Wednesday, March 16, 2011

sweet 4 months :)

Note: Ini entry on behalf Khair Rayyan. Muehehe;p

Assalamualaikum auntie2 and uncle2 sekalian ;)) Harini umur saya da masuk 4 bulan. Yeayyy dah 4 bulan saya keluar dari perut mama. Kejap je ek. Rasa baru semalam baru balik dari hospital Putrajaya (eceh ;p). Saya dah kenal dah mama dgn papa saya. Dah cam dah muka mama and papa. Jadi, bila saya nampak mama and papa tapi dorang tak layan saya, saya akan jerit kuat kuat. Hehe

Saya dah pandai meniarap dan dah boleh telentang balik. Saya suka buat aksi telentang laju2 sampai mama dengan opah terjerit2 takot kepala saya terhantuk kat mana2. Tapi saya kuat la mama. I'm your hero, remember!! :D Saya suka nyotnyot jari saya sendiri. Especially jari belah kiri. Papa slalu paksa saya isap jari kanan, tak sukaaaaa tauuu paksa paksa ni. Hihi.

terpaksa display blk gamba lama sebab gamba terbaru x transfer lagi
Saya paling suka hujung minggu sebab mama dgn papa suka bawak saya jalan2. Buat masa ni mama dgn papa asik pegi IKEA je sampai saya dah bosan. Dorang asik makan meatball aje. Saya nak jugak! ;)) Pastu, bila jalan2 mama asik shoppingggg aja. Lepas tu asik paksa saya pakai baju baru. Dah jadi model pulak rasanya. Tima kasih mama & papa beli baju cantek2 buat saya :x

Em itu je kot auntie2 n uncle2 sekalian. Penat la, saya nak pegi golek2 lagi best. Bye bye! :-h

Notes from Mama:
Khair Rayyan sayang, jadi anak yang baik ye. And be a good muslim. Mama always pray the best for you. Mama sayang Khair Rayyan sangat2. And I know papa does too. We love you so much Khair Rayyan (oh tetiba rasa bergenang air mata)

last but not least, please visit our blogshop HERE!
 

18 comments:

  1. eh baru tukar template blog ke? suka la font kat header ngan title sume ni! hehe

    wahhhh indahnya cuti.. dapat la bagi komen kat blog korg2 mcm dlu2 :P

    khair rayyan~~ auntie muni pon syg rayyan jugakk.. (hihi nak jgk tu :P)

    ReplyDelete
  2. alahai...sweetnyer..pandai betol khair rayyan ni..hehe..*anak kamu sangat comel.mata bulat*gerammm tengok..pssstt..nak tnye. u bersalin hospital putrajaya kene book bilik ker?service sane oke x?hehe..tgh survey2 kat mana nak deliver neh..thanx.. =)

    ReplyDelete
  3. muni: bape lama ko tak masuk sini haaa? dekat sebulan da kottt template ni. hihi ;) yelaaa, rayyan pon cyg auntie muni.aku kasi can arr kat pengantin baru ni.huhu

    dd: adoiiii sakitnyaaa auntie dd cubittt. huhu

    belle: mekasih :) yup kat putrajaya kena book dulu.kalo tak book pon xpe tp kalo time dtg nak bersalin nti da full, dia tak terima la.dia dahulukan pd sape yg book je.rasanya hari nak book hari isnin rasanya.pengalaman bersalin kt sana mmg best.doctor best.nurse best.wad best.alhamdulillah la, semua OK aritu ms bersalenkan si khair rayyan :)

    ReplyDelete
  4. comei sangat rayyan!
    adeii tak sabar nk tgu bobo kuar

    ReplyDelete
  5. hehe.. cutenye rayyan ciare... klu jari/tgn kiri nya aktif bermakna..mungkin besar nanti tgn kiri akan jd kegunaan utama.. may be kidal ;)

    ReplyDelete
  6. jivebumz: hehe, nti bobo kuar bleh gomol puas2. yeahhh :D

    are'ja: hye:) tu la,kidal le gamaknya.ntah ikot sapa la kidal.family smuanya righthanded :)

    ReplyDelete
  7. la yeke.. aku bace kat google reader selalunya. jarang dah direct baca kat blog hehehe

    ReplyDelete
  8. owh..yeker?bunyi mcm best jer..hehe..bape bln ek kene book before deliver?1-2 month before deliver dah boley book ker? =)

    ReplyDelete
  9. Khair Rayyan...Kamu memang forever sweet :)
    Apesal lah tak terserempak kat ikea ekk..ek.. huhu :) (macam lah kenal kalau terserempak pun,huhu)

    ReplyDelete
  10. makin nampak macam muke kamu la ciare...comel sgt!

    ReplyDelete
  11. tomey laah entry ni..khair rayyan sudah 4 bulan..happy birthday..

    ReplyDelete
  12. mune: yeke? ala tp x feeling2 blogger la bc kat situ. mcm baca sotkaba jek. hoho

    belle: best punya.hehe.aritu kita book masa da masuk 8 bln. u bape bulan dah ni?

    mrs nageb: hehe..nti kot2 terjumpa kat IKEA tegur2 ek. tp i pemalu le orgnyeeee.huhu

    yani: yeke? tp ramai gak kata mcm muka si papa nye.hukhuk.xkesah la :p

    deena: 4 bln pon kategory epi besday ek :D rafique pon da makin besar.cpt btul kan? :)

    ReplyDelete
  13. owh..kite batu masuk 7 bln..boley book dah ke skang ni?hehe..

    ReplyDelete
  14. comelnya Rayyan.. buat auntie zana geram jer.. kalau depan mata, mesti dah habis kena cium2 ni.. hihihi..

    mata yg sgt bulat mcm mama dia.. so cute!!!

    ReplyDelete
  15. belle: bleh dah rasanya. tp checkup kt mn? b4 book make sure dok da bg refer letter :)

    zana: errr mata mama dia mana bulat.tu effect celak tuu nampak mcm mata boolat.huhu. abess laaa khair rayyan kena tioomm tiommm ;)

    ReplyDelete
  16. serius rayyan sangat comel. nak cubit jugak ;p

    ReplyDelete
  17. kaklong: ala ur babies pon comel jgk :D putih melepak anak kaklong :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha