Monday, January 3, 2011

Aku, MK, Rayyan & dot dot dot

Assalamualaikum uols =)

# Currently, I'm still in Terengganu. The food is superb. What can I
say about that?? ;n Eh tetiba komen pasal food lak. Heh.

# Rayyan sangat baik. Less meragam than masa aku jaga dia sensorang
kat umah. Hope kang bila balik TPJ dia menten begini. Kalo tak, aku
akan kembali tak mandi, tak masak, tak makan & makan coco crunch tiap
ari. Eh it was not that bad lah =p

# Sekarang pantang aje waktu baby tido aku pon tido. Kena cover babe
kalo tak alamatnya aku akan wengg wengg wengg tak ada keseimbangan.
Err ni pon sebab kat kampung. Ce kat umah sendiri. Time baby tido laaa
aku kena execute other tasks yakni tugas rumahtangga. Kalo ikotkan MK,
katanya biar je umah tu. Tak payah kemas. Ada masa dia tolong kemas.
Tapi aku tak betah la kalo lelaki kemas umah, ade je aku tak puas
hati. Dari aku membebel kat suami nanti, baik aku wat sendiri ye dok?
Heh

# Masa taip ni umur baby 49 hari. Beratnya sudah 5kg. Patotlaaa tangan
mama da sengal2. Tiap malam hulur tangan kat papa mu minta diurut.

# So far, aku belom lagi makan makanan yang tak boleh dimakan eventho
sudah abes pantang. Food yang gatal2, sejuk2, bisa2 tu pospon la lama
sikit. At least 3 bulan.

# Makcik aku kata, baju2 yang aku pakai masa pantang kena simpan
jauh2. Tak boleh pakai sebab dikhuatiri ditimpa angin meroyan. Next
pantang anak seterusnya baru pakai semula. BOLE?? Kedengaran tak
logika pada pengamatan aku. Korang penah dengar ke fakta ni?? Ke
auta???

# Sudah lama tidak shopping untuk diri sendiri. Aku rasa mcm nak ubah
imej (tetiba ;p nak kena lempang?? Hihi). Oh balik TPJ nanti aku kena
try pakai baju2 kurung aku dalam almari tu. Muat lagi ke. Pinggang
macam tak muattttt je T_____T

# MK ade hobby terbaru. Main helikopter yang pakai remote control tu.
Malangnya, heli dia banyak berada di tanah berbanding di udara. Aku
konfem Rayyan tak sempat mewarisi heli bapak dia tu sebab dah hancur
berkecai. Wakakakaka. Ate, asik terhempasss aje. Siap masuk longkang
pon ade. Mk....Mk =p

# Tak sabar nak bawak Rayyan jalan2 dan merasmikan car seat n stroller
dia tu. Tapi, masih takut2 nak bawak dia jalan2 sebab ada masanya dia
akan menangis hebattt punya. Huhu. Aritu pegi Manjaku dia pakat
teriakkk baek punya. Terpaksa kena shopping macam kilat! Hehe =p well
bese la, dia masih kategori newborn. 4-5 bulan nanti okey la kot.

# eh mcm pjg pulak. Cukup la ye? =) arini takde gamba ek. MK kata xyah
la letak gamba Rayyan selalu sgt. Biar jarang2 letak agar readers
tertunggu2. Bleh gitu?? Dah pandai bagi tips berblog pulak dia.
Ceeewahhhh. Hoho

Until then, chow!!

6 comments:

  1. newborn baby memang tak suke jalan2.. in fact kalau umur dia baru 2 3 bulan pun mmg susah nk bawak shopping, dia suka tido tanpa diusik kat rumah.. kalau bawak jalan, dia tak puas tido dlm stroller, pastu lambat sikit kasik bf, mmg menjerit satu mall dgr.. huhu..

    pengalaman anak 2 org ni... mmg seksa sikit payah nak shopping..redha jela..huhu

    ReplyDelete
  2. psl bju yg pkai dlm pantang tu ada gak dgr...tp ntah ler xtau betul ke tak

    ReplyDelete
  3. ciare, pasal x ley pakai baju pantang tu i pernah dengar dari MIL i.tapi biasa laa menantu ketegaq sebab macam u ckp xde logika disitu, belasah pakai gak r..huhuhu

    ReplyDelete
  4. jahat tao MK!orang dah rindu rayyan!bile la dpt jumpe...minggu ni kene balik setiu kampung suami lak...tak pg kang kate durhaka...uwaaaa

    ReplyDelete
  5. cuti bape lame yunk..?? rayyan makin kiuttt lohh..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha