Friday, March 11, 2011

Pukul 3 Pagi

:)

Alhamdulillah, Khair Rayyan tak pernah buat mama dengan papa dia tido tido ayam atau menjadi penyebab eye-bags kat kami ;p Selalunya mata kami jadi eye-bags bila nonton movie sampai pengsan sambil anak tido nyenyak. Enak bukan ;p

Aku sentiasa berdoa agar biarlaaaaaaaaaaa keadaan ini berterusan. Ada yang cakap 'alaaa anak ko kecik lg, nanti dia da besar pandai main konfem ko jadi mata panda kang'. Huhu. Terus aku jadi takot takot pulak nak menghadapi situasi tu nanti. Aku ni kalo tak cukup tido bukan saja mata panda malah jadi ting-tong!

Oh teringat zaman tak cukup tido masa dalam pantang. HEAVEEENNN weh mata panda I. Ada snap gamba sebagai bukti tapi taknak letak dalam blog. Nak simpan gamba tu. Bila Khair Rayyan da besar nanti nak tunjuk kat dia 'tengok ni gamba mama masa dalam pantang beranakkan awak. Sila la hargai mama OK??' eh macam ayat paksaan plak. Muehehe. Ala tak salahkan paksa anak jadikan mak dia idola ;p

Buat masa ni, Khair Rayyan memang hanya akan bangun untuk menyusu saja. Belom ada lagi ragam pelik2 di waktu tidurku. Alhamdulillah. Khair Rayyan, biar menten macam ni eh. Huhuhu

Bila dia menyusu, selalunya dengan aku sekali zzzZzZzz. Itu la enaknya bila BF baby kan. Tak payah bangun basuh botol, ready air panas, bancuh susu. Itu belom kes bancuh cucu TERpanas. Tak pasal2 baby mengamuk sbb nak tunggu susu sejuk.

Dan bila Khair Rayyan menyusu, kadang kadang aku memang saje nak tengok dia, sebab tu la terhasilnya gamba2 ni. Kul 3 babe aku snap gambo dia. Haha. Kalo ngantuk sangat aku tido je. Tapi, demi nak menatap wajah anak, sanggup weh menonton anak menyusu. Padahal budak tu menyusu sambil tido je pon. Bukan dia nak main ke apa ;p

Itu lah, nama pon mak. Anak is almost everything (MK jgn jeles ye ;p). Pada suami tu cinta yang tak pernah berbelah bagi. Pada anak, macam rasa cinta yang teramat amat. Takda perkataan nak gambarkan. He's a part of me, kerana saya yang melahirkannya (tetiba rasa sebak T___T)

My love is infinite for my men (Rayyan dgn bapaknya lah ;p)


Mode: Cinta di awangan ;))

last but not least, please visit our blogshop HERE!! :D

5 comments:

  1. itulah indahyna BF ciare
    alhamdullilah
    masih merasa nikmat tu, tp rasanya tak lama lagi bakal kena letak thermos sebelah katil kot
    susu makin mengurang
    mmg salah sendiri sebab dah tak mengepam.. :(
    don't be like me..jgn malas ngepam

    hehehehehe
    rayyan macam cha
    tapi tak tahu la kalau nanti pun turut ikut perangai cha
    masuk umur 7-8 bulan
    dia start jaga kul 3-4 pagi :)
    tido smula jam 6 pagi

    ReplyDelete
  2. huu kasih sorg ibu..mudah2an khair rayyan mmbesar menjadi anak yg soleh & menghormati serta menghargai kedua org tuanya..aminnn

    ReplyDelete
  3. rasa sebak pulak baca entry ni..kihkihkih..

    ReplyDelete
  4. apa fungsi kain kat kpla tu?dia panas ke?

    ReplyDelete
  5. dayu: kan kan. SANGAT INDAH. malam td dari kul 8pm dia tidoq sampai la nak anto umah Ibu dia td pon tido gak.hihi.tula, org kata dia da nak main nti, jenuh nak teman dia main sampai pg.huhu.kena get ready ni

    kak yen: aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :) mudah2an

    deena: kalo teringat blk kronologi kelahiran rayyan msti rasa sebak T___T tp happy, of kos :D

    kakrubi: kain tu tutup kepala dia.ubun2 lembut lg,tkot masuk angin.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha