Thursday, January 13, 2011

Rayyan ke nursery

Tak usah ditanya kenapa pilih nursery?? Nape tak anto ke babysitter???
Banyak la ko punye babysitter!! Sape tanya lagi, aku paksa dia jadi
babysitter rayyan buleh???

Haaa kan tak pasal pasal mukadimah entry terus emo. Huhu. Yelah, bagi
aku topik ni sensitif. Pasal anak memang topik sensitif. Huuuu.
Patutlaaa orang kata pempuan cepat nampak tua. Pasal dia emo manjang.
Susah hati memanjang. Benda sekecik kecik zarah pon terus jadi sebesar
gajah bila dihandle oleh pempuan. Beselah, kita berusaha nak ke arah
yang perfect dan terbaik walaupun kadangkala ianya impossible.

Oh ya. Sebenarnya aku akan mula hantar Rayyan ke nursery besok a.k.a
Jumaat. Tapi esok half day aje kot. Sabtu baru full day. Bukan apa,
untuk biasakan rayyan dgn persekitaran sana. Dan untuk biasakan new
parents ni menghandle apa yang patut sebelum serahkan anak ke tangan
orang lain.

Dan aku pasti besok adalah amat sedih. Konfem aku merembeskan airmata
masa nak menyerahkan anak ke tangan orang lain. Bukan tak percaya
orang lain, tapi terpaksa percayakan mereka dan berfikiran positif.

Jika Rayyan menangis besok, aku plak pasti double triple nangis
berbanding dia. Ya Allah, kuatkan semangat hambaMu yang lemah ini :(

Tapi, we all ade backup plan. Jika rayyan nampak tak betah duduk di
situ until end of this month, terpaksa import mak sedara aku ke sini.
But hopefully rayyan OK la. Kalo boleh tak mau susahkan sesapa.
Hmmmm...ok itu jelah. Kang tulis panjang2 konfem aku nangis lagi. Tadi
tengok rayyan senyum2 pun aku da nangis. Haih. Sedihnyaaa mama rasa
nak melepaskan senyuman kamu tu ke orang lain, rayyan oh rayyan.

Tapi mama terpaksa. I'm sorry sayang

9 comments:

  1. da nk nek keje ke ciare..?? mcm cepat je ms blalu..

    ReplyDelete
  2. heheh xceli bley kate rata2 semua ibu2 yg bru lepas berpntang n bru nk msuk kerja smula akan rase cmni,
    na dlu pun cmtu..
    kat office pun nanges2,
    susu meleley2 je, denyut2 je trus tringat ke anak, dia nk susu la tu..
    lg sedeyy :(
    time lunch nk bekejar balek je..
    hr2 melalui hr2 yg sedey..
    tp bile dah lame2, dah biase
    dah kuat smngat, budak tu dah bsr sket,
    ok dahh.. hehehe :p
    so..be strong tao!

    ReplyDelete
  3. mesti sedih kan nk tgl kn baby kat situ..tp kena tabahkan hati..
    Jom Lawat Blog Bardboo

    ReplyDelete
  4. B strong ciare..semuanya akan ok nanti..;)

    ReplyDelete
  5. B strong ciare..semuanya akan ok nanti..;)

    ReplyDelete
  6. sabo puan..sabo puan..huhu..saya dulu pun gitu..hehe insyAllah semuanya akan ok..Amin.

    ReplyDelete
  7. kak, first day anta Iman ke nursery pun saye nanges..x malu dah lantak la..tp second day oke ckt..skrg dah baise..tp still la salu sms tnye...hehe

    ReplyDelete
  8. to N: arini stat keje. sob sob sob

    to nano: kan kan.tp nak wat camne.kena lalui jugak.td pon da merembes ayaq mata.huuuu sedihhh tp kena keringkan hati T____T

    to bardboo: mmg sedih sgt.tp kena kuat demi anak!!

    to dd: hihihihi jgk =p

    to noryanti: TQ =)

    to mrs nageb: aminnn ^_^

    to zaza: tu la.mesti nak call je rasa. hehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha