Thursday, March 10, 2011

Berguna jugak kelambu beso ni :p

Alkisahnya, dulu masa shopping barang2 baby (masa baby tak keluor lagi) aku ada la beli kelambu baby tu kan. Tapi, aku tersalah beli sebenarnya. Aku beli saiz beso punya. Khair Rayyan umur 4,5 tahun pon muat lagi aku rasa. Patot la masa beli tu macam mahal harganya, rupanya size beso sket utk toddler. Hukhuk.

Sekarang ni Khair Rayyan dah tinggi sikit pon stillllll tak sampai separuh kelambu tu tawwwww. Kalo pakai kelambu tu, nampak cenonetttt aje makhluk Allah kat dalam tu. HAHA.

Oleh kerana nyamuk berleluasa minggu lepas, aku pasangkan balik kelambu ni bila lepak2 tgk tv atau masa aku sibuk masak ke. Soh dia dok diam2 dalam tu.

Ush lena dia tidoq dalam kelambu ek? Muehehe. Masa ni aku masak kat dapor. Mula2 dengar sore dia membebel sorg2. Tup tup diam. Bila dtg aku tgk ohhhh dah tido anak mama :)

Rindunyaaaa dekat Khair Rayyan....cepat laaaaaaaaaaa abes opis hour ;)

last but not least, please visit our blogshop HERE!! :D

8 comments:

  1. Mar ade 2 kelambu cmtu..1 letak kat Perak..1 lg kat Bangi..pakai pun time dlm pantang smpai 'Aish umo 3 bulan je..then da tak pkai da..coz tiap kali pasang..adik Mar yg kecik dok menyelit sebelah 'Aish nak masuk gak bwh kelambu tu..hehe..tu yg simpan je..

    ReplyDelete
  2. saya pun ade kelambu macam tu,dah pakai tuk 2 anak,dan kalau ade yang ke3 pun akan guna kelambu tu jugak la sebab ia masih elok.hehehe

    ReplyDelete
  3. Baiknya rayyan kan...leh relek je dok dalam kelambu..huhuhu

    ReplyDelete
  4. mar: btul tu. my nieces pon sokmo nak nyelit dlm kelambu rayyan. hehe

    mrs adam: kan, kena simpan elok2 bleh pakai utk adik2 rayyan nti. ehem ehem ;p

    mrsnageb: rilek pon ikot mood jgk.kalo kenyang ok le dia.ce kalo lapo, abes jerit2. haha

    ReplyDelete
  5. hihihi..dna pun terbeli yg besor cam gini utk danial.ingtkan mmg tu jer sizenyer rupanyer yg beli tu beso pnya.hr pertama jer pakai.pastu tersimpan jer sbb opah and atoknyer bising kata besor sgt kelambu tu..

    ReplyDelete
  6. hamboiiii..besarnyerrr..sakan kelambu..

    ReplyDelete
  7. hehehehe, kite kalau tgk kelambu bb ni mmg tkaleh tahan gelak. sebabnya me and hubby panggil kelambu tu; TUDUNG SAJI. Hubby kata kalau susah2 sgt, guna je tudung saji kat rumah tuuuu.. ada kaaa?

    ReplyDelete
  8. rdna: simpan je elok2. nti mesti nak pakai punya.kt KL tu byk nyamuk.psg kan aje

    deena: papa masuk pon muat.kalo mama masuk, sempit sket.hukhuk

    rosie: sama la, husband I pon kata tu tudung saji.lawak btol :p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha