Friday, March 4, 2011

1st time meniarap =D

Sedih tau. Kali pertama Khair Rayyan betul2 meniarap adalah masa kat rumah BS (24/2/2011). Woo woo woo. Nak nanges rasanya. Khair Rayyan ni sajeee tau. Nape awak nak tunjuk moment penting tu kat BS? Nape taknak tunjuk kat mama? Ewah emo plak T___T

Eh tak emo lah. I happy jeee ^___^

Di usia 3 bulan seminggu Khair Rayyan bleh meniarap. Tapi bleh meniarap jela. Nak terbalikkan balik badan dia tak reti lagi. And, nak angkat dada & kepala dia pon sikittt aje. Belom btol2 kuat lagi dia mendongak. Once dah meniarap dia menjerit laa sebab marah. Hee hee. Lawak ah baby ni.

So masa dia meniarap (rujuk gambar pertama di atas), aku tengah sibuk basuh pinggan. Pastu MK jerit 'yangggg meh sini cepattttt' kelam kabut aku dibuatnya. Rupanya Khair Rayyan dah meniarap. Sipiiii je lagi nak hantuk dinding. Mujur. So sempat la aku tangkap gambo di atas wat kenang kenangan. Muehehe

Dan bila terbalikkan badan dia, inilah hasilnya. Menangis sambil marah marah ^.^ Comelnya ;)

Thank You Allah

8 comments:

  1. wah good boy kair :) Mareesa Naima lambat ciare,semalam baru 1st time fully meniarap sendiri :) huhu

    ReplyDelete
  2. awalnye rayyan meniarap..Iman 4bulan sehari bru leh meniarap..tp skrg dh blh angkat bontot dan nk engsot ke depan dah..hehe

    ReplyDelete
  3. hehe..comel! sama mcm my son. Nnt bley kawan sama ngan rayyan! hehe.. dah la my son tu rambut dia kne makan bantal..hehe.

    ReplyDelete
  4. hahaha motip marah??

    ciare aku rasa rayyan happy sangat sampai menangis, kui2

    comelnyeeeeee

    ReplyDelete
  5. lah..nape nanges??kalau rafique, kita terbalikkan, dia meniarap balik..laju jerr..

    ReplyDelete
  6. awal juga, sama mcm my 1st daughter, lagi 2 hari sblm 3 bulan dah niarap, nanti yg lain pun sume laju, 10 bulan dah jalan,,tapi cakap jer lambat,setahun 1/2 baru mula sebut selain mama/papa.

    ReplyDelete
  7. suka tgk rayyan nangis..hihi..go Rayyan! go Rayyan!

    ReplyDelete
  8. mrsnageb: ala tiap baby development dia lain2. yg penting sihat :)

    zaza: cpt jugak tp bila da dpt buat dia malas nak buat dah. huhu

    mrs weck: kan kan, abes rambut x ensem kena makan bantal. atas je pacak. kiri kanan blkg failed! ;p

    dd: mungkin la kot menangis kegembiraan :P

    rafique: hehe dia ni ikot mood la deena ;)

    mama2Q: seronok kan tgk anak membesar dpn mata :)

    ruby: makteh suka buliii :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha