Monday, February 28, 2011

Buat apa tu sayang? =)

Okay fine. Sekarang aku nak mengesahkan bahawa Ciare's Land telah menjadi Khair Rayyan's property. Hokhok. Serius, tak ada cerita lain dah mau cerita. Nak buat resepi, dah lama pulak nak wat menu best best. Huhu.

Pada satu hari, aku solat maghrib. Masa aku solat tu letak la Khair Rayyan atas katil. Masa aku solat pon dia relaxxxxx je diam diam. Eh baiknyaaa anak mama. Pas solat cpt2 tgk dia... Eh, anak mama buat apa tu ya? :)

OOOO dia isap jari rupanya ;) Kalo nak ikotkan ini la betul2 dia isap jari dia. Sebelum ni pon, dia akan isap jari dgn tak sengaja. But now, dia dah pandai mengkoordinasikan jari jari comel dia dia mulut comel dia (semua pon comel ;p). Plus, aku tak pernah bagi puting nyonyot tu kat dia. Memang tak penah ada pon pacifier tu. So, bila dia isap jari ni, aku excited sgt. New achievement! Good job my son :D

Bila zoom lagi....dia wat dekkk je. Dan masih enjoying moment2 menghisap jari. Hehe. Khair Rayyan, mama sayang awak tau :D Tak kira macam mana pon pencapaian anak mama ni, mama always support u :) Yelah, orang2 di luar sana suka nak bandingkan pencapaian baby2. Its not healthy la uols. Sebab each baby dia punya development lain2.

Oh, Khair Rayyan dah boleh meniarap ya! At 3 months and 2 weeks. Tapi dia tak pandai nak angkat dada & kepala dia lagi. A bit lemas la jugak. So kena pantau selalu ;)

10 comments:

  1. bgs laa x kasik pacifier..N pon igt xmo bg pacifier...isap lerr jari puas2..hehe..comel rayyan..

    ReplyDelete
  2. hehe..comeynyeee...tak sabar jugak nak bby kuar..tapi lmbat lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. comel..geram tgk baby nie..sumer pun comel²..termasuk my sweet daughter Iman..

    ReplyDelete
  4. Betul2..setiap baby pencapaian lain2..cam baby yg sebaya ngan 'Aish dan reti nak merangkak da..sedangkan 'Aish bru je reti nongkat vontot ngan lutut dia..tu pun tak sekuat mane..tp takpe..biar lambat asalkan selamat..lg 1 kan..org cakap..if baby da di ajar tido meniarap..mmg agak lmbt ckt utk dia meniarap dengan sendiri yer..tu org dulu2 la yg ckp..org zaman sekarang tak tau la ckp ape..hehee

    ReplyDelete
  5. Wahh sejuknye ati aunty pestisid(ganasnye nama aunty) tgk rayyan. dah la putih melepak gebussss..tak sempat lagi nk g jmpe rayyan..

    ReplyDelete
  6. Comel+putih+ hensem Rayyan..;)
    eh tu rambut spike? yang botak masa tu dah tumbuh lebat eh..

    ReplyDelete
  7. betul tu..lain baby lain development nya..walaupun rafique lambat meniarap, i believe there will be something yang dia akan dapat belajar ngan cepat!!go rayyan!!hik *tibe2*

    ReplyDelete
  8. comel la rayyan..
    ada orang cakap budak2 kalau isap jari budak cerdik..

    ReplyDelete
  9. oh my..lama tak singgah, dah besar anak sis..like mummy, like son..hehehe
    =)

    ReplyDelete
  10. N: hehe tu la biar dia nyotnyot jari dia sendiri sudah :D

    noli: owh pregnant ke? bila due? sabar ye :D

    zaza: mmg.semua baby pon adalah comel :)

    mummy aish: kan kan kan..xbaek bandingkan development babies..biar la mereka membesar naturally :)

    liesa: tu la, ntah bila nak jumpa auntie :)

    yantie: ya betui, rambut spike dia sudah kembali :)

    deena: setuju!

    farah: yeke? insyaAllah :) TQ

    zack: hehe...mmg dah besar pon.hehe...ada rupa akak ke? hehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha