Thursday, May 26, 2011

Alkisah Rayyan Dan Babysitternya - Part 1

Assalamualaikum

Khair Rayyan is sleeping. The blood just been sucked like vampire. Tak sukaaa tgk darah dia kena sedut sokmo. Adoiiiii..... Sian anak mama. Ok just straight to the point lah. Sementara ada masa ni. So....the story was like this.....

5.40pm- Got anonymous call. 'ciare...akak Liza ni....blk terus tau..tadi akak pengsan masa mandikan Rayyan'... Suara dia ms tu macam sambil nangis. Aku masa tu mmg blank. Xtau ape nak pikir... Sambil sebut 'rayyan rayyan rayyan anak mama anak mama.' Ofkos la nangis kan...

6pm- Sesampai kat umah akak tu aku terus meluru masuk umah dia. Masa tu dah ada parents yg datang nak ambil anak. Ada puan W masa tu nak ambil anak dia. Puan W ni polis tau so apa2 hal terjadi aku rasa selamat sikit sebab ada saksi polis. So anonymous yg called td tu adalah Puan W sbb babysitter abes credit. Dan masa Puan W sampai umah akak tu, dia baru 10min tersedar dari pengsan...

Sesampai aje di rumah aku tgk Khair Rayyan LAIN SGT SGT!!!!! Aku dukung dia sambil nangis2. Badan dia lemah longlai lembik2 ajeeee. Airmata laju jelah babe. Babysitter pon bercerita....

Katanya.....

'Akak mandikan Rayyan last skali tadi. Dalam pukul 4.40pm. Akak dah mandikan dia. Masa nak bangun dari mandi akak dukung dia dan tiba2 akak rasa pitam lepas tu terus pengsan. Bila sedar akak tgk rayyan ade kat sisi kiri akak. Masa tu dia tgk akak n ade bunyi eee ee sikit je'

Begitulah cerita yg I was told. Nak percaya 100%?? wallahualam. Itu biarlah urusan dia dgn Allah nanti. Tapi kalo sesama manusia mungkin aku percaya 80% je dari cerita dia. Huhu. Cuma aku nak nyatakan di sini, aku mmg tak ada masalah dgn akak tu so far. Dia pon sblm ni sihat je dan tak penah pulak pitam. Ni memang kejadian pertama yg terjadi.

Tak lama lepas tu MK pon sampai. Dia tak cakap apa2. Bese lah laki Mak ni cool orgnya. Ate kalo aku dah nangis teruk tak akan dia nak join kan? Huhu. Apa dalam otak kami adalah cpt2 pegi klinik.

Khair Rayyan cirit kali pertama masa pukul 6.30pm kat rumah akak tu. Aku siap terjah toilet akak tu dan suruh dia demo apa yg berlaku. Dlm 7pm blk umah pas maghrib terus g Hosp pakar knk2 puchong sbb aku rasa itu yg plg dekat dgn umah. At that time, dah 3x cirit.

6 comments:

  1. Ya allah!Lainnya muka rayyan..auntie sedih tengok..semoga makin sembuh ya rayyan :)
    Tabah ya ciare..

    ReplyDelete
  2. Kesiannye rayyan... Semoga rayyan ceria cam selalu2 yer...

    ReplyDelete
  3. sedih tgk rayyan camni..before ni asyik tgk muka comei dia time senyum..jelir lidah..and mata dia yg selalu sparkling.but this time???rayyan..rayyan..auntie rindu ur smile

    ReplyDelete
  4. tgk muke rayyan pun dh ckup buat sye sebak..rayyan kene kuat k..

    ReplyDelete
  5. dulu bbyster sye pon penah pitam tpi nsib baik time tu dia tk pegang mane2 bby pon n lgi skali nasib baik sebab time tu anak buah dia ade skali..bbster warded smggu..then sye amik jln penyelesaian anta umah lain coz takut 1 ari nnti kejadian cmni brlaku..isk..isk..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha