Tuesday, February 1, 2011

Duit duit, di mana kau duit??

SELAMAT HARI WILAYAH uols! Aku patutnya cuti sebab client aku kat putrajaya nun cuti. But I have something to do. Tak mau lah pending2 kerja. Kasik siap cepat2 lagi bagus. So baru senang hati nak sambut chinese nu yr. eh silap ;p Baru senang hati nak bercuti balik kampung =)

Eh lari tajuk pulak. Sebenarnya nak cerita pasal DUIT. Adakah DUIT itu segala galanya?? TIDAK. Duit tak dapat membeli cinta (cewah! tp awas, ada jugak cinta yang boleh dibeli dengan duit. Well, it depends la orang tu macam mana kan). Adoi mcm serius pulak entry kali ni. Huhu

Sebenarnya aku nak bercakap pasal bil bulanan rumah kami. Selalunya amount bil saja dah 2000 plus plus plus. Ate, kete 2, rumah, hutang PTPTN (woowoowoo T__T), bil api air, bil fon mcm2 bil lagi lah. Seperti biasa ujung bulan Januari ni, aku dan MK pon menjadi akauntan. Kuarkan semua bil, congak congak pakai jari kaki tangan, eh silap! pakai kalkulator la ;p

Kira

Kira

Kira lagi

Kira kira lagi...

MK tak puas hati.

'Apesal tlebih 250 ni eh yang???'

'Ntah, dah kira betul2??'

Dia tak puas hati....kira lagi

kira lagi.....










Tetiba...................


'ekk ekk ekk' ~~~ Suara Rayyan ;p






Pastu kami berdua "000000000000000000000000000000oooooooooooo0000000 babysitter Rayyan!! =D"







Dalam senarai expenses tu ada allocate utk babysitter rayyan tp tak tulis itu untuk babysitter. Yang si MK dok congak aje tak tengok betul2. Hehe maka expenses bulanan pon bertambah 250 sebulan. Tu belom keperluan2 lain si cinonet tu ;)

Maka, beringatlah dan berjimat2 lah ye ciare oiiiiii :D

5 comments:

  1. da kawen bil pon double..ade baby nti triple plaks..

    ReplyDelete
  2. ahahah betol la kan..bile da kawen ni tersangat la banyak duet abes..kalau dah ade baby nanti...adeiii.lagi la kan

    ReplyDelete
  3. kiter plak..
    pengasuh rm200
    pampers rm30x4=rm120
    susu rm55x2=rm110
    TOTAL=rm430
    gedebak gedebuk rm500 la kna standby utk dia..;)
    pasni mama dia dah x bleh hura hura shopping sakan..hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha..tau xpe..selalu duk calculate benda yg tangible. bila hidden cost ni bole x perasan pulak =)

    ReplyDelete
  5. ciare aku bulan2 lagi sesak, kene 3000+..mcm nk pitam je nak beranak pinak segala lagi pasni...jom doa sama2 murah rejeki..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha