Thursday, April 21, 2011

Tak pernah

Hari ni, usia Khair Rayyan sudah 5 bulan dan beberapa hari. Besarrr dah anak mama ;;) Hmm, entry kali ni aku nak mengupas tentang jalan jalan berdua dengan anak. Means, uols membawa anak uols pegi jalan jalan tanpa suami di sisi, atau tanpa sesiapa pon di sisi. Hanya anda dan anak anda. Pernah??

So I have a few questions to ask uols:
  1. Bilakah kali pertama anda membawa bayi anda keluar? Cuma anda berdua dangan bayi anda. Bila? - Jika YA sila jawab soalan di bawah. Jika tidak sila keluar sekarang! ;)) Jokes laaa ;))
  2. Pada umur berapa anak anda ketika itu?
  3. Apa gadget yang anda bawa? Stroller? Carrier kat bahu tu? Atau carrier a.k.a rocker tu?
  4. Jika stroller, tak susah ke? Bukan berat ke? Teman nak bukak stroller pon tak tau ;))
  5. Em nanti kalo ada I tanya lagi. Hiiiihiiiii
Aku bukan apa uols, hari Sabtu kan MK kerja. So bila dia dah kerja tinggallah aku berdua dengan anak. Kadang2 rasa nak pegi kedai ke giant ke...Tapi dengan si kecik ni, aku jadi blur pulak. Walhal dulu, tiap kali MK kerja hari sabtu pasti aku keluar (dengan izin MK of kos) sama ada sorang atau dengan kawan. Masa Sabtu terakhir sebelum bersalen pon aku ligat ke Giant sorang2 lagi ;)) Gigih mak noks. Heeee. Buat masa ni aku cuma berdua dengan dia masa nak pegi/balek dari rumah Babysitter je.


Which is ONLY 300m from my house ;))


@ipoh

So apa kata uols, PATUT ke TAK PATUT bawak Khair Rayyan berjalan jalan sekarang? ONLY THE TWO OF US. Boleh ke? Kalo boleh pon, nape aku tak yakin? Please convince me with fakta sikit. Huhu. MK pon ada kata, bawak la Khair Rayyan jalan2. Sian dia boring dok umah hari Sabtu. Hmmm. Should I do it this coming Saturday? We shall see then ;;)


Chow!

last but not least, kindly visit our blogshop HERE!
 

9 comments:

  1. Babe..aku pernah kuar berdua je ngan 'Aish..pg Putrjaya..memula tu cuak gak..yerla tak biasa kan..aku takde yer bwk carrie ke stroller ke coz aku tak beli lg pun stroller tu..klu carrier tu mmg hsbnd aku je yg pkai..hahah..aku dukung je dia..bg aku lg senang..even letih & penat la tgn ni..

    Time umo 'Aish 5 bulan aku da kuar berdua ngan dia..untill now..asal ari Sabtu je..klu aku rse nak kuar..aku kuar je ngan 'Aish..sabtu ni pun mau kuar berdua ngan dia lg..heheh..ko kne berani beb..lawan perasaan tkut tu..huhuh

    ReplyDelete
  2. aku tak pernah dan tak berani untuk pernah..bole?

    ReplyDelete
  3. hmm aku tgk ramai yg bawak beg gantung kat badan bhg depan tu..so baby ko peluk ko..ko sntiasa peluk dia

    ReplyDelete
  4. u can do it!!! ehehhehe... ciare....try lah... akk pun nk try x lama lg nih kuar berdua ngan niya... sila belajar bukk stroller yeee...hihihiihih

    ReplyDelete
  5. klo rs bwk carrier mudah..ley bwk..klo stroller mudah bwk stroller...depends..N nti prefer stroller..tp kne blaja nk psg..N pon failed..

    ReplyDelete
  6. gO...gO.. Ciare..
    Pernah gak nampak mummy yang jalan berdua je ngan baby..gile tabik spring..

    Kalau I..I tak berani...jgn ikut I...setakat drive berdua aje dengan baby yang I berani..hehehe :)

    ReplyDelete
  7. ciare... iklan jap... bleh tak kalau nak tempah crochet hat tu??? (betoi idak ejaan dia ni??? hehheee)...

    yang kaler biru mcm yang rayyan pakai tu... comei la.... bape ringgit ciare...

    ReplyDelete
  8. hai pn ciare,still remember me..

    jom join contest nie

    http://myfaraflk.blogspot.com/2011/04/contest-alya-aku-dan-alam.html

    ReplyDelete
  9. it depends dear..die nyusu badan kn..lg senang sbnarnye..mcm i,jenuh,nk bwk beg susu,diapers beg lg,pehtu msa time die 5bln mmg x brani la..sbb msa tu die kurang paham lg..die tdo buai..takut bler die nk tdo melalak abis..now dh ok..cuma nape tah malas nye nk bwk kua..tp since ciare pn dh wt entry cmni,tetiba dtg keberanian la nk cuba jgk..eimaan dh 8 bln 1/2..x penah lg berdua ke shopping complex/hypermarket/tmn permainan berdua..tp dgn bangganye penah dok putrajaya kuarters berdua selama 2minggu..then quit..heheh

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha