Wednesday, January 26, 2011

ibu ibu sekalian, sila tolong cadangkan breastpump apa yang berbaloi?

Ok fine ini dilema kaum ibu. Siapa yang masih belum ibu boleh jugak baca. Tapi takot ko boring lah nanti. Huhu. Thats why I warning siap siap ni.

Dilema saya sebenarnya (eh tetiba cakap saya saya pulak ni. feeling sopan la sikit. hakhak) adalah nak beli breastpump. Yup tak dapat dinafikan breastpump murahan ni best (hehehe ;p) tapi susah sebab kerja aku ni berpindah randah ke tempat klien. Pump yg ni dia memerlukan kedua2 belah tangan. So oleh kerana tangan ada dua je, macam susah kalo nak pump di tempat awam macam Surau. Ade try tutup2 pakai shawl @ nursing cover, tp macam susah pulak terselindung sangat. (Tu belom kes menebalkan muka nak tumpang peti ais kat tempat customer/client. huuuu)

Jadi aku rasa aku perlukan pump yang baru. Ada cadangan? Medela harmony, Medela Swing, Spectra 3....lagi ade apa yg best ek? Avent Isis tu pon mcm best. Tapi tulaa, yang mahal2 tak mampu nyah. Walopon ianya pelaburan yang bagus, tapi kalo nak beli hok macam Medela freestyle tu mmg idak le. RM2+++ tu nyah. Kalo ada yang lebih murah and still bagus, why not kan? Kita kena jadi pengguna yang bijak (tetiba ;p). Jadi, ibu ibu sekalian, please drop your comment di entry ini ya. Dan sila cadangkan breastpump yang bagus dan berpatutan. Maybe budget around 300. Kalo harga lebih, kena goda MK lebih lagi. wakakakaka ;p OPS!!

9 comments:

  1. medela freestyle bley dpt RM1350 kt http://faheemwardrobe.blogspot.com/...tp still overbudget u lh...uhu

    ReplyDelete
  2. ciare,kalau I,i cadangkan swing,sebab letri,plus leh guna bateri and tak sakit nipple and leh hasilkan cukup production jugak,tapi spectra pun i dengar review macam ok..siyes,Breastpump memang sangat lah penting :) happy breastpumping..huhu

    ReplyDelete
  3. ciare...try tgk set ni...

    http://www.onebabyworld.com/medela-harmony-breastpump-back-to-work-package-p-268:a6b3d6f12815ad7b86b3e43a77639f99.html


    lg 1...site KAK ENGKU breastpump die bole discount..mmg murah dr market..

    ReplyDelete
  4. i pakai spectra3.best sebab susu kua byk sekaligus.penah try medela city, best je sebab rs nyonyot cam mulut baby.padan la ngn harga nye :)

    spectra3 bleh dual pumping tp tak portable sebab mmg kna pakai letrik je.

    cuba u tgk kt http://www.littlewhiz.com...i got mine from there

    ReplyDelete
  5. spectra 3 sendiri pon dh ok sgt sbenarnya. cuma antara larat tak larat nk mengangkut benda berat tu je ;)

    ReplyDelete
  6. akak guna avent isis lg setakat ni..production susu pun ok..yg penting keep up pumping...happy breastfeeding

    ReplyDelete
  7. kawan ofis yani pakai spectra..sampai anak umor 2 tahun pon die still lagi gune..best je tgk,,die ckp xsaket huhu

    ReplyDelete
  8. Salam..

    Saya penah pakai medela harmony..medela swing n jugak ameda dual pumps..skrg tgh aim utk medela fs..anak yg 2nd ni 11 bulan n msh full bf..actually tgh berkira2 nak let go ameda..kalau u berminat emel kat cni..itawalim@yahoo.com
    ameda tu baru bbrp kali guna..dah lama beli tapi guna nya xlebih dari 10 kali..harga tu boleh negotiate lagi..i nk let go murah2 aje..sbb utamanya nk beli Medela FS..

    ReplyDelete
  9. Salam..
    ada my fren nk let go ameda dual pump..in case kalu u berminat boleh emel kat saya..reason nk let go sbb nak beli medela FS..saya sendiri skrg guna medela swing n manual harmony..mmg sgt2 ok..
    ameda tu boleh negotiate harga nya..dah lama beli tp baru guna bbrp kali (xlebih dari 10 kali)..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha