Wednesday, May 11, 2011

Progress 5 bulan setengah


OK cerita pasal anak lagi. Sapa tak berminat sila close window web browser anda. Tiada paksaan pon ;))


Anyway, I'm sooo excited! Khair Rayyan got his 5 month vaccine at Klinik Kesihatan Kampung Tok Dor. Somewhere in Terengganu. Rajen2 la tgk map ye ;)) Bukan apa, kebetulan adik ipar saya Jururawat Masyarakat di situ dan kebetulan juga masa untuk cucuk 5 bulan telah sampai. Paling penting, ianya free. So bulan ni tak payah claim pada company untuk medical. Hehe.


His weight: 6.3kg
His height: 63cm (rasanyalah, malas nak tgk buku kesihatan dia ;p)


Ramai terkejut dan tak sangka bila tengok Khair Rayyan sebab dia fit aje sebenarnya. Tapi dalam gamba nampak gemok bam bam sangat. Maybe cliche dengan mak dia yang gomok so orang assume dia gomok jugak. HAHA. Namun, bila jumpa bertentang mata, orang akan kata dia kecik dan ringan aje. Huhu. Yelah tu ringan ;))



Perkembangan budak kecik ni yang terbaru adalah......eh tak ada apa2 perkembangan sangat pon. Belom merangkak lagi. Nanti dah merangkak, 1 dunia aku jaja ceritanya ;)) Cuma dah pandai angkat2 bontot tapi masih belom buat posisi nak merangkak. Dia dah mula buat gerakan mengundur. Kalo letak dia lepak2 atas toto, mesti kena selalu check sebab riso dia masuk ke mana sebab dah ada gear reverse skrg. Tak pasal2 dia masuk bawah sofa karang naya ;))


OK lah thats all. Apepon ni cerita seminggu lebih sudah. Khair Rayyan will turn 6 months on next Monday. Sedar tak sedar, sudah hampir separuh tahun umurnya.


note: this is scheduled entry. mode: not feeling well :(

Last but not least, kindly visit our blogshop HERE!

2 comments:

  1. oh ye lah.....nampak fit :)
    Mareesa lak puas kene kepung semua sebab kang bawah meje makan pun sampai dia golek2..huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha