Friday, January 28, 2011

Hadiah untuk Rayyan

Sesungguhnya, Rayyan dapat banyak sangat adiah. Bestkan? Lahir2 je ke dunia ni terus dapat macam macam adiah. Walaupon dia tak paham apa2 pasal hadiah tu, tapi hadiah2 tu sangat memberi erti pada mak bapak dia.

Oleh itu, saya dan MK berasa sangat terharu kat uols yang da melawat baby Rayyan serta bagi adiah kat dia. Kalo tak bagi adiah pon, ada dapat duit. Macam tau tau je mama Rayyan mata duitan (abes laaaa takde sapa nak dtg nanti sbb takot mama rayyan mintak duit. HOHOHO ;p)

Adiahnya konfem lah banyak, ada berapa bijik hamper tak bukak lg. Set baju baju jgn cakap lah. Mmg aku tak ada tambah apa2 baju pon lepas Rayyan keluor ni. Sebelum bersalin aku prepare baju dia dlm 15pasang aje. Now, dah berpuluh2 helai (tak pasal papa Rayyan kena beli chest drawer utk simpan baju dia. Punyala banyak). Baju size besa sampai umur 2 tahun pon ada orang bagi. Huhu. Buat masa ni, aku hanya bukak adiah baju2 yg bersize 12 (newborn) dgn 14 aje. Sebab kang kalo tak bukak, tak sempat pulak nak pakai. Ate, budak ni cepat membeso. Selagi muat ni sarung je. Nanti da tak muat kena simpan dah (kena bli storage box lagi la jawabnya lepas ni papa oi, ade baju dah tak muat tu. huhu)

Aritu masa cucuk 2 bulan, berat Rayyan 5.1kg. Kira normal la tu aku rasa. Rayyan ni kan, sebenarnya dia kecik je tau, tapi mampat isinya. HAHA. Cuma nampak beso sbb pipi tu overshadow yang lain2. OPs! terngumpat anak sendiri plak (tetiba teringat senyuman Rayyan masa anta dia ke Babysitter tiap pagi T___T Rinduuuu)

Hadiah di atas adalah pemberian dari office ku. Hadiah yg lain2 banyak tp tak payah la letak sini ye. Nanti kang orang kata menunjuk2 pulak. Lagipon, macam la anak aku sorg dapat adiah kan? Orang lain beranak pon dpt jugak. Standard Chartered la tu. Hehe. Saje nak pamerkan adiah dari company sebab aku baruuuuuuuuu cadang nak beli tau. Dah aim dah. Tunggu bonus MK masuk pastu terus nak beli. Tetiba, company bagi pulak! Mujur tak beli lagi. Kalo sampai ada dua kan ke pembaziran :)

Sedang berusaha memasang tempat main ni. Tak de la susah sgt. Sonang ye. Masa pasang ni, Rayyan dok jeling2. Apeee lak mama dgn papa tgh buat ni ye? Katanya dalam hati ;p

Bila siap pasang semua, we all pasangkan music dia sekali, skali Rayyan menjerittt tauuuuuu. HAHAHA. Dia takot, buleh?? ;p So now I have to goyang2 the top tu manually la. Sebab kalo pasang music, dia akan otomatik bergoyang. Hukhuk. Anakku, anakku =)

4 comments:

  1. rezeki rayyan ler tu kan...
    save budget mama * papa untuk belikan rayyan baju....coz' dah byk baju pemberian orang tu kan...

    ReplyDelete
  2. alahai comel sungguh..betol tu ciare kalau dpt ape y kite aim mmg excaited die lain mcm sket kan=p

    yani suke je kalauc iare letak gambar2 hadiah rayyan..mesti comel2

    ReplyDelete
  3. anakku nmpak cam x layan dah bende nie kak..dia suke stroller bru dia plak...haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha