Friday, May 6, 2011

Asalnya entry bosan tapi akhirnya agak emotional T_T

Telah aku belek belek isi kandungan blog aku ni....dari awal permulaannya sampai lah ke harini. Rasa macam confuse pon ada. Dah tak tahu apa identiti sebenar blog ni. Rasa macam nak tuka nama blog pon ada. Tuka jadi Khair Rayyan jelah senang ;)) Ate, semua cerita pon pasal dia je noks. Nanti orang kompius, ni blog mak ke blog anak? Aku sendiri dah confuse inikan orang lain ;;)


#2007. Tahun permulaan aku mencipta blog ni. Tapi masa tu hanya buat blog ajelah. Updatenya tidak. Entry pertama hanya ada 1 perkataan saje. Tapi title dia ada 3 perkataan. HUHU
Ada beberapa entry pada tahun 2008 pula telah dipadamkan buat selama-lamanya atas sebab2 tertentu. Tak pasal2 tinggal 1 entry je ;)) Well, buang yang keruh ambil yang jernih ;;)


#2008. Bagi aku, ia sebuah tahun yang agak sukar. Sukar dari pelbagai aspek. Secara umumnya, aku boleh simpulkan ianya sebagai sukar. Walaubagaimana pon, sesukar mana pon ia, akhir 2008 cukup manis. Majlis pertunangan aku dengan Papa Rayyan dijalankan dengan penuh adat dan kesederhanaan beberapa hari sebelum menjelang Tahun Baru 2009. Ramai yang terkejut dengan berita pertunangan aku. Just like tingggg ciare baha menjadi tunangan orang. Jodoh itu rahsia Allah


#2009. Persiapan kawen dalam masa 5 bulan. Dapat status baru iaitu isteri. Dan hidup rasa lebih hidup dengan pasangan sehidup semati. Alhamdulillah. Tak perlulah dihuraikan lagi. Cukuplah sekadar ~~~ bahagiaaaaa ^___^


#2010. Awal tahun yang cukup baik secara umumnya. Kemudiannya mendapat 1000001 pengalaman semasa hamil. MasyaAllah. Experience yang sangat sangat sangat berharga. Sometimes, you wish to carry the baby inside you forever. Letting him/her go to this world, is the saddest part. Tapi dalam masa yang sama, kamu tak sabar nak menatap wajah si kecik secara live! menggomol dia yang selalu membuat aksi ombak pada perut kamu! Ya Allah. Hebatnya kejadianMu.....Penutup tahun yang cukup indah dengan kehadiran Putera Kecil saya. Harta kami yang paling berharga. Lebih berharga dari segala intan berlian emas wang ringgit. Syukur Alhamdulillah


#2011. Dan sekarang di sini lah aku. Sudah hampir separuh tahun berlalu. Usia bukan lagi suatu yang menakutkan. Ianya cukup indah. Kerana tiap saat ditemani dan disekelilingi insan insan yang sangat aku sayang....


You know what, blog ini adalah seperti saksi kepada hidup saya. Ianya merakamkan segala-galanya. Walaupon bukan kesemua perkara dicatatkan di sini, tapi I know the timeline. Reading my own blog, just like watching a movie. Bukan kisah romantik. Bukan kisah romeo & juliet. Bukan juga kisah bollywood/hollywood. Hanya kisah yang sederhana tetapi penuh dengan kasih dan sayang.



~~~ I dedicate this blog to my beloved son. One day, he will read this blog....... And he will understand the sweet and bitter being parents. Bcoz one day, he will be a Papa too. Mama sayang Khair Rayyan sangat sangat tahu?

p/s: Arghh tak sangka ending entry ni macam penuh perasaan pulak :-S
Entry ini ditulis masa Khair Rayyan sedang enak tidur di sebelah papanya..
heheee

Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

4 comments:

  1. tula..dulu mesti pasal entry mekap..pastu ciare siap nk wat part time bisnes.. skrg, dah laen. hehehe..

    tp ape2 pun ok.. anggap la blog ni mcm video recorder, esok2 tua (insyaAllah panjang umur) boleh baca dengan anak.. hehe

    ReplyDelete
  2. arhhh sangat touching dear~...really enjour read ur blog dear~

    ReplyDelete
  3. It would be Wise if we print our blog from the beginning to an end so that it may keep it for last longer.. Make it as a Book for our son/daughter and the children to come.. (^_^)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha