Monday, March 14, 2011

Mission accomplished! :)

:)

Takdalah besar sangat pon mission weols tu. Cuma, saja seronok2. Hehe. Since my mom is here, kami nak buat dia happy & selesa. That'a all matters.

Rumah sewa kami, sebenarnya dah lama tunggang langgang. Since dari kawen kami macam malas nak beriya iya sangat nak deco2 rumah. Malas nak beli perabot2 best sebab rasa macam 'alaaa rumah sewa je kotttt. wat apa nak best2. tunggu beli rumah sendiri baru nak deco best2'.

Problemnya, bila nak ada rumah sendiri kawan2? (sila jawab dalam hati ya T____T)

Kalo ada mak atau tetamu datang, memang tak ada tempat selesa nak bagi dorg duduk. Selain bilik master bedroom, bilik lain mmg bersepah. Dah macam jadi setor pon ada aku tgk bilik2 lain tu. Makanya, Jumaat lepas, kami memenuhi misi untuk membuat bilik tetamu. For the time being, Mak la tetamu kami ;))

Tuka topik japs: Korang, perasan tak pipi aku ada lubang2 tu? Hmm, macam mana ek nak hilangkan? Tau tak apa produk yang bleh regenerate skin cells aku ni ha? Bukan apa, tu bekas2 jerawat batu aku dulu la yang menyebabkan lubang2/kulit tak rata tu. Walopon parut makin pudar, tapi lubang2 tu macam tak mau pulih je T________T sebab tu aku malas pakai tudung gini (tudung express), kan ke dah nampak kecacatan ku :(

Ok kita masuk topik balik. Dari gambar2 di atas uols tau kot kami pegi mana ek? Mana lagi kalo bukan IKEA ;;) Sebab tu bulan lepas berkali2 pegi sana, sebab nak survey. Tapi dalam2 survey tu ada gak terbabas beli benda2 lain. Hukhuk ;))

Dan skrg bilik tetamu kami dah siap. Sapa nak mai lepas ni selesa la sikit. Tinggal almari je blom ada lagi. Takpa lah, pelan-pelan kayuh le. Nak beli semua skali, mmg bankrupcion la macik ciare n pacik MK. Hukhuk. Phewwww

last but not least, please visit our blogshop HERE!! :D
 

7 comments:

  1. kami yg dh dok umahs endiri pun malas
    bilik tetamu bertilam bujang je
    kesian pun iye gak

    nak beriya menlengkapkan
    budget lak tak mengizinkan

    ReplyDelete
  2. ciare, zana pun lepas kahwin baru lengkapkn 2 bilik tetamu.. memang kena slow2.. bila dah 7 bulan ni kitaorang baru start nak deco second hall pulak.. kalau buat semua sekali, mmg xbernafas la jawabnya.. hihihi..

    xperlu brg mahal utk deco, yg pntg kualiti & pandai susun atur.. betul x?

    ReplyDelete
  3. hmm...mcm tu la kalo dok umah sewa..myhubby pun xnak beli perabot byk2 coz dia kata nak pindah umah nnt susah.

    ReplyDelete
  4. ciare sori td aku tetibe masuk meeting masa chat ngan ko...
    eh mane gamba deco2..upload la leh tgk2 buat guideline aku ecececeh....aku kan gigih gak ngemas bilik. 5 bilik lak tu. pengsan mak buyung 9 bulan.. T_T

    ReplyDelete
  5. hamboi2..asyek ke ikea jer rayyan ek..

    ReplyDelete
  6. dayu: tu la,kalo ikotkan hati mmg nak biar aje bilik2 tu terbengkalai.tp kesian plak mak tido atas tilam toto atas lantai je.bkorban jela beli katil n deco2 sikit.bg dia happy :) at least uols da ada umah sendiri.huhu

    adieyza: wuaa yeke?bestnya kalo bleh deco2 umah betol2.rumah sendiri ke?bestnyaaa :D

    mrsnageb: shopping mmg seronok.balik shopping dua2 muka sugul sbb duit da abes. haha

    qaseh: asalnya mmg nak minimizekan perabot.tapi skrg, mcm dah overload plak prabot umah tu.jenuh la nak pindah nanti

    liesa: ala bukan deco2 eric pon.malu ah nak tepek gambo

    deena: tu la pasal.bleh jadi spokeperson ikea dah pasni.hahaha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha