Tuesday, January 18, 2011

Majlis Naik Buaian & Cukur Jambul

Assalamualaikum semua. Setelah lama menjanjikan entry naik buai, cukur jambul akhirnya tercapai jugak nak buat entry. Laptop da sihat so bleh transfer gambo and resize gambo. Kalo nak upload saiz sebenar alamatnye berat laa nak loading bila masuk belog ni.

Maka, sila layan gambar. Tak tau nak taip apa sangat.

Sebelum majlis bermula. Awal gila Rayyan mandi masa tu. Kul 8 pg. Bese mandi kul 9.30am. Sian dia sejuk terketar ketar. Mujur tak meragam tau. Hehe. Ops, baju kami memang tak ikot tema. Cadang nak buat tema White and Blue tapi tetiba jadi tema RAINBOW =D

Goodies untuk team marhaban dan tetamu. Masa beli bunga telur dan barang2 lain ni, rasa feeling nak kawen lagi pulak. Ingatkan masa kawen je last skali beli menda ni. Rupanya dpt anak pon kena beli lg. I likeee ;)

Haa ini la isi kat dalam goodiesbag ni. Bunga telur, gula2 dalam plastik tu, biskut jajan dan jelly kelapa :)

Ni aksi kegemaran Rayyan bila bersama papa dia. Bleh tido lena bila ditatang mcm ni. Sebijik mcm kata pepatah, seperti menatang minyak yg penuh. ehhh mcm ni ke pepatah tu?? lain macam jek!

Cukur jambul timeeee. Heeeheee. Masa ni memang betul2 potong jambul je. Pusing2 kat team Marhaban tu pastu dorg potong selai sorang. Hehe. Siap kena renjis renjis dipilis pulak tu. Ingatkan time kawen je ada session ni. HAHA.


Naik buai buat pertama kalinya. Kan da cakap tema rainbow?? ;) Haih opah ngah nye pon main decorate aje. At least tanya la aku nak wat tema apa dulu. Huk huk ;p

Abes anak I kena tabur macam macam. Tapi dia relaaaaxxx je tido. Haha.

Rayyan mengenangkan nasibnya. Langit yang disangka panas ke petang rupanya hujan di tengahari. KENAPA???

Selamat tinggal rambut spike anak mama T_____________T

Alamak dia sudah jaga!! Semua orang suspen masa ni ;)

 Tu dia!! punya kuat jerit sampai makcik tukang potong rambut tu takot. hahaha. Ngamuk sampai kena bukak baju tinggal diapers je. HAHAHA

Akhirnya. Inilah hasilnya. Anak mama botak sudah.

11 comments:

  1. tp tt maintain comeyyy...
    puteh gebu jek. hehe

    ReplyDelete
  2. kepala bolat..tomey lah rayyan..=)

    ReplyDelete
  3. selamat sudah majlis cukur jambul and buaian si rayyan yerk....diam jer dia time kena cukur jambul tu..

    ha ha ha..sekali dia jaga....abis mengamuk sampai tukang gunting tu pun terkejut..rayyan2...

    apa2 pun sudah selamat semuanya...comel rayyan takde rambut..putih melepak

    30hb nie turn anak2 sedara zana plak..ntah camne ler kerenah diaorg tu nanti

    ReplyDelete
  4. comelnye rayyan! ade rambut spike ke takde ke, same je comel.. hehe

    ReplyDelete
  5. weh ko dh keje ye?cepatnyer masa berlalu...hope sume ok..

    ReplyDelete
  6. ciareeeeeeeeeee! kempunan akak nak jumpe kau tau!!! waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. comey..comey rayyan nih :) pinky betul dia eh :)

    ReplyDelete
  8. ahaha banyak giler bunga rampai tabu ratas rayyan..tp y best die tetap cool...

    lebat gak eh rambut rayyan ni

    ReplyDelete
  9. bile botak, mcm muke akak...hehe

    ReplyDelete
  10. adehh....botaksss sudaa..xpe..menten kiut...

    ReplyDelete
  11. to nano: mmg gebu smpai sengal tgn mamanye ni (dgn harapan bleh kurus sket. haha)

    to deena: tu la, pas cukur tu rasa sedih je tgk kepala gondol. huhu

    to mamabatrice: mmg mencabar dan suspens. hampir 2 jam gak la nak siap

    to efa: now rambut spike dia da ada sket. hihi

    to ruby: btul. cpt beno ms blalu. nanti pejam celik ko lak beranak, bpantang n masuk keje balik. yeayyyy!! :D

    to along: mai la dtg weekend ni kak :)

    to mrs nageb: dia terpaksa pinky sbb mamanye over ;p

    to yani: xtau la dia ikot rambut lebat mcm sape. mak pak nye rmbut nipis jek

    to zaza: alaa time botak jeke mcm muka i?? ;p

    to N: time x nangis kiut la.time nangis, kiutnye kelauttt, HAHA

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha