Friday, January 14, 2011

Rindu

Sudah sejam lebih lamanya aku menghantar Rayyan pada orang lain. Masa
hantar tadi, dia siap senyum senyum lagi. Alahaiii anak mama.

Tapi oklah tu. Better dia senyum dari menangis. Kalo dia nangis mau
aku angkut dia dalam kete bawak balik umah. Soooo loser. Haha.

Apa Rayyan tgh buat ye?? Main ke? Tak nangis ke dia? Da mandi ke blom
ek? Hm.....Mk kata jangan terlalu ingatkan dia sangat, nanti baby pon
rasa yg sama. Sedihnyaaaa kalo Rayyan maukan dan tercari cari nenen
mama dia. Huuu......(aku nangis dah ni)

Ok ok tak mau fikir sgt. Nak vacum 1 umah, mop dapur, cuci pggan,
basuh baju, lipat kain n nak pegi pasar beli brg dapur. Peti ais da
kosong.

Ya Allah, Kau peliharalah anak ku. Jauhkanlah musibah darinya.
Lindungi lah Muhammad Khair Rayyan, Ya Allah. Sesungguhnya Kau lah
tempat kami berlindung Ya Allah. Amin

P/s: Aku hantar Rayyan ke babysitter. Bukan nursery. Alhamdulillah
last minit jumpa pulak bbsitter. Tapi dia ada jaga baby lain. Kakak tu
nampak baik, lembut dan ok. Moga rayyan selamat dibwh jagaan dia.

Anak mama jgn nakal2 kat umah Ibu ye....

6 comments:

  1. adik hntr kt bbysitter dh?
    dh strt kija ker?

    ReplyDelete
  2. alolo mama rayyan jgn sedey2 na...insyaAllah....rayyan ok kat umah penjaga dia....selamat mengemas umah...hehehehee =)

    ReplyDelete
  3. huhu...sabor...same la kiter kak..hehe

    ReplyDelete
  4. bagus laa..sabor la ye..dah keje, nak wat cemane kan..i mula2 keje dulu, asyek nak call jer tanya rafique cemane..hihihi

    ReplyDelete
  5. sabar ye mama rayyan...wah bestnya dapat gak babysitter :)

    ReplyDelete
  6. to abby: aritu ari jumaat test hantar. arini br start kije. sob sob sob

    to ct: insyaAllah. bbsitter tu pon ckp rayyan ok je

    to zaza: kan kan? dugaan yg perlu ditempuhi dgn tabah.

    to deena: kite pon call jgk. tp xnak call byk kali sgt. takot ganggu dia lak nak jg bb. hihi

    to mrs nageb: alhamdulillah dpt bbsitter. BS tu pon kesian tgk rayyan kecik lg nak anto nursery. dats y dia willing nak jaga.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha