Friday, February 11, 2011

Progress 2 bulan 27 hari si Rayyan

Secara overallnya :)

kasi senset sikit ini gamba ekkkk. aurattttt ;p Oh tepi molot dia kena geget nyamuk. cian anak mama
* Tak payah tidurkan dia dalam buai dah. Dah boleh tertidur dengan sendirinya. Janji perut mesti kenyang babe! ;p Tapi bila dia merengek2 manja kena dodoikan/dukungkan dia macam gambar di atas. Pastu dia akan tertido di dada sampai ternganga nganga gitu. HAHA.

* Berbedung tiap malam hingga umur 2 bulan setengah.

* Dah menoleh kalau orang panggil dia. Kalo time menyusu Papa panggil dia, dia pulak menoleh ke arah papa dia dengan laju, tak ke rasa nak tercabot te_te_k ko sebab dia still nak nyonyot dalam masa yang sama nak toleh papa dia??? Ni aku rasa nak lempang papa dia ni. HAHAHA ops tak baek tau derhaka kat somi ;p

* Ragamnya makin kurang. Alhamdulillah. Kalo menangis selalunya ada dua sebab aje. Lapar atau ngantuk so nak manja2 dgn mama n papa dia la tu. Jarang dia nangis sebab pempes. Sebab aku mmg tuka pempes dia ontime. And kalo dia berak pulak, konfem takkan tak perasan sebab dia berak sambil meneran yang kuat. Satu rumah tau dia tengah berak ;p

* Dah pandai nak bersembang sembang. Kadang kadang tu, sampai senget senget mulut ia. Terjuih juih nak bersembang dengan kita. Ntah apa dia nak cakap sebenarnya. Hokhok

* Slalunya feeding time dia pas aku balik keje adalah kul 7, 10, 12. Kadang2 kul 12 tu dia taknak susu pon. Nak main aja masa tuka pempes. Bila bawak aje masuk bilik terus kroohhh krohh krohhhh. Pastu dia tido sampai subuh baru nak susu lagi. Bagus, senang mama tido ;p

* Tidor tak lasak. Mungkin sebab dia dah biasa kena bedung so dia tak lasak masa tido. Tapi bila jaga dia sangat lasak kaki tangan terkapai kapai. Abis semua bantal dgn mainan kena sepak terpelanting. Hihi

* Sudah ada tanda tanda mengiring. Cuma belom terbalek dan meniarap je lagi. Soooo comel ;p Tapi bila dia nak mengiring tu disertai dengan tangisan. Sabar ye sayang, mama always support u baby :D go go Rayyan!! ;p

* Apa lagi ek..hmmmm..... Haaa, dia punya mengeliat tu dasyat. Walopon dia tido tak lasak, tapi bila mengeliat abes mama papa kena tepis tampo. Huhu.

Tu je kot. Ada masa update lagi :) Bye!

2 comments:

  1. salam ciare - masyallah comel nya rayyan bila nak jumpa nih...geram rasa cam nak gigit2 jer comel sgt...comel jer tidur mcm tu....darwisy pun sama..anak2 BF mmg senang nak jaga perut kenyang tidur lena....mama pun boleh tidur dengan aman damai....best kan.

    ReplyDelete
  2. comel sgt..macam baby kyd la sesekali tengok ryyan ni
    ni blog ibu kyd http://khayranyfadzlyny.blogspot.com/

    ciare, pe perasaan nyusu anak eh?yani selalu mimpi...dalam mimpi tu terasa sgt bahagia..huhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha