Thursday, March 24, 2011

Si Manja

Assalamualaikum. Ini bukan contest ye. Tajuk 'Si Manja' tu feeling2 join contest pulak. Takda makna ek. Boring dah join contest. Tapi aku rasa nak anjurkan contest sikit masa nanti. Hadiah best best tajaan Ala Anggun Butilk. Ada beran?? ;))

Harini cuma nak cerita. Khair Rayyan sekarang macam dah ada jadual waktu. Dan jadual waktu dia totally merubah jadual waktu aku jugak. Hukhuk. Kalo waktu cuti jelah jadual waktu berterabur sket sbb slalu kuar jalan2 kan. Tapi kalo weekdays, jadual waktu Khair Rayyan lebih kurang begini lah...


kul6.30: Amek dia kat rumah BS, satu taman aje. Sampai umah dia main2 aja. Direct BF

kul7.30: Merengek2 lagi. Direct BF lg. Aku plak bersiap2 mandi, semayang, masak laju2

kul9: We all makan sambil jeling2 si kecik tu dalam cot dia. Dia syok je layan dgr music kat cot dia. Sambil kena angin fan dia tu ;p

kul9.30: Dia merengek2 tapi tak mau BF. Maksudnya dia lapoooo so kena bg susu botol campur 1 sudu (sudu saiz kecik utk baby makan tu) nestum. Fuhhh lepas tu terdiam dia kenyang.

kul10: Dia dah gelisah dan serba tak kena. Muka masammm je. Tu maksudnya dia nak masuk bilik dan bergolek2 dgn mama dia sambil direct BF. Tapi dalam 5minit je macam tu dia dah tertido sampai laaaa pagi. Bese kul 6 lebih baru terjaga lapo. BF lagi.

Haaa gitu la jadual terbaru dia. Tapi tang bg nestum 1 sudu dalam susu tu baru 2 malam aje. Time kat umah BS tak bagi nestum pon. Ce kira bape kali dia BF kat umah. Mana tak bambam. EH takde la bambam sgt, baru 6kg.



(note: BS = BabySitter, BF=BreastFeed. Ye anak2 ;)) )

Inilah dia budak tak sihat tu. Tapi time tak sihat ni jadual dia lari jugak. Kadang2 pukul 9 dah nak masuk bilik bergolek2 dgn mama dia. Hmmm, manja sungguh la Khair Rayyan mama ni ;;)

Aksi tido peberet. Hmm gerammm tgk peha dia :D Oh ya, baby legging di atas bakal dijual di Ala Anggun Butik NEXT WEEK!! Anda berminat?

last but not least, please visit our blogshop HERE!
 

8 comments:

  1. alalala kire lambat gak ek Khair rayyan nih tido :D..Mareesa Naima selalu awal tido,uunless keluar makan kat luar jer..huhu..

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan, saje singgah lawat rayyan, dh lama jd silent reader & follower blog u...kali ni terdetik nk tggl jejak...hehe...nice blog.. :)

    ReplyDelete
  3. ciare, dah bagi nestum kat rayyan ke?

    ciare, sori tau. nak cerita sikit, my anak buah dari 3 bulan dah bagi nestum + susu dalam botol, sekarang dah setahun lebih asik cirit birit je. Usus baby tak kuat lagi nak digest food. Sori ciare cerita sikit. Better janganlah bagi sebelum masanya.


    Just my 2cent. :))

    ReplyDelete
  4. oi mak ai, kenapa aku gelak dalam komen tu....nak buat smile :) buat gelak... adush! lepak 10 x laju-laju...

    ReplyDelete
  5. alala..comeyl..siap ade bantal miau lg..kui3.. bby umur mcm ni mmg dah start tdur mngiring kan? huhh..mcm org besar. terhibur bila tgk progress anak2..

    ReplyDelete
  6. hehe..berminat la dgn legging tuh..ade stok ker? =)

    ReplyDelete
  7. comelnyer rayyan...asik jupe kejap2 je..tak sempat nk main sungguh..nnt nk belila legging tu..hihi..cute..

    ReplyDelete
  8. mrsnageb: kul 10 tu kira lambat ke ek? ingatkan awal ;)) xpe yg penting dia tdo nyenyak smpai pg

    mrsfirdxora: hehe thanks sbb baca blog x berilmiah ni hehee

    fashya: thanks dear. skrg mmg stop jap bg nestum tu. biar dulu..

    mrs weck: btol tu.tiap perubahan dia menghiburkan hati :D

    belle: ada stok lg. ce masuk http://alaanggunbutik.blogspot.com yg dah sold out akan direstock

    ruby: tggu baby kuor dulu ye. kalo newborn pakei mcm longgo lg rasanya ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha