Tuesday, January 25, 2011

Outing with family

Benda yang paling aku tunggu tunggu bila dah ada anak adalah family outing. Tapi kakak aku kata, bila anak dah besar dan pandai request nak beli itu ini, outing perkara paling diavoid. Especially ujung bulan masa tengah sengkek. HAHAHA. Lawak ;p Eh ciare, sekarang lawak la bagi ko, nanti anak da besar sila la rasa sendiri ye kuikui ;p

Pada umur 2 bulan 1 minggu berlaku lah outing pertama untuk Rayyan. Actually, before this bukan tak pernah outing langsung. Ada jugak pegi giant bawak dia sekali dua setakat nak pegi barang rumah. dalam 30-40 minit je. Ada skali tu okay. Tido manjang. Ada skali tu pulak, menangis. Dapat la jugak pujuk2. Tapi yang tak dapat dilupa, masa pegi Manjaku kat Bangi tu. Dia menangis baeiikkkk punya. Semua orang tgk. Malunya tapi dah anak sendiri, tebal2 kan muka. Hokhok. Solutionnya, Rayyan tggl dlm kereta dgn papa, mama shopping sorang2 dalam mode speed paling laju T__T

So kali ni, outing yang betul2 outing (sebab hampir 3 jam so baru kira outing) adalah pegi Alamanda. Yeay!! :D Lagipon masa ni, my sis dgn my mom ada skali. Kalo Rayyan meragam, ramai bleh pujuk. Hehe. On the way pegi Alamanda, elooook aje dia diam. Tapi bila sampai parking dia 'ekk ekk ekk'. Oh sudah! (impian sessi bershopping dalam otak aku dah hancur berkecai. hehe)

Masuk je dalam mall, dalam 30 minit gak nak pujuk dia. Masuk nursing room dulu bagi nenen puas2. Bila dia dah senyum tu maksudnya OK la tu. So bleh dah jalan2. Hehe. Tapi tak lama. Dapat la dalam sejam. Masuk parkson, Rayyan pon dah start pandang2 jeling2. 'Wuaaaaaaaaaaaaa' sekuat kuatnya. Hehe. Sure dia tak seronok sebab boringgg. Siannn anak mama.

Bila dah meraung tu, jangan harap la nak duduk dalam stroller dah. Terpaksa laaa aku dukung dia. Dgn orang lain dia taknak pulak! (kurus la haku ;p ate, orang lain tak gebu macam mama dia. ambek ko ciareeee ;p) Dalam 30 minit jugak berdukung. Pastu curi2 masuk bilik fitting room utk nenen kan dia. Mujurrrrr laaa dia terlena. Hukhuk. Patah tangan mak ;p Dah tido nyenyak bleh la masuk stroller.

Muahhh kat Rayyan. I love you sayang!!
Pas dia tido, baru bleh pegi makaaaan. Heehee. Sempat la jugak weols abeskan makanan, dia pon terjaga. Mujur jaga sambil senyum. Kalo terjaga sambil nangis tu yang susah nak pujuk tu ;p

Aksi di atas adalah bermaksud, dia sedang bersembang dgn kipas yang aku sangkutkan kan stroller tu. Ni kira good mood la ni bleh borak dgn kipas ;p HAHAHA. Ops, sila abaikan peha kaki gajah mama Rayyan tu. Wuu wuu wuu. Nangesss T____T

Oleh kerana sedih tgk peha sendiri, entry habis secara tiba2. bye!

p/s: lupa nak inform uols, entry yg publish
pagi2 mcm ni adalah scheduled entry yaaa.
saje bgtau kot kot ada yg ingat aku mengulor pulak!
i pekerja berdedikasi tau. hikhik.
location: currently at Putrajaya :)

4 comments:

  1. haha...sye penah alami naseb yg same kak..bkn sekali tp 2 kali..sgt sadis..Iman nye meraung lg kuat kot dari Rayyan & mmg x mkn pujuk langsung..huhu..bertahan hanye 30 minit pastu mcm bunyi bomba..haha.. tros blk umah..skrg sgt fobia nk bwk g mall or kuar umah..sbb suara dia sgt KUAT..huhu..
    mama dia dah giler kentang nk sopim...kempunan...

    ReplyDelete
  2. rafique suka jalan2..bawak laa pergi mane pun, senyap jer dia..=)

    ReplyDelete
  3. comeiii laaaaa dieee....geram... nyesal x try angkat die ari tuh... hik hik hik

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha