Tuesday, January 18, 2011

Aktiviti mengepam di opis...

Assalamualaikum :)

Sudah masuk hari kedua bekerja. Hoih arini bangun lambat I tell you. Bukan la lambat sebab bangun tido lambat. Tapi bangun lambat dari katil sebabnya melayan keperluan asas si Rayyan. Iaitu keperluan perutnya. Hihi.

Alhamdulillah. Rayyan dah tak ada berjaga malam2 sangat. Jadual dia dalam 2-3 hari ni dah lain sikit. Selalunya pas mandi petang dia tido. So, masa amik kat babysitter dia tengah sedap la tido. Then, sambung tido kat umah sampai maghrib mcm tu. Feed him. Of course direct BF sentiasa masa kat umah :) Malamnya dia tido kejap kejap. 30 minit tido, 30 minit bangun. Kul 12, tuka diapers dia. Slalunya dia tido nyenyak je time ni. Pastu dia tido balik sampaaaaiii la pukul 6am mcm tu.

Subuh tadi dia terjaga kul 5.50am. Bagi direct BF. Dekat 20 minit jugak. Ate dia pon isap sambil mamai mamai. Kejap isap, kejap terlelap. Hehe. Pastu dengan aku terlelap skali. Kul 6.30am dia terjaga lagi, so bagi lagi.... Sedar sedar dah pukul 7.10am macam tu. MK dah siap. Katanya kesian nak gerak aku (sebenarnya dia lagi kesian kat anak dia yg tgh menyusu tu. Hehe). Kesimpulannya hari kedua ni papanya yang hantar Rayyan pegi rumah Ibu :)

Eh cerita melalut sudah. Sebenarnya nak story pasal aktiviti mengepam hasil tenusu di opis semalam. Hehe. Aku pam 2x session je. Orang kata better 3x session. Tapi nak buat cemana. Pekerja swasta mcm aku ni kerja tak boleh sambil lewa. Tetiba ada discussion la, tetiba client call ke...haa kan susah. So kena curi masa secara berkualiti. 1st session pukul 12pm. Hasil 2oz. 2nd session pukul 4.30pm. Hasil another 2oz. Total 4oz.

Not bad actually sebab aku pakai breastpump yang basic gile. Brand pureen harga RM15. Before this ada beli Medela harmony tu. Tapi hasilnya ya ampunnnnnnn, susah gila kottt nak dapat. Naik giveup dibuatnya. Tapi bila pakai pump Rm15 ni puas hati aku. Hehe. Hopefully hasil tenusu untuk Rayyan makin bertambah hari demi hari :)

Oh lupa nak mengabadikan gambar2 hasil pump di opis yang pertama. Tak pe harini aku nak snap snap picture ;p

5 comments:

  1. pureen rm15 y mane?? N aritu da bli y rm30++ kot..manual laa jgk...igt nk bli lg 1 brand medela...tp bile ciare confess cani..rsnyerr gne dlu pureen laa..nk nek kje br bli medela...kan??

    ReplyDelete
  2. rindu nk wat keje pump2 nih..huhu

    ReplyDelete
  3. kalo x sakit n production ok, ok la tu..tapi i suka medela sbb the 2 phase expression..=)

    ReplyDelete
  4. to N: ade, dia mcm ade tombol bleh picit2..huhu

    to ET: rindu? haaa cpt2 la dpt bb baru :)

    to kak ina: Thanks kak inaaaa. kak ina kan idola BF saya. hehe

    to deena: ala yg medela tu pon kite beli manual gak..tp penat la

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha