya kan, napa laaa adeeeeeee je unsur2 nasihat yg tak berupa nasihat. aku rasa, bila makin hampir due date gini, sila la bg smgt membina. ni bukan bg smgt, meruntuhkan smgt lg adalah. i know i know, sakit bersalin tu sakit. sakit kedua lepas mati kan? maka, xpyh la nak explain secara detail pastu siap buat gaya menakut2kan org yg nak masuk labour room in 20 days ni. unless, aku tanya, ko jawablah.

Mujur laaa aku ni jenis manusia x makan saman sket. masuk telinga kanan kuar telinga kiri. tapi, berdesing jugak la telinga mak ni. huhu. ok abaikan lah.

oh ya! finally MK has decided jugak nama anak dia ni. tapi bg aku nama tu mcm panjang je. aku cadangkan supaya drop word MOHD dan remainkan yg the rest. sbb dah ada maksud yg baik. tapi dia nak MOHD jugak. adoi laaaa. jadi saya ada soalan. BERAPAKAH MAX CHARACTER UNTUK DAFTARKAN NAMA ANAK??? ADA SESAPA KERJA JBTN PENDAFTARAN NEGARA DI SINI??

dan betul ke tak boleh taruk MOHD? kena eja full Muhammad @ Mohammad ye?? it is truee?

sila jawab ek kalo tau. TQ :)

Thursday, October 28, 2010

tak pernah mengecewakan =p

cewah tajuk mcm ape je eh. haha. actually i'm talking about Kenny Rogers. hikhik. em da lama ek xmasak  ayam ala2 kenny rogers. ingat nak buat next week masa kakak aku dtg. kalo larat n kalo tak beranak lg lah. hihi =p

seperti tajuk di atas, kenny rogers mmg super delicious dan tak pernah mengecewakan. erm erm...tambahan pulak ada org belanja kaaan...wink wink ;) mende free mana penah tak sedap nyah. hokhok

ish kaya sgguh la opismate aku ni belanja 1 opis makan kenny rogers. alahai, warga opis aku bukan ramai sgt pon. belas belas je. hihi. but still mahal aku rasa.

Maka bersyukur jela dgn apa yg dah ditapau. semua org pon dapat set yg sama. terima kasih encik b***n =) lenkali moga murah rezeki lagi dan belanja kami lg yeah. owhhh setapnyaaa. dah la tekak aku mmg western sokmo skrg. kalo makan nasi pon just separuh senduk leper tu je. huhu.

erm tetiba teringat seafood spaghetti with creamy white sauce yg aku makan aritu. and again, tak sempat nak tgkap gambo. hihi.

p/s: mcm bulan pose lak asik entry makanaaaan jek. sabo jela ek. xde topik lain dah. weehee ;)

Wednesday, October 27, 2010

Rojak + ABC = mabeles =p

Hah hambek ko nyah. asik entry makaaaan aje =p ish aku mmg kena makan pon. sebab last dgn previous checkup dua2 berat aku turun. haaaa guana? (ada alasan la aku nak mengunyah sokmo. hihi)

Erm ni santapan ahad lepas tak silap. dah boring makan nasik (patot la berat aku turun, asik skip nasik je. pahtu makan benda2 lain. xpe laa janji makan) so ubah selera sket makan rojak. berselera koooo =p the night before aku g makan western grilled chicken chop with melted cheesy mushroom and onion. wallah terbaekkkk. tp sorry tak sempat snap gambo. haha.

sedap sangat. pergh.....gembira sgguh la anak aku di dalam. melompat2 dia time makan nih.

makan rojak bersama ABC. memang laaa couple yg sepadan. fuhh ~~meleleh air liur time taip ni. tapi, abc dia agak manis. aku mmg menjaga sket bab2 manis ni. soo kita kasi tambah air masak sampai tak manis sgt. hihi.

ok bye! (tetiba ;p)

TERLUPA??

"Astaghfirullahalazimmmmmmmmmmmmmmmmm....." (6 harakat)

Tu la yang terkeluar dari molot aku pagi ni. kenapa? encik MK tertinggal phone and wallet dia. ugh! bleh dia pegi tinggalkan phone time bini tgh sarat tunggu hari nak meletop ni?? (-_-")

Slalunye time salam n cium2 sebelum dia pegi keje aku mesti tanya "phone?wallet?". dan harini adalah kali ke-empat kalo tak silap sepanjang perkahwinan aku terlupa nak tanya dia. sbb time tu aku tgh iron tudung. dan HASILnya dia pon tak bawak la phone n wallet.

aci x?

haih. MK MK (sambil geleng kepala). ni baru phone and wallet dia sendiri. nanti bila da ada diapers, botol susu, lampin bla bla. camana ek? mau anak aku berak bersepah sbb bapak dia lupa bawak diapers. hukhuk

Tuesday, October 26, 2010

Roti Nan Cheese + Ayam Tandoori + Kari Ketam = Slurppp ^_^

Orang kata sementara ada masa ni, kena makan apa yang teringin tu. tak elok tangguh. karang tak sempat rasa dah diusung ke labour room mau tak nanges??? HAHAHA. especially tang seafood tu kan. nanti lara jiwa 44 hari atau lebih tak merasa. maka, bila org dah cakap mcm tu aku apa lg, menggelupur la buat list utk nak diisi dalam perut. haha. eh mana ada. tak ada la sampai buat list mengidam. HAHA

eh lupa nak letak watermark pic ni. ahh belasah jela
yeayyy muka happy nak pegi makan. hehe. time ni aku sangat sangat lah mengidam nak makan roti nan CHEESE + Ayam tandoori. dalam masa yg sama rasa nak ketam jugak. hihi. punya lah tamak =p so penyelesaian nya kedai mamak laaa. hihi. aku suka pegi 1 mamak kat area ioi mall tu. makanan dia tak mengecewakan. kari dia pon terbaek!! roti nan?? what can i say? veryyyy the sedap. hakhak

So MK pon mengambil kari ketam. kira share share la ni. dia makan dgn nasi. pahtu aku curi la ketam dia makan dgn roti nan cheese i =p

and guess what? as always la aku mmg tak akan sempat amek gamba makanan aku. sebab lepas sampai aje depan mata trus ngaapppp. takde masa dah nak snap2 picture. hehe. terbaekk ooo roti nan cheese dia. perghh. ayam tandoori pon wallahhhh ^_^ aku bleh licin kesemua ayam tandoori dgn roti nan tu. padahal punya la byk. zaman2 tak pregnant dulu konfem kongsi sbb roti dia besoooo. emm but now kongsi jugak. aku kongsi dgn anak aku ni haaa. hihihihi

amboi MK, tak pandang bini dah makan nasik lauk ketam. hehe. emm, rasa nak pekena lg roti nan cheese dgn ayam tandoori dgn ketam few times before beranak ni. setaaaapppppp ^_^

sekian saje

update about putera kecil ni haaa :)

Assalamualaikum semua...:) cewah ceria plak i harini. ceria ceriakan harimu ya ^__^ mesti la ceria. selain countdown nak bersalin, aku sibuk countdown nak cuti ni. hihi. tolak harini, ada lg 4 working days sajaaa. yahooo dot com dot my. jgn jeles. hehe =p

eh apesal nampak kecik ek perut? dlm gamba ni xnampak mcm 'drop' plak my belly ni. huhu. rupa bentuknya mmg berubah tiap ari noks. haha. ni petanda lambat lg nak bersalen kot =p
this picture was taken yesterday. 36 weeks 5 days. eh? ke 4 days ek? emm lebih kurang lah tu. haha. so amacam? ade maju ke depan tak belly i tu? kiut miut x? weeheee

last sunday, seperti bese checkup ler. alhamdulillah, sepanjangkan mengandungkan si putera kecil ni mmg tak ada masalah. syukurrrr ya Allah. i mean, time checkup mmg OK je. cuma awal2 aritu alahan standard la kan. aku berharap dan berdoaaa sgt2 moga time melahirkan nanti akan mudahhhh la jugak.

bp: 112/67 (rasanya la. xingat sgt 67 ke 77. haha. but still OK)
urine: OK
berat baby: 3.2 kg. emm semangat weh anak aku.
berat mak: turun 500g. bleh?

apapon, berat max baby doc jangka adalah 3.7kg. masyaAllah. mmg sejarah plg berat kot dlm family aku. aku dulu time baby 3.4kg tak silap. my nieces kyra dan kyrin pon about 2.9kg je. wuahh very semangat laaa putera kecil mama ni. tapi doctor tak takutkan aku. dia kata kalo bwh 4kg tu kira normal dan selamat lg. insyaAllah boleh normal. plus kepala baby dah cantek aje turun bawah. dah parking kat pintu keluar=p tp belom engaged lg :) happy sgt dgn perkembangan my baby ni. moga semuanya OK dan baby sihat dan hopefully smooth aje nak bersalen kan dia nanti. baby tolong mama push push nti ye ^_^ cayaaaangg kat dia. hihi

Sgt magis kan??walau pon belum pernah bersua muka dan skin to skin dgn hamba Allah dalam perut ni, tapi aku dah terlalu sayangkan dia. sayang sangat sangat. tak bleh digambarkan perasaan ini. woo woo tetiba sebak.

Monday, October 25, 2010

"Impossible" by Shontelle (jom dgr sama2. best sgt =D)



I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did..

Bercuti di Bandung - day 5 - di airport. kami sudah mau pulangggg :)

1st April 2010
---------------

Ok janji ini entry last pasal Bandung. haha. sian korg ek muntah ijau baca entry psl bandung =p

Our last moment in Bandung, Indonesia. takda lah sedih sangat sebab aku memang tak sabo2 nak naik flight dan pulang ke Tanah Air ku Malaysia. atee, guwe mabuk2 seh masa ni. mujur belum mula fasa muntah lagi masa ni. kalo tak, nauzubillah.

bergambar sekitar airport bandung. kecik aje airport dia.

love this picture =)

romantika de amor la pulak ;p

sekitar tempat check in

oh letihnya diaaa ^_^

keratan akhbar Indonesia. saje beli dan bawak balek Msia sbg kenangan. rasa lawak dgn words dorg ni.
Sekian sahaja entry2 pasal Bandung. aku tahu ramai yg nak muntah baca ni, but DO I LOOK CARE? hahaha. blog aku, sukati aku la nak update pasal apa. it's for the sake of our memories in Bandung. Me, Hubby and our little precious yg baru berumur 7 weeks in my womb at that time. How cute is that? ^_^ Takda yang lebih bernilai selain pengalaman dan memori terindah =)

Bercuti di Bandung - day 4 - cuci mata di Paris Van Java

30th March 2010
------------------

Cuci mata jela jawabnya kat Paris Van Java ni :) the place is so nice and romantic i must say. dan antara tempat2 berlibur di Bandung, PVJ ni adalah yg paling lewat ditutup. around 2-3am pon masih buka. susah okeyyy nak cari tempat libur yg bukak sampai lewat. most of shopping malls pon tutup dari seawal 6pm. kedai makan pon mcm dah nak tutup semua around 9pm gitu. tak happening i tell you. well, maybe kalo nak happening sila pegi jakarta kot. KOT la. i'm not sure la jgk.

Aku tak pasti nak samakan PVJ macam apa di m'sia. barang2 dia of kos expensive kat sini. banyak jugak kedai2 yg bleh didapati di m'sia mcm crocs, SOGO, Jco, vincci bla bla bla. ada byk lagi. lupa sudah.

pose jgn x pose!!

dramatic sgguh la gamba uncle MK and darwisy ni aku rasa =p

cuci mata dlm crocs. harga xbyk beza pon. maybe murah 2-3 ringgit je dari kat m'sia.

happy faces =)
Oh this was our last night in Bandung, Indonesia. mari pulang ke hotel dan pack pack pack!! esok mau pulangggg. rindu sgguh la kat Tanah Air ku ^__^

Sunday, October 24, 2010

Bercuti di Bandung - day 4 - shopping, lunch di wendy's, dinner at Pizza ^_^

30th March 2010
------------------

Akhirnya kami dapat tido lena dan tidak dalam ketakutan langsir roboh lagi. nak buat apa apa pon takot sbb kang tak pasal2 langsir roboh. wakakakakaka. senset di situ =p

me and alia. so nak tau kami tuka ke hotel mana??? hehe. nama hotelnya Karmila. ni baru la hotel yg berciri2 hotel. i likeeee. walopon xde bathtub (ewah feeling nak nak 5 stars hotel plak kihkih) tapi selesaaaa amat :)

me with lil darwisy and alia :)
kak ina sdg bercerekarama dgn husband dia. kami jadi bibik jap jaga anak2 dorg. hehe. xpe, bg chance laaa dorg nak berdua skali skalaaa ^_^ wink wink ;)

peace!! baru la ceria hidupku lepas dpt penginapan yg selesa :) anyhoo, we're supposed to go to JAKARTA la hari ke-4 ni. tapi since darwisy tak sihat dan aku pon dah ting tong, so plan cancel. lgpon org kata jakarta lagi sesak. wat penin kepala je nanti. MK lg la penin karang kena layan kerenah bini dia bila balek hotel. urut kaki la, picit kepala la, sapu minyak la...hahaha cian MK ;p

Hish tak sangka laaa haih si lil darwisy mau dgn uncle MK ni. hihi. cewah laki aku mcm dah ada bakat dah tu. chaiyok sayang!! putera kecil awak ni dah nak kuar dah ni. ewah ;p

uncle MK with alia. again, dia pakai topi alia bleh?? eee soooo not gagah la rupa nyah ;p

eh mcm family potrait pulak kaedahnya. i likee this pic. tapi sayang alia xde dlm gambo sbb dia la jurukameranya. pandai dia amek gambo. elok center aje :)

this was at Pasar Baru AGAIN!! hahaha. gila! punya la tak puas dtg semalamnya, so ulang balek. dan aku pon sambunggg shopping. haha. kat kedai ni abes la berjuta jugak utk kain cotton. byk aku borong. utk diri sendiri 3 lai. utk mertua, adik ipar, adik beradik segala. wuiiii kayap makcik =p

hehe comel je kak ina try test telekung ni. ini telekung kanak2 kalo xsilap ;)

ok dah tengahari. so we all pegi makan di wendy's. wuaaa i likeee wendy's. kat m'sia pon aku suke makan wendy's tp branch dia ala2 tak banyak gitu.

wuiii pekerja dia bukan main cungggggg. dah mcm artis aku tgk. tp mak segan nak snap gambo. hihi

berkenalan dgn few indonesians. how nice they are :') siap tuka2 email and FB lg. hihi.

pas kenyang sambung ke FO balek. shopping sampai pengsan laa apa lagi. bagpack MK tu dari kempis sampai dah boncit gile. punya la byk borong. HAHA

Malamnye, we all celebrate alia's birthday. she turns 6 on that day. punya la smgt request kek beso padahal dia nak tiup lilin aje. hihi. pastu siap nak makan kat pizza. i layaaannnnnn western food. nyumm nyumm =p

eh tetiba aku nyibuks dlm gamba famili dorg. hikhik. MK ku dimanakah???

perut sudah kenyang hati sudah senang. alhamdulillah :') ehhh tapi belom balek lagiiii...we all nak cuci mata di Paris Van Java lak. hihi. aku dgn MK da pegi situ on our 1st day. tp Kak ina tak pegi lg. so round2 la ^_^

tungguuuuu :D

Saturday, October 23, 2010

Bercuti di Bandung - day 3 - Shopping di Pasar Baru, Bandung

29th March 2010
------------------

Oh sape tak pegi Pasar Baru kalo g Bandung elok campak ke laut je. sbb aku rasa sini la syorga shoppingnya :) tapi korg tau jelah. keadaan aku yg tak mengizinkan ni, shopping pon gitu2 aje sambil pejam mata. rasa nak beli, beli. xde nak bargain beriya sgt. ate, dah lemau badan ni.

b4 shopping isi tangki la dulu. ni kat food court Pasar Baru ni. ko tau jelah food court kan? macam2 bau adaaaaaa. bau makanan, bau manusia lagi. adoiiii rasa nak muntahhhhhhhhh. eeee mmg tak tergambar la perasaan waktu tu. sape yg agak2 pregnant tu, xyah la nak g jalan2 kot. tak kisah la mana2 pon. buat spoiled aje moody semacam. tp nak wat cemana, mana nak tau bila Allah nak bg rezeki pregnant kan. ok la tu, anak aku merasa gak g bandung, siap free xyah pakai passport n byr ticket flight =p hahaha

alia di celah2 kedai jual telekung =p time ni we all da rembat dah telekung2, kain batiks whatsoever. pas beli, belah ar. hahaha. lain la kak ina, dia rajen sevey2 kedai, bargain2, haa camni la baguih. hehe

byk gak kak ina abes kat kedai ni. berjuta2 nyah. hihi. feeling org kaya japs =p

hahaha lawaking ah aku rasa gamba ni. muke sememeh keletihan kitorg sambil tggu kak ina setel shops barang dia. mak capekkkk =p

adoi ape2 jela uncle MK ni. tu topi si alia tu. bleh dia muat??? punya la kecik kepala laki haku. aritu time nak beli songkok raya pon punya la payah. sbb size kepala kecik beno. last skali pakai songkok time kawen je :)

oh ya, time ni we all kat clinic private. sbb little darwisy not feeling well. ciannn awish.....

Hmm, pastu we all gerak balek dan bertukar hotel. tak sggup dah duk rest house yg mcm nak roboh tu. haha. so nak tau we all stay mana pas ni?? tungguuuuuuuuuuuu.............:)

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha