Thursday, March 3, 2011

Pest Control

Atau lebih senang FOGging lah kan kawan2? :) Pada satu petang, time aku balik keje mcm tu, ada lah orang datang umah. Katanya nak buat fogging. RM20 setahun. Yang ni bukan under KMM. Kalo ikotkan sebelum ni aku malas nak layan orang2 datang rumah ni. Tapi kali ni, aku amek plak service dia. Sebab apa? Si kecik Khair Rayyan selalu kena gigit nyamuk. Kesian dia :(( Kalo da sembur bilik sebelum masuk tido malam pon mesti ada gak nyamuk sesat. Kat mana laaaa nyamuk tu sembunyi ek? Aku suspect dia nyorok dalam aircond tu. Logik x?

Nyamuk tu pon sengal, ada 3 manusia tido dalam bilik tu, dia naaakkk jugak isap darah anak aku. Isap le darah aku ke, MK ke....ni darah budak kecik comei comeiiii tu jugak dia nak isap. EEEEE kalo aku dapat sekor nyamuk tu, lepas aku tampar dia, aku cabut2 kaki dia kepak dia, tenyeh2 kepala dia. Saiko tak? Muahahaha. Ate, teman geram dia gigit anak teruna teman tu T___T

Situasi rumah lepas diasapkan oleh Pest Control semalam. Dia kata nak sembur 2 bulan sekali. So awal bulan 5 dia kena datang lagi. Tak datang, siap dia!!

10 comments:

  1. cout..bestnya 20rgt setahun tp klu dalam masa2 tu masih ada nyamok durjana itu, ko bli yg flip tu(ridsect kot)..hmm yg buka bila nk tdo, kertas n warna kuning tu..kyen pakai tu..alhamdulillah..xde nyamok..sbulan boleh thn satu, klu kita bangun pagi..mmg elok n tahan lama..tgk kt sini..
    http://leonalim.com/blog/index.php/2008/03/12/ridsect-inspiration/

    ReplyDelete
  2. kakyen: owh tau tau ubat nyamuk tu..aritu ada cari kat giant tp sold out pulak..huhu...thanks for caring litle rayyan..hekhek ;p

    ReplyDelete
  3. apa saja untuk si comel kan..ciare :)

    ReplyDelete
  4. dd: motippp ko tgk laman sekangkang kera tu??? ;p jgn terpedaya dd..ko tak tgk kat rak kasut cemana...hukhuk

    mrs nageb: btol tu..apa saja demi anak nak yg terbaik :)

    ReplyDelete
  5. cian rayyan kne geget nyamuk..darah bb ni fresh agknye..

    ReplyDelete
  6. lame dah carik umah teres setingkat cmnie..tp x jmpe..xmau yg 2 tingkat sbb malas nk turun naik & malas mengemas..haha..

    ReplyDelete
  7. rayyan mata buntang..isap jari..mmg comel..gigit kang..aaaa..comell

    ReplyDelete
  8. nyamuk suke darah anak terune je, kalo mak ngan bapak budak, mintak mahap, nyamuk tidak sudi..kerana anda tidak suci lg..hikhik

    ReplyDelete
  9. N: fresh n manis kot. HAHA

    zaza: meh jadi jiran I di TPJ :p

    yenz: alaa auntie xmo la geget sayeeee -- kata rayyan ;p

    ja: motip?? HEHE. darah org x suci xsodap ek? muehehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha