Saturday, April 16, 2011

Sweet 5 Months =)

Assalamualaikum semua :)


Pejam celik pejam celik, dah besar anak mama ni. 5 bulan da uols. Dulu ingat lagi masa nak melahirkan dia, punya lah berdebar2 nak tengok anak buat pertama kali. Dan pada pandangan pertama, rasa mcm cinta pandang pertama pulak. My endless love~~~ Hubungan istimewa yang tak mungkin dapat dipisahkan hatta sampai akhirat kelak. Moga syurga itu untuk kita. Amin ;;)

Aku paling suka combination lengging dgn tees yg ni. Maka sudah merembat untuk anak sendiri. But uols dont worry. Stocks ada lagi tau! G terjah alaanggunbutik cepat! :D

5 months progress:
  • Meniarap dan telentang semula tanpa was was. Dia akan meniarap di mana saja dia suka. Atas riba semasa menyusu sekali pon jika dia nak meniarap, HE WILL. Huuuu
  • Pandai menggenggam mainan dia. Means, boleh capai (jika sampai) dan kemudiah masuk molot la apa lagi
  • Sudah mula menyembur air liur. Opah dia kata macam bunyi motobot ;))
  • Menyusu sangat banyak. Susu badan dekat sejam skali. Tapi within 4-5 hours ada feed jugak FM :( 4oz per session. Tapi selalunya hanya 2@3 fm sehari. Yang lain2 BF.
  • Tak suka minum air masak. Sebijik macam mama dia. Ke mana tumpahnya gulai kari kalo bukan ke pinggan. Eh :-?
  • Menangis buat2. Merengek2. Tapi last skali tertido dengan sendiri. Mama kejam sket taknak manjakan dia sgt :D
  • Waktu nak tuka diaper sedikit mencabar. Dia suka melonjak2. Riso aku kena pancuran nature calls. Tapi aku pandai mengelak. Papa dia sokmo kotttt kena pancut. KAHKAH :))
  • Udah sakan melompat2 kalo pegang dia sambil berdiri. Aigooo. Lenguh mak noks kalo dalam keta nak travel. Terlompat lompat.
  • Diaper masih saiz M.
  • Badan macam dah susut sikit. Maybe sebab aktif meniarap dengan melompat
  • Mulut anak aku tak biseng sangat la. Dia aktif dalam diam. Huhu. Sampai kadang2 macam rasa tak ada baby kat rumah sebab dia tak biseng. Tapi ONCE dah biseng, nonstop le pulak. Huu
  • Tu je kot. Nanti mak update lagi ye noks ;;)

Sekian, wassalam

p/s: Arini balek perak. yeay!!

Kindly visit our blogshop HERE!
 

2 comments:

  1. bestnya balik perak!!! hehe selamat pulang ke kampung rayyannnnn muahhhhhh

    ReplyDelete
  2. untung rayyan mamanyer pandai meng mix n match

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha